Autospeciale “blindate” cu 12 milioane de euro

Autospeciale “blindate” cu 12 milioane de euro
Consiliul Judeţean Cluj s-a asociat, la nivelul Regiunii Nord-Vest, pentru a accesa fonduri europene prin care sã sprijine dotarea cu maşini a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţã.

Asociatia Interjudeteanã Cluj, Satu Mare, Maramures, Bistrita- Nãsãud, Sãlaj si Bihor este, oficial, functionalã. Primele fonduri ce vor fi accesate prin intermediul acestei structuri merg spre Inspectoratele pentru Situtii de Urgentã (ISU). Pentru judetul Cluj, inspectorul-sef colonel Vasile Şomlea a explicat cã a solicitat achizitionarea a sase autospeciale pentru lucrul cu apã si spumã, o ambulantã pentru interventii la accidente, o masinã de descarcerare grea si o autospecialã de cãutãri si salvãri urbane.

 

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Fekete Emoke, a informat cã asociatia intercomunitarã realizatã la nivelul regiunii nord-vest a fost declaratã oficial constituitã. “In prezent, lucrãm la documentatia privind atragerea fondurilor structurale. Mai este nevoie sã angajãm personal care sã functioneze în cadrul acestei asociatii, iar apoi sã se întruneascã si Consiliul de Administratie. Vom functiona ca orice asociatie”, a spus Fekete.

 

Pe lângã Consiliul Judetean Cluj, actul constitutiv al asociatiei a mai fost semnat de administratiile judetene din Bihor, Sãlaj, Bistrita-Nãsãud, Maramures si Satu Mare. Fiecare a contribuit la capitalul social cu 10.000 de lei. Pentru primele sase luni, presedintia va fi asiguratã de Consiliul Judetean Cluj, urmând ca aceasta sã fie apoi transmisã spre un alt asociat.

 

Scopul înfiintãrii asociatiei a fost acela de a atrage fonduri structurale pentru diverse proiecte comunitare. Primii bani vor fi atrasi prin Programul Operational Regional, Axa prioritarã 3.

 

“Fiecare judet a solicitat ceea ce a avut nevoie la nivel de Inspectorat pentru Situatii de Urgentã. Altii au cerut mai multe ambulante, noi am cerut mai multe masini de lucru cu apã si spumã”, a explicat inspectorul- sef ISU Cluj, colonelul Vasile Şomlea.

 

In afara acestor masini, la Cluj au mai fost cerute încã o ambulantã pentru interventii la accidente, o masinã de descarcerare grea si o autospecialã de cãutãri si salvãri urbane. Chiar dacã aceste autospeciale nu vor asigura necesarul pentru ISU Cluj, colonelul Şomlea se declarã cât de cât multumit.

 

“Este mai bine decât nimic. Tot ce sper este ca pânã la finele acestui an sã fie depusã documentatia si sã obtinem finantarea pentru a putea demara procedura de achizitie”, a explicat acesta.

 

Fekete a mai informat cã proiectul pentru dotarea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgentã este doar primul pe ordinea de de zi a asociatiei constituite la nivelul regiunii nord-vest.

 

“Mai sunt si alte axe pe care le putem “ataca” pentru a obtine bani importanti, care sã sprijine si sã dezvolte regiunea noastrã. Deocamdatã, vom finaliza proiectul pentru ISU, însã suntem în discutii cu asociatii nostri pentru a decide pentru ce alte proiecte vom mai aplica”, a spus Fekete.

Loading...
Comenteaza