Administraţie

Boc s-a „sucit". Nu mai recepţionează străzile din centru. „Va trebui refăcut pe bucăţele"

Primarul Clujului a dat de înţeles că a amânat recepţionarea străzilor asfaltate pe bani europeni. Boc şi-a reiterat nemulţumirea faţă de calitatea lucrărilor.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat luni, la Realitatea FM, că străzile din centrul oraşului, modernizate pe bani europeni, nu vor fi recepţionate până la primăvară. Este vorba de proiectul care viza reabilitarea tramei stradale, de-a lungul liniei de tramvai, contract derulat de asocierea Diferit-Kiat, şi de modernizarea „Oraşului-comoară", care prevedea reabilitarea străzilor IC Brătianu, Memorandumului, Avram Iancu şi Moţilor, realizată de Viarom. În urmă cu numai o săptămână, tot la Realitatea FM, Boc afirmase că a dat deja dispoziţia de începere a recepţiei lucrărilor.

Primarul a mai spus atunci că este nemulţumit de calitatea unora dintre finisaje. Un sondaj realizat de ZIUA de CLUJ a arătat că foarte mulţi dintre clujeni sunt de aceeaşi părere: dintre cele 680 de voturi exprimate, 509, adică 75%, au fost critice.

„Sunt nemulţumit de calitatea unor lucrări din zona centrală, de pe strada Bariţiu, ca să vă dau un exemplu, dar şi de alte lucrări punctuale de pe străzile care s-au finalizat. Am dispus începerea recepţiei lucrărilor, mă refer la proiectul care a vizat Avram Iancu, Memorandumului, Moţilor, Brătianu, Horea, Bariţiu. Lucrările nu sunt recepţionate şi urmează acum să se facă procedura de recepţie. Am discutat în această dimineaţă (n.r. luni, 15 februarie) aceste lucruri", a spus Boc lunea trecută.

Lunea aceasta, răspunzându-i unui ascultător, primarul a părut că s-a "sucit" şi a spus că recepţia nu se va face până la primăvară. „Nicio lucrare din zona centrală nu este recepţionată. În această primăvară se vor recepţiona toate lucrările, începând cu strada Horea, continuând cu strada Bariţiu, care a fost, din punctul meu de vedere, foarte prost realizată. S-au făcut lucrări în grabă, doar pentru a nu lăsa sfârşitul de an şi revelionul cu noroi. Acolo va trebui pe bucăţele refăcut; în special pe Bariţiu, dar şi pe celelalte străzi. Acolo unde inspectorii de specialitate vor constata că o dală nu e bine pusă, nu e distanţa legală păstrată, se va repara pe cheltuiala constructorului totul, în integralitate. Asta vreau să ştiţi, nicio lucrare nu e recepţionată. Totdeauna termenul de finalizare este una, iar recepţia este alta. Şi se face o echipă de specialitate în teren, pe fiecare componentă în parte", a subliniat Emil Boc.

Lucrările ar fi trebuit terminate şi recepţionate încă de la finalul anului trecut, însă termenul de finalizare a fost prelungit cu şase luni.

 

 

Publicitate

Comentarii

comoara

thumb down thumb up
luni, 22 februarie 2016, 20:23
de manu

Vestitul proiect ,,ORASUL COMOARA,, a fost receptionat stimate cititorule!
raspunde

S-a trezit si Boc la spartul targului

thumb down thumb up
luni, 22 februarie 2016, 20:51
de clujean

Tov. Boc, nemultumirile tale sunt irelevante. Asta cu atat mai mult cu cat in urma cu doar 2 saptamani erai foarte multumit de lucrari. Ce s-a intamplat intre timp de ai ajuns si tu la concluzia la care orice om care s-a plimbat pe strazile "reabilitate" a ajuns de luni bune? Pana una alta, poate ne explici de ce nu s-au finalizat lucrarile la trama stradala in timp util si pe finantare nerambursabila (si ca atare platim acum de la buget vreo 10 milioane de lei), in conditiile in care autorizatia de construire s-a emis prim oara de catre primaria condusa de tine inca din 15.10.2012? Asadar Kiat-Diferit a avut 3 ani la dispozitie sa finalizeze lucrarile, insa vedem cu totii ce a iesti. In ceea ce priveste celalalt proiect facut in stil Dorel, reabilitarea infrastructurii in zona centrala, acolo se stie cine a contestat licitatia si a determinat amanarea cu 1 an a inceperii lucrarilor: aceeasi abonati la banul public din Cluj, Kiat-Diferit.
raspunde

poc

thumb down thumb up
luni, 22 februarie 2016, 21:29
de bula

alegerile astea, ce gunoi de om poate sa fie micul mincinos
raspunde

Mintiti domnule Boc

thumb down thumb up
marţi, 23 februarie 2016, 05:36
de Nae

Ati stiut prea bine ca nu se lucreaza, ca strazile sunt sapate si lasate de izbeliste, iar din noiembrie s-au apucat mai serios de lucru , dar in stil heiruupist, fara meseriasi, in dorul leli. Chiar Moisin va atentionat de acest lucru in vara. Probabil pentru dvs. nu conteaza ca vor fi din nou blocaje, strazi inchise, paralizate, aceleasi care au fost batjocorite. Ce sa spuna locatarii riverani din zona care vau atras si ei atentia despre batjocora care se face? DVS sunteti raspunzator de acest haos si porcarie. Macar in ceasul al 12-lea demisionati ca nu sunteti bun ca Primar.
raspunde

Zau?!

thumb down thumb up
marţi, 23 februarie 2016, 10:23
de marin popoa

Ha ha ha ! Vin alegerile iar freierii trebuie sa-l voteze!!!
raspunde

:))

thumb down thumb up
marţi, 23 februarie 2016, 11:42
de :)

Ati aparut postacilor? V-ati facut norma pe astazi?
raspunde

Gargara ieftina marca Boc

thumb down thumb up
marţi, 23 februarie 2016, 13:24
de madriano

Piticul e deja in campanie electorala. La cat s-a furat in Cluj in ultimii ani din contractele cu primaria, ma mir ca piticul mai are tupeu sa iasa in public.
raspunde

Nu este nimic de mirare

thumb down thumb up
joi, 24 martie 2016, 08:24
de sandu

Daca nu avea tupeu, nu patrona jaful si furturile, numai cei cu tupeu si obraz gros pot face asta.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.