Administraţie

Autospecială de 90.000 euro pentru pompierii clujeni ca să intervină în centrul istoric VIDEO

O autospecială de descarcerare a fost cumpărată din bani publici pentru pompierii din Cluj şi predată astăzi de primarul Emil Boc, în piaţa Unirii.

Autospeciala, o maşină de teren, a fost modificată pentru intervenţii pe străzile înguste ale oraşului, în special în centrul istoric. E dotată inclusiv cu un mic rezervor de apă pentru stingerea incendiilor, de 200 de litri, şi va fi folosită la primele intervenţii, înaintea autospecialelor de mai mari dimensiuni. Aceasta este a doua autospecială cumpărată de Primărie după cea din 20007 pentru SMURD, pentru care a plătit atunci peste o jumătate de milion de lei.

Cea livrată azi costă 400.000 lei fără TVA, adică aproape o jumătate de milion de lei, şi este destinată intervenţiei în caz de incendiu. "Este foarte eficientă datorită posibilităţii rapide de deplasare şi accesulului mai uşor pe străzile înguste sau în zonele în care nu pot interveni autospecialele existente", explică Boc.

Poate fi utilizată la stingerea incendiilor, descarcerare uşoară, salvări de persoane din diferite spaţii şi inundaţii de subsoluri. E dotată cu o pompă de înaltă presiune cu debit de 40 litri pe minut, un furtun de apă de 50 metri, un rezervor de apă de 200 litri, un stâlp extensibil la 4 metri pneumatic, manual, prevăzut cu sistem de iluminare cu 3 proiectoare, care poate asigura o iluminare perimetrală de 360 de grade, o scară culisabilă de 5 metri, trei stingătoare cu pulbere tip P6, un detector multigaz, un generator electric silenţios, un motofierăstrău cu lanţ, o pompă submersibilă electrică, o unealtă de descarcerare combinată, o unealtă "Halligan" şi echipament de salvări de la înălţime.

foto Eugen Olariu

Publicitate

Comentarii

Ar fi putut s-o cumpere pe bani europeni hopa-mitica

thumb down thumb up
joi, 27 martie 2014, 15:55
de clujean

Limbricul de pe Motilor ar fi putut sa nu dea atatia bani doar din bugetul orasului...o asemenea achizitie se pute face foarte usor pe bani europeni. Dar din moment ce tov. Boc nu da din buzunarul lui ci din al clujenilor, ce mai conteaza. Se vede cat de mult il intereseaza pe limbric de banii publici din moment ce primaria a bagat zeci de milioane de euro in ultimii ani in reabilitarea drumurilor din oras pentru ca Eon si compania de apa sa aiba ce sparge....Parca vad ca dupa ce termina astia de spart or reabilita din nou, iar la scurt timp or veni cei cu proiectul Duct City sa sparga din nou pentru a baga cablurile in subteran. Mai limbric ordinar, de ce ai reabilitat drumuri unde urma sa se schimbe intreaga reteea de canalizare si apa? Sau de ce nu se coordoneaza macar acum, in al 12-lea ceas, lucrarile pe apa, canal si cabluri? Asa ai de gand sa faci si pe ce se va reabilita din bani europeni anul asta (Turzii, Vlaicu, Calea Baciului, linia de tramvai? Sa le reabilitezi si apoi sa vina sa sparga astia, iar tu sa zici ca n-ai ce face? Cand a scapa orasul de pacostea asta din Rachitele oare? Am ajuns sa-l regretam pe spagarul de Apostu de cand e limbricul sef peste oras...
raspunde

Autospeciala

thumb down thumb up
vineri, 28 martie 2014, 08:19
de RUSU MICHAEL

Este Ok aceasta achizitie ! .Acum vede si Dl Boc ca exista utilaje care intra pe alei , si strazi inguste, si......poate se gandeste sa preia si cele 2 alei din Buna Ziua, zona ONCOS , pe care primaria nu a vrut sa le preia , din cauza ca, sunt prea inguste, si nu permit intrarea masiniilor de pompieri. Masiinile de gunoi intr......acolo....!....., D-le Primar , deci......va rugam sa va revizuiti atitudinea fata de cei care platesc impozite la PRIMARIE , din zona ONCOS pe care i-ati uitat, si care platesc impozite la nivel de zona 0......!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.