Administraţie

NEWS ALERT Adio, maşini! Se închide latura vestică a Pieţei Unirii. Cum va arăta "zona zero" a Clujului FOTO

Latura vestică a Pieţei Unirii se închide de săptămâna viitoare. Circulația rutieră va fi închisă total, deoarece zona va deveni pietonală.

"Lucrările de modernizare a Pieței Unirii vor continua de luni, 20 februarie 2017, pe latura vestică, şi se vor finaliza la sfârșitul lunii mai 2017. Vor consta în reamenajarea trotuarului și carosabilului, în vederea redării acestuia circulației pietonilor", se arată într-un comunicat remis de Primăria Cluj-Napoca. 

Amenajarea Pieței Unirii face parte unui proiect mai larg si complex în cadrul amenăjarii zonei pietonale în centrul municipiului Cluj-Napoca, care a fost gândit și proiectat unitar, dar a fost executat până acum doar parțial: Faza 1 - Bulevardul Eroilor, Faza 2 / Etapa 1 -"insula" mijlocie a Pieței Unirii.

Proiectul pentru amenajarea zonei pietonale a fost selectat printr-un concurs de soluții în doua faze, organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul OART, în anul 2006.

Primăria Cluj-Napoca face un apel conducătorilor auto să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări de circulație din această zonă.

DECLARAŢIE

"Va fi o zonă modernă, cu terase, spaţii de agrement, spaţiu verde, piatră de granit, iluminat ultramodern; staţiile de taxi rămân în centru, dar pe cealaltă latură", a explicat Emil Boc, primarul Clujului. 

00141371_large

00141372_large

00141374_large

00141375_large

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.