Administraţie

Autostrada Transilvania merge înainte. S-a semnat contractul pentru un nou lot

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat joi semnarea contractului pentru construcţia unui nou tronson al Autostrăzii Transilvania.

Este vorba de cel de-al patrulea lot al sectorului Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureş, pe distanţa Târgu-Mureş - Ungheni, care cuprinde şi un drum de legătură şi are o lungime de 9,2 km, din care 4,7 drumul de legătură.

"CNADNR anunță că în data de 11.03.2015 a fost semnat contractul "Realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, lot 1: Târgu-Mureş Ungheni + drum de legătură", au informat reprezentanţii companiei.

Potrivit comunicatului remis de CNADNR, contractul a fost semnat cu asocierea Lemacons & Vega 93 & Arcada, valoarea totală fiind de 179.787.916 lei fără taxa pe valoarea adăugată (40.529.286 euro, după cursul BNR de joi, 12 martie).

Finanțarea proiectului este asigurată în proporţie de 85% din fonduri de coeziune, în timp ce diferenţă de 15% va fi acoperită de la bugetul de stat. Durata de derulare a lucrărilor este de 60 de luni, din care 12 luni pentru execuţia propriu-zisă, alte 48 de luni reprezentând perioada de garanţie.

Procedura de licitaţie privind atribuirea contractelor aferente sectorului Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureş al autostrăzii Braşov - Oradea a fost finalizată în ianuarie. La sfârşitul lunii februarie, CNADNR anunţa semnarea contractului pentru construcţia ultimului lot al sectorului Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureş, între Ungheni şi Ogra, cu o lungime de 10,1 km. Acestea sunt primele proiecte de investiţii ale anului 2015 care au ca sursă de finanţare fondurile europene nerambursabile.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumită Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu compania americană Bechtel, care trebuia executat până în 2012. Contractul a suferit în decursul timpului mai multe modificări, fiind reziliat în mai 2013, statul român plătind companiei 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Publicitate

Comentarii

pacat ca prostia nu doare

thumb down thumb up
vineri, 13 martie 2015, 13:01
de sandu

in loc sa incerce sa ajunga cu porcaria asta de autostrada, pana la granita cu HU, astia mai lungesc porcaria pe care au facut-o, tot de niciunde pana nicaieri.
raspunde

9.2 km din care 4.7 drum de legatura= 4.5 KM EFECTIVI de autostrada

thumb down thumb up
vineri, 13 martie 2015, 14:02
de Ela

Buna treaba! o picatura intr-un ocean.... VREM mai multi km!! vrem drumuri!! (p.s. taiati naibii finantarea de la biserici si faceti autostrada asta pe care va chinuiti de 20 de ani!). Ce inseamna 4,5km? fas!
raspunde

pff

thumb down thumb up
luni, 16 martie 2015, 16:37
de maria

jeeesus!! 40.529.286 euro pt 4.5 km de drum???? doamne fereste
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.