ADMINISTRAŢIE. Niciun leu de la Consiliul Judeţean pentru AgroTransilvania

ADMINISTRAŢIE. Niciun leu de la Consiliul Judeţean pentru AgroTransilvania
Niciun leu de la Consiliul Judeţean Cluj, în acest an, pentru complexul agroindustrial AgroTransilvania SA. Piaţa agroalimentară din Dezmir este cea mai modernă din ţară şi a fost construită cu patru milioane de euro, bani din care mare parte a fost asigurată de Uniunea Europeană. Totuşi, majoritatea boxelor care ar fi trebuit închiriate sunt acum goale.
"Sunt societate comercială, să se descurce", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, întrebat de ce nu există alocări bugetare, în 2010, pentru activitatea AgroTransilvania. "Dacă nu se descurcă, schimbăm directorul. Atât timp cât aceste societăţi comerciale (din subordinea Consiliul ui Judeţean-n.red.) nu au venituri, existenţa lor nu se justifică. Totuşi, AgroTransilvania a încheiat anul trecut pe plus", a precizat Tişe.

Lucrările la Centrul Agro Transilvania au început în anul 2004, costurile investiţiei ridicându-se la 4,1 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri PHARE.

Agro Transilvania funcţionează din 2007 şi este cel mai mare şi mai modern centru comercial de gros pentru produse agroalimentare din nord-vestul ţării. Centrul are o hală pentru comercializarea fructelor şi legumelor, spaţii de depozitare şi pentru procesare şi ambalare, precum şi un terminal de bursă de mărfuri.
Loading...
Comenteaza