Eveniment

Un profesor de la Oxford vine la Cluj ca să vorbească despre bucătăria ardelenească

Un profesor de la Universitatea Oxford, Paul Bloomfield, vorbeşte la Cluj despre alimentaţia sănătoasă, într-o conferinţă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Conferinţa de miercuri vorbeşte despre cum bucătăria transilvăneană poate fi valorificată la maxim. Totodată, un lector de la USAMV, Adriana Păucean, vorbeşte despre istoria şi geografia bucătăriei din Transilvania, tot miercuri.

Slow Food on Campus este un proiect al Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca în parteneriat cu Slow Food Cluj Transilvania, misiunea lui fiind să informeze viitorii specialiști în agricultură și medicină veterinară despre filozofia slow food, axată, printre altele, pe conservarea biodiversității, alternativele de viață sănătoasă, respectul pentru resursele de hrană și ecologie. În acest dialog neconvențional, dar construit pe structura conferințelor academice, între cei doi entuziaști specialiști în arta culinară transilvăneană, miza o va reprezenta recâștigarea respectului pentru tradiția culinară românească prin explorarea diversității și a ineditului său.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.