Administraţie

APUS urbanismului corupt de la Cluj. Rezistenţa de pe Măceşului continuă protestele

O nouă acţiune a Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Străzii (APUS) Măceşului a fost organizată la finalul săptămânii pentru a protesta împotriva şantierului de blocuri cu 5-10 etaje autorizat în zonă de primăria clujeană.

"Prescurtarea numelui asociaţiei noastre - APUS are o semnificaţie deosebită. Sperăm să facem să apună vremea corupţilor din urbanismul clujean. Sunt convins că vom reuşi să stingem lumina celor din urbanism care mai trăiesc încă cu impresia că, dacă ai bani, poţi construi ce vrei, cum vrei şi unde vrei la Cluj-Napoca", a declarat Elek Levente, şeful Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Străzii (APUS) Măceşului.

Acesta a adăugat că protestele din fiecare sâmbătă din zona şantierului de blocuri Synessis Development au continuat şi de 8 martie, cu cea de a şaptea simulare de trafic. "Fiind 8 martie, am acţionat şi cu flori pentru doamenele şi domnişoarele care au participat sau au trecut prin zona şantierului de pe Măceşului. Pentru sâmbăta următoare pregătim un nou protest cu o componentă inedită", a mai adăugat Elek.

În 27 februarie a avut loc adunarea de constituire a Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Străzii (APUS) Măceşului, în prezenţa a 40 de persoane care locuiesc pe respectiva arteră sau pe străzile adiacente. Asociaţia este în curs de înregistrare. Pe toate fronturile, oamenii sunt decişi să lupte împotriva mârşăviilor din urbanismul clujean, după cum declară reprezentanţii APUS Măceşului. Aceştia anticipează că după finalizarea ansamblului zona se va aglomera, iar riveranii vor fi nevoiţi să suporte un trafic infernal. Cetăţenii au organizat prima simulare de trafic la începutul anului şi au parcat maşini în zona viitoarelor blocuri pentru a demonstra primăriei că a greşit atunci când a permis construirea în zonă a blocurilor care au mai mult de trei etaje. De atunci, în fiecare sâmbătă oamenii au continuat să facă astfel de simulări. "Există şi acţiuni în instanţă depuse, aşteptăm termene de judecată", au mai precizat riveranii de pe Măceşului. Dezvoltatorul a precizat că se construieşte perfect legal.

 

Publicitate

Comentarii

trafic

thumb down thumb up
marţi, 11 martie 2014, 13:22
de apusn

Saracii riverani, sa aiba si ei trafic dimineata pe cateva sute de metri .... aproape cat avem toti ceilalti ...
raspunde

sarac de romania

thumb down thumb up
marţi, 11 martie 2014, 14:36
de ..

Saracii de romania- de ce luptati riveranilor pentru drepturile lor si impotriva unui PUZ ilegal? bieti sustinatori ai dreptatii...de ce nu va plecati si voi capetele in fata coruptiei si ilegalitatilor?
raspunde

someri

thumb down thumb up
miercuri, 12 martie 2014, 08:57
de ionel

Eu zic sa mai mearga oamenii aia sa lucreze si sa se lase de pierdut vremea pana la apus <- hah, v-ati prins de ce subtilitate am facut acolo? :))
raspunde

ionica, vai de ea logica

thumb down thumb up
miercuri, 12 martie 2014, 09:30
de dd

pai oamenii aia muncesc de zor in timpul saptamanii - si in weekend lupta si pt drepturile lor. Hai sictir, mars de aici la un curs de logica- ca iti lipseste musiu
raspunde

ce k@kt vorbesti?

thumb down thumb up
miercuri, 12 martie 2014, 10:48
de ionel

Nu e nici o logica, nu o arde aiurea. Ce drepturi tot delirezi? Nu le-a intrat nimeni in casa sau pe terenul lor. Se construieste ceva, daca tie nu iti convine, aia nu se numeste drept.
raspunde

frumos limbaj musiu

thumb down thumb up
miercuri, 12 martie 2014, 11:40
de dd

CE frumos stii sa vorbesti musiu...- curat literar... vorbesc de dreptul de a respecta legea- in lege scrie ca nu e admis sa se contruiasca peste profilul zonei- ori intr-o zona cu p+2 maxim sa aprobi p +10 e o incalcare a legii si a drepturilor oamenilor. Unii sunt mai presus de lege musiu?
raspunde

lool

thumb down thumb up
miercuri, 12 martie 2014, 11:53
de ionel

INCALCARE A DREPTURILOR OAMENILOR?! Prietene esti cu capul, tu te auzi ce delirezi?
raspunde

dd

thumb down thumb up
miercuri, 12 martie 2014, 12:04
de dd

vorbesc de DREPTUL DE A SE APLICA LEGEA LA FEL PENTRU TOTI!!! de drepturile si libertatile din constitutie vorbesc!! TU NU STII CITI ?? nu te criza musiu, si nu acuza de delir pe altii - ca pot si eu la fel de bine sa arunc cu cuvinte... vrei sa ne "Batem" in limbaj de mahala? da-i inainte, eu nu am ce discuta cu astfel de oameni capabili doar de discutii bazate pe injurii...
raspunde

drept

thumb down thumb up
miercuri, 12 martie 2014, 12:11
de clujeanul

Chiar daca construiesti pe terenul tau trebuie sa respecti niste reguli de urbanism.Este improriu spus ca "nu a intrat pe terenul lor" pt ca in cazul de fata dezvoltatorul mai avea putin si construia primul bloc direct pe trotuar iar trotuarul este spatiu public.Daca la constuirea unei case se cere sa lasi minim 6 metri fata de trotuar,in cazul de fata blocul de sapte nivele are sub 4 metri fata de trotuar.Acolo sunt multe nereguli si calitatea vietii celor din zona este grav afectata dar haideti sa lasam justitia sa-si faca treaba,nu are rost sa comentam pe acesta tema cu un Ionel care habar nu are despre ce este vorba sau pur si simplu este rau intentionat.Observ ca pe unii deranjeaza faptul ca altii au pretentia de a trai civilizat.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.