Administraţie

Autostrada Transilvania, dublată de Autostrada Borş - Iaşi

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, promovează la Comisia Europeană o nouă autostradă, care va deservi zona de nord a României pe ruta Borş - Zalău - Câmpia Turzii - Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni.
  • Ministrul Transporturilor nu a explicat dacă în Trasilvania va mai exista o nouă autostradă / foto Eugen Olariu

    Ministrul Transporturilor nu a explicat dacă în Trasilvania va mai exista o nouă autostradă / foto Eugen Olariu

Publicitate

Pentru continuarea proiectului Autostrăzii Transilvania, între Câmpia Turzii - Braşov, nu s-au identificat soluţii de finanţare, în schimb, Ministerul Transporturilor face lobby la Comisia Europeană (CE) pentru o cu totul altă reţea centrală: Borş - Zalău - Câmpia Turzii - Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni. Aceasta ar urma să conecteze Ungaria cu Moldova şi cu Ucraina. Autostrada Transilvania a fost omisă din proiectele pe care ministerul le consideră prioritare, în perioada 2012-2014, la finanţările europene.

După renegocierea contractului semnat cu americanii de la Bechtel, pentru Autostrada Transilvania, planurile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii legate de finalizarea acestui proiect s-au cam oprit. S-a vehiculat iniţial ideea că pentru porţiunea Câmpia Turzii - Braşov va fi cooptată o firmă de construcţii, prin intermediul procedurii parteneriatului public-privat. De asemenea, s-a avansat ideea scoaterii acestui tronson din proiectul actual, astfel încât să poată fi promovat spre finanţare printr-un program european. S-au scurs multe luni de la momentul în care s-a decis ca Bechtel să rămână doar cu porţiunea Suplacu de Barcău - Borş, însă legat de cealaltă jumătate a traseului autostrăzii, Ministerul Transporturilor nu mai avansează nici un plan.

În schimb, a început să facă lobby pentru un cu totul alt traseu, menit să lege Ungaria de Moldova şi de Ucraina. Este vorba despre secţiunea rutieră Borş - Zalău - Câmpia Turzii - Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni. Concret, ministrul Alexandru Nazare s-a întâlnit la Bruxelles cu vicepreşedintele CE, Siim Kallas (comisar european pentru Transport), în vederea renegocierii programului TEN-T, ce vizează finanţările destinate proiectelor de infrastructură pentru perioada 2014-2020. În cadrul acestei întâlniri a lansat propunerea introducerii acestui proiect în reţeaua centrală de drumuri europene. "Am subliniat importanţa deosebită pe care o acordăm introducerii acestei secţiunii în reţeaua centrală. Argumentele sunt extrem de clare: această rută scurtează conexiunea Est-Vest cu 300 de kilometri, conectează Budapesta cu Moldova şi sudul Ucrainei, va fi prima autostradă care să deservească nordul României, va conecta jumătate din România la Piaţa Unică şi nu în ultimul rând, va acoperi nevoile traficului proiectat", a transmis ministrul Alexandru Nazare.

Prin urmare, el admite că reţeaua Borş - Zalău - Câmpia Turzii - Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni va deveni prima autostradă care va deservi nordul României, fără a oferi vreun detaliu despre evoluţia proiectului Autostrăzii Transilvania. Nazare a explicat că se aşteaptă ca acest proiect să fie inclus în programul de finanţare TEN-T, prin validarea ca reţea centrală de către Consiliul European al Transporturilor, Telecomunicaţiilor şi Energiei (TTE). De asemenea, a mai transmis Nazare, CE s-a angajat să ofere României asistenţă tehnică în vederea pregătirii listei de proiecte eligibile care ar urma să fie promovate spre finanţare în perioada 2014-2020. Printre proiectele prioritare se numără şi Canalul Dunăre - Bucureşti, propus de Elena Udrea, înainte cu câteva luni ca aceasta să plece de la Ministerul Transporturilor.

 

 

Publicitate

Comentarii

Aaaaa

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 09:38
de ?

In cazul acesta tronsonul Tg Mures - Bors va prelua traficul dinspre sudul tarii si dinspre est. Va face fata sau ar fi bine sa se ia in cosiderare largirea la 3-4 benzi a acestui tronson ? Cine are de studiat, sa studieze. Ungurii au inceput deja sa isi largeasca autostrazile.
raspunde

... mintea de pe urmă

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 09:48
de Edelacluj

Dă-i românului mintea de pe urmă. În sfârşit cineva care începe să gândească logic. Altfel decât miticeşte ( că toate drumurile trebuie să ajungă la Bucureşti). Ideea cu un drum care să traverseze treimea de nord a ţării pe direcţia est - vest, un fel de drum al mătăsii modern, care să lege Europa de tările din jurul mării Caspice, drum care să cuprindă şi coridoarele energetice posibile, aceasta ar fi ideea care ar putea uni un număr mare de ţări, regiuni de dezvoltare, consorţii internaţionale etc. Pentru noi, pentru regiunea noastră ar însemna aproape totul. Aceasta numesc eu gândire în direcţia unei dezvoltări durabile. Nu elucubraţii cu săli de sport pe datorii, Someşuri navigabile şi autostrăzi ce trec pri zona Clujului fără ca acesta să poată fi racordat decent. Cheltuirea banilor absolut aiurea, aceasta ar pute fi o zonă unde ne-am putea, cu toţii, implica. O sumă de lucruri ar trebui să fie mult sus deasupra intereselor electorale de moment.
raspunde

autostrada

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 16:12
de inadiasi

In sfarsit ! Prim -ministru de la Iasi, iata si autostrada catre Iasi. Poate urmeaza si aeroportul de la Iasi sa fie modernizat. Gata cu Clujul ! S-a procopsit destul !
raspunde

ioi

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 17:21
de Catalina

Au ajuns moldovenii sa citeasca? Ce vb tu de procopsire, sarantocule? Aveti cumva industrie care sa justifice autostrada si nu stim noi?
raspunde

Te crezi inteligent?

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 18:42
de Lulu

De ce jignesti?...
raspunde

traversa vest - est

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 17:51
de Bucur de Iasi

pentru ...de Catalina Pacat ai un nume minunat dar scrii ...antagonic. "Au ajuns moldovenii sa citeasca?" Fara sa fii malitioasa nu poti?! Pe unde erati in Evul Mediu...sau mai incoace. Lasa Moldova care este foarte defavorizata ; sudistul de Ceausescu a dat-o rusilor. Salutari de la Stefan cel Mare, Petru Rares, ...Dosoftei, Cantemir, Cuza, Enescu, Eminescu, Luchian, Iorga, Labis, Porumbescu, Alecsandri, Kogalniceanu, Celibidache. (...)
raspunde

http://foamea12.blogspot.com/

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 18:46
de Bogdan

Asta este. La Braşov nu ajunge nicio autostradă, chiar dacă e principalul centru turistic al ţării. Nici aeroport nu avem. Braşovul are un viitor luminos.
raspunde

completare

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 19:11
de alex

Completez cu: Nicolae Iorga, Grigore Antipa,Ștefan Luchian, Nicolae Leon, Elie Radu, Mihail Sorbul, Octav Onicescu,George Enescu, Alexandru Graur, Octav Băncilă
raspunde

O aberatie...

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 19:27
de drasius

De la Zalau daca o ia spre Tirgu Mures vor fi doua autostrazi care se vor intilni inutil la Campia Turzii, iar nordul tarii va ramine fara o ruta strategica de transport. Logic ar fi fost ca de la Zalau autostrada sa mearga spre Bistrita, iar de acolo sa treaca muntii spre Iasi. Un drum rapid intre traseele logice ar fi fost mai util si mai echilibrat. Mafiotii locali PDL-isti din Turda si Campia Turzii au impus un traseu aberant. Iar despre timpitii care au chef sa se certe pe criterii regionale le reamintesc ca natiunea romana din Ardeal a supravietuit datorita romanilor moldoveni si munteni, iar cultural, Moldova are un cuvint greu de spus. Fratilor de dincolo de munti va reamintesc ca doar cu cultura nu se poate trai. Puterea economica a Ardealului este puterea economica a intregii Romanii. Daca Clujul a dat o sluga a lui Basescu, nu inseamna ca toti Ardelenii sunt niste timpiti.
raspunde

sa nu ne mai certam

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 19:47
de de la mine

Ar fi bine daca s-ar gasi finantare europeana si pentru autostrada asta. Astfel am face pe bani europeni Buc - Pitesti - Sibiu - Sebes - Tm - Arad - Nadlac. Apoi Bors - Cluj - Tg Ms - Piatra Neamt - Iasi si Tm - Craiova - Calafat tot pe bani europeni. Si se mai adauga Buc - Ploiesti si Buc - C-ta deja gata si am avea o retea cat de cat pusa la punct si aproape gratis. Numai vointa sa fie si poate vom fi si noi in randul lumii.
raspunde

Articol care starneste confuzie !

thumb down thumb up
vineri, 16 martie 2012, 21:44
de Margelatu

Articolul mi se pare scris aiurea, chiar titlul nu are nici un sens, oare ce om cu mintea intreaga si ar putea imagina o autostrada dublata de o alta urmand aproximativ acelasi traseu. Pt cei care nu stiu, inclusiv autorul articolului,Autostrada Transilvania va urma traseul Bors- Zalau- Cluj- Tg Mures-Sighisoara-Fagaras-Brasov. Probabil se vrea readucerea in discutie a unui proiect (mai degraba idee) care se numea Autostrada Targu Mures- Iasi- Ungheni, dar sa ne pastram realisti si sa vedem finalizate(sau macar avansand) proiectele deja incepute Autostrada Transilvania, Culoarul IV(aici s ar parea ca sunt cele mai mari sanse avand in vedere fondurile europene disponibile), ar fi excelent ca si in Moldova sa putem ajunge pe autostrada .... dar mai e mult pana departe , sa speram ca macar cei mai tineri o sa apucam acele vremuri.
raspunde

O treaba buna

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 martie 2012, 12:46
de Ionut

In speranta ca astfel au sa vina banii de la UE se va construi mai repede tronsonul comun.
raspunde

Ha, ha!

thumb down thumb up
duminică, 4 august 2013, 22:02
de fazabili

Ha, ha! Tocmai ce sunt intr-o fundatura cu autostrada Transilvania - si cam cu toate celelalte - da' ei mai planifica una! Ce-i drept: se castiga bine din studiile de fezabilitate.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.