Administraţie

NEWS ALERTEXCLUSIV Biciclu electric. Paul, poliţist la mall, varianta de Cluj :) GALERIE FOTO

Poliţia Locală se dotează cu un mijloc de deplasare neconvenţional. De vineri, primul exemplar intră oficial în patrulare.
  • Cornel, unul dintre poliţiştii locali clujeni, a prezentant pentru ZIUA de CLUJ primul biciclu din dotarea instituţiei clujene

    Cornel, unul dintre poliţiştii locali clujeni, a prezentant pentru ZIUA de CLUJ primul biciclu din dotarea instituţiei clujene

Publicitate
 

Biciclu electric. Acesta este mijlocul de locomoţie neconvenţional cu care va fi dotată Poliţia Locală, prima instituţie oficială din România care apelează la o astfel de soluţie de deplasare. Ideea îi aparţine directorul Direcţiei Generale Poliţia Locală din cadrul Primăriei, Marcel Bonţidean.

"E o idee mai veche, pe care acum am pus-o în aplicare. I-am propus-o domnului primar Emil Boc, care a acceptat-o fără rezerve. Poliţiştii vor patrula pe biciclu în zonele pietonale şi în parcuri", a spus Bonţidean.

Primul biciclu electric va începe să fie folosit oficial pentru patrularea în Parcul Central, începând de vineri. Voichiţa şi Rafael sunt primii poliţişti locali pe care îi veţi vedea pe mijlocul de deplasare făcut celebru de seria de filme "Paul, poliţist la mall". În afară de Parcul Central, bicicluri vor mai putea fi văzute în dotarea Poliţiei Locale pe arterele pietonale din centrul oraşului şi în zona Gheorgheni, unde sunt mall-ul şi baza sportivă cu acces gratuit.

Deocamdată există un singur biciclu segway cumpărat de Primărie, dar urmează să sosească şi altele. Acestea vor fi inscripţionate cu Poliţia Locală şi vor avea girofar. Viteza maximă de deplasare cu un astfel de biciclu este de 20 de kilometri pe oră, iar autonomia este de 35 de kilometri, cu timp de încărcare a bateriei de circa 4 ore. Un astfel de mijloc de transport costă aproximativ 1.000 de euro.

 

 

Publicitate

Comentarii

si se jura ca.nu fura,dar pliantu zice ...

thumb down thumb up
vineri, 19 mai 2017, 08:53
de Carrefura?

ca tocmaI mi-am luat acelasi lucru din Carrefour. La 1990 TVA inclus. lei, nu euroi!!!!! ii drept ca fara girofar. dar are leduri albastre. plus ca si.merge, nu ca scuterele. aceleiasi politii lo ale, care au stat cu anii, ca nu erau destui cu cartet sa le conduca. e.drept ca sunt PF si nu-mi.permit sa iau de la CareFura....
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.