Administraţie

Au blocat semnarea contractului pentru Autostrada Transilvania

Cu doar câteva ore înainte ca CNADNR să anunţe semnarea contractului cu consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade, pentru lucrările la Autostradă pe ruta Gilău - Nădăşel, a fost depusă o contestaţie.
  • Autostrada încă nu poate merge către Mihăieşti / foto Eugen Olariu

    Autostrada încă nu poate merge către Mihăieşti / foto Eugen Olariu

Potrivit surselor ZIUA de Cluj, licitaţia pentru construcţia celor 8,7 km de Autostroadă, pe tronsonul Gilău - Mihăieşti, a fost contestată de consorţiul Selina SRL - Doprastav as - Sodi Construcţii SRL. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) se pregătea să semneze contractul de 258.199.052 lei (fără TVA) cu consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade, însă, în utlima zi din perioada prevăzută pentru contestaţii, chiar la ora 23.00, a fost transmisă o notificare de către firma Selina.

Conform procedurii, CNADNR are obligaţia de a aştepta ca această contestaţie să fie soluţionată. În cazul în care nu va primi un răspuns favorabil din partea Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), contractul privind lucrările pe acest tronson va rămâne blocat. La licitaţia pentru construirea acestui tronson au participat patru companii: Consorzio Stabile Alveare, Tirrena Scavi, Collini Lavori şi FCC Construccion dar şi nouă consorţii: Selina SRL - Doprastav as - Sodi Constructii SRL, OHL ZS - Tel Drum, Pa&Co International - Hochtief Solution, Lena Engenharia e Construcoes - Apolodor Grup Construct - Via Design SRL - Arcadis Eurometudes, Copisa Constructora Pirenaica - Consinit SRL - Eurocerad International SRL, Azvi - Delta ACM 93, Porr Bau GmbH - Hidroconstrucţia - Studio Corona SRL, Spedition UMB - Tehnostrade şi Strabag SRL - Straco Grup SRL - Consitrans SRL - Drum Proiect SRL. Cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere financiar a fost depusă de consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade. Acesta s-a angajat să să finalizeze lucrările de proiectare în şase luni, iar pe cele de execuţie în 18 luni. Garanţia pentru lucrări ar urma să fie asigurată pentru o perioadă de 48 de luni.

258.199.052 de lei a propus consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade pentru cei 8,7 kilometri ai noului tronson.

 

Publicitate

Comentarii

Dragi tovarasi guvernanti

thumb down thumb up
miercuri, 21 noiembrie 2012, 19:10
de Dan

Amanati continuarea A3 pana-ti avea bani, nu ne mai amagiti cu stiri de genul ca am face da nu ne lasa cutare sau cutare, sunteti niste impotenti din toate punctele d.v.
raspunde

Excelent comentariu, tovarasu' pedelist

thumb down thumb up
joi, 22 noiembrie 2012, 10:53
de Boc, Basescu, autostrada si 6 cai frumosi

Culmea tupeului, pedelistii, cei care si-au batut joc de acest proiect, sa vina sa dea vina pe altii. Tot Ardealul i multumeste tovarasului fost secretar UTC pe facultate Emil Boc si tovarasului fost turnator la securitate Traian Basescu fiindca au reusit sa puna pe butuci un proiect extrem de important pentru aceasta zona. Paradoxal e ca tovarasul Emil Boc, cel care tipa acuma 8 ani ca pretul de la momentul semnarii contractului cu Bechtel (2 mld. euro) e exagerat, a reusit sa realizeze cam 15% din proiect platind jumate din suma din contract, dar si sa faca 27 de km de sosea de centura, din care o portiune se surpa, cu aproape 200 mil de euro.
raspunde

Serios?

thumb down thumb up
joi, 22 noiembrie 2012, 12:44
de DanT

Serios? Cine a terminat singurii kilometrii de autostrada din Transilvania pana acum? Nu cumva Boc asta pe care il injuri? Campia Turzii - Gilau - Boc, centura Sibiu, parte din A2 - Boc, Arad - Timisoara - Boc
raspunde

firma Lena Engenharia e Construcoes

thumb down thumb up
miercuri, 21 noiembrie 2012, 21:37
de ady

a asfaltat acum cativa ani D1 de la Baneasa pana la intrarea in Otopeni si cu aceasta ocazie a lasat toate gurile de canal mai jos este catastrofal,firma trebuia penalizata si persoanele care au receptionat lucrarea la fel iar alte lucrari pentru aceasta firma la sfantul asteapta.
raspunde

Peste 10 ani

thumb down thumb up
miercuri, 21 noiembrie 2012, 22:47
de Raddu

...cand va fi gata probabil cam 50% din Autostrada Transilvania, om incepe sa intelegem ce mare magarie au facut [B]oagiu si cu [B]asescu (de, anti-ardeleni convinsi dă constanta) ca au omorat proiectul cu Bechtel. impreuna cu coada-de-topor [B]oc. 3x[B] uniti impotriva intereselor Transilvaniei. da-le drace secole multe-n iad.
raspunde

cum o fost asa o ramas cine are ,are ................

thumb down thumb up
joi, 22 noiembrie 2012, 07:37
de ivanturbinca

Tara gropilor si a canalelor cum se poate ca o strada asfaltata de doi ani se face praf in primul an ?Groapa linga groapa petec linga petec si nu zice nimeni nimic ca dara nu-s bani lor .Ii doare la basca ei cu campania s minciunile sa-si asigure iarun mandat HUO
raspunde

gaura neagra

thumb down thumb up
joi, 22 noiembrie 2012, 10:25
de parere

Aceasta autostrada inutila pentru moment (dar utila navetistilor maghiari) este o veritabila gaura neagra pentru Romania de ani de zile .S-a furat ca im codru si se fura in continuare . Ar trebui sistata lucrarea pana la gasirea unei firme serioase , nu cu fantome care sa contracteze cate 10 km ! ! !
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.