Administraţie

Când crede Emil Boc că va fi gata centura de sud a Clujului. „Acesta este un termen realist"

O comisie a Parlamentului European va sosi săptămâna viitoare la Cluj pentru a discuta despre drumul care ar urma să lege Gilău de Dezmir, prin sudul cartierelor Mănăştur, Zorilor, Bună Ziua, Gheorgheni şi Someşeni.
  • C9 şi C5 sunt două proiecte distincte în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, care au fost cuprinse într-un singur plan.

    C9 şi C5 sunt două proiecte distincte în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, care au fost cuprinse într-un singur plan. "Specialiştii au considerat că aşa e mai bine", a spus Boc

Publicitate
 

Mai mulţi reprezentanţi ai comisiei de transport din Parlamentul European sunt aşteptaţi, săptămâna viitoare, la Cluj. Ei vin la invitaţia primarului Emil Boc, care speră să obţină susţinere pentru realizarea centurii de sud a oraşului. Informaţia a fost dezvăluită de primar, miercuri, la emisiunea „1 la 1", de la REALITATEA FM.

31 

martie este ziua în care vor sosi la Cluj reprezentanţii comisiei de transport din parlamentul european

„I-am invitat, prin intermediul lui Marian Jean Marinescu, să discutăm despre Masterplanul de Transport al României, componenta sa clujeană. Este prima vizită a unei comisii a PE în România. Au auzit de Cluj, despre evenimentele sportive care le-am organizat şi că este al doilea oraş al ţării, după capitală.

Sper să vină şi reprezentanţi ai guvernului. Am discutat luni cu secretarul de stat Marcel Boloş, care este din zona noastră (a fost director la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest) şi cunoaşte foarte bine subiectul, ţine foarte mult ca acest proiect să nu fie lăsat pe dinafară. Am obţinut şi sprijinul vicepremierului Vasile Dâncu şi al premierului Dacian Cioloş ca această centură să nu fie scoasă din Masterplanul de Transport", a spus Boc, la radio.

38

de kilometri lungime ar urma să aibă centura de sud a Clujului, legată de un drum expres până la Gilău

Punctul de plecare este nodul de la Gilău al autostrăzii, drumul vine în paralel cu Drumul Naţional nr. 1, prin Floreşti, iese la sensul giratoriu de la Cora, traversează pe un pod DN1, urmează apoi traseul strada Bucium - Făget, intersectează drumul spre Turda, ocoleşte cartierul Bună Ziua, trece prin spatele magazinului Selgros şi are ca punct final nodul de la Dezmir al centurii Apahida-Vâlcele.

Boc spune că municipiul Cluj-Napoca nu are suficienţi bani pentru a se implica în acest proiect; în schimb va realiza conexiunile cu cartierele oraşului. Între centură şi cartiere vor exista cel puţin două bretele: una care se va lega de varianta Zorilor - Mănăştur şi alta de Gheorgheni, în zona mall-ului.

Întrebat, la REALITATEA FM, dacă există un calendar pentru proiect, primarul a afirmat că acesta s-ar putea întocmi în perioada imediat următoare. „Calendarul îl vom vedea exact când se va finaliza Masterplanul şi nu mai sunt multe zile până atunci. Probabil la mijlocul lunii aprilie va fi aprobat fie prin hotărâre de guvern, fie prin proiect de lege", a spus Boc.

2020

este anul când primarul Emil Boc estimează că va fi terminată măcar o parte din lucrările la centura de sud. „Acesta este un termen realist. Totul depinde de finanţarea de la guvern. Nu exclud ca părţi din centură să fie circulabile şi înainte de 2020", a spus primarul.

Publicitate

Comentarii

Piticul minte de incepe sa ninga

thumb down thumb up
joi, 24 martie 2016, 10:11
de madriano

Constructia centurii Valcele-Apahida a durat mai bine de 5 ani, in conditiile in care nu au fost probleme cu exproprierile. Piticul chiar vrea sa ne vanda gogoasa ca in 4 ani se va realiza o centura urbana in conditiile in care numa procesele pentru exproprieri vor dura ani buni? Plus constructia pe un teren asemanator celui de la centura Valcele-Apahida. poloBoc nu mai are niciun respect fata de clujeni, ii face de ras si pe enoriasii de la biserica.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.