Administraţie

Ce are de gând Paszkany cu stadionul din Gruia

Omul de afaceri clujean nu renunţă la cererea privind transferul stadionului din Gruia în patrimoniul Consiliului Judeţean. La schimb cere banii investiţi dar şi fonduri pentru aducerea stadionului la standardele Elite ale UEFA.
 • Arpad Paszkany vrea să-şi recupereze investiţia din Gruia / foto Ioana Tohat

  Arpad Paszkany vrea să-şi recupereze investiţia din Gruia / foto Ioana Tohat

De parcă n-ar fi de ajuns că deţine un stadion pentru care nu are fonduri de întreţinere, Consiliul Judeţean s-ar mai putea trezi în proprietate cu încă un obiectiv similar: stadionul CFR, din cartierul Gruia. Omul de afaceri Arpad Paszkany consideră că administraţia judeţeană este datoare să sprijine şi clubul de fotbal CFR, aşa cum a procedat cu Universitatea, care a beneficiat în mod direct de noul stadion de 45 de milioane de euro. Paszkany a lansat propunerea ca şi stadionul CFR să intre în custodia administraţiei judeţene.

Lucrurile nu se opresc aici. CFR vrea să-şi recupereze banii pe care i-a investit până acum în lucrările de modernizare, plus sumele necesare pentru aducerea stadionului la standardele Elite.

Arpad Paszkany are o cerere mai veche la Consiliul Judeţean, la care spune că nu a renunţat. Este vorba despre intenţia de a transfera stadionul din Gruia în patrimoniul Consiliului Judeţean. „Aşa cum echipa Universitatea a beneficiat în mod direct de construcţia unui stadion nou, tot aşa, avem şi noi dreptul să fim ajutaţi. Eu am investit în clubul CFR, în timp ce proprietarii Universitatea au primit totul de-a gata. Eu plătesc anual peste 1 milion de euro impozit pe clădire, acolo avem angajaţi care se ocupă de întreţinere, paznici, toţi cu salariile plătite la zi, sunt cheltuieli mari la care se mai adaugă şi facturile la utilităţi. În afară de acest aspect, am investit din banii proprii 23 de milioane de euro pentru a moderniza stadionul. Nu am primit nimic de la autorităţile locale. În schimb, Consiliul Judeţean a construit de la zero un stadion pe care l-a oferit, fără licitaţie publică, Clubului Universitatea. Iar acum patronii Universităţii se plâng că pentru ei e prea scumpă chiria. Este complet anormală această situaţie", a menţionat Paszkany.

Pentru echilibrarea problemei, Paszkany se aşteaptă să-şi recupereze banii investiţi de la Consiliul Judeţean. „Iniţial ni s-a spus că nu se poate investi în stadionul nostru pentru că trebuie să fie proprietatea Consiliului Judeţean. Foarte bine, noi suntem pregătiţi să-l transferăm în patrimoniul Consiliului Judeţean", a spus Arpad Paszkany. La schimb, Consiliul Judeţean trebuie să aloce 9 milioane de euro pentru aducerea stadionului la standardele Elite. În plus, din cei 23 de milioane de euro, bani investiţi în modernizarea stadionului, CFR are pretenţia să recupereze de la administraţia judeţeană 10 milioane de euro. „Banii pot fi eşalonaţi pe cinci ani. În fiecare an, primim câte două milioane de euro", a spus Arpad Paszkany. În contul sumei rămase, de 13 milioane de euro, CFR va putea fi păsuită gratuit pe stadion, fără a mai plăti chirie o lungă perioadă de timp.

În schimb, Consiliului Judeţean îi va reveni sarcina să plătească impozitul pe stadion, aşa cum procedează acum pentru Cluj Arena, dar şi să asigure eventuale costuri de reparaţii. Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, a respins posibilitatea ajungerii într-o astfel de situaţie. „Deocamdată nu s-a luat în discuţie o astfel de ipoteză. Pentru noi e greu cu un singur stadion. Trebuie să rezolvăm situaţia cu Cluj Arena, pentru care încă nu avem toate actele în regulă. Nici nu se ştie, dar pentru acest stadion nu s-a făcut recepţia încă, teoretic, el n-a fost luat în folosinţă, deci nici nu este întăbulat. În afară de asta, ne lipsesc o serie omologări. Sunt multe de făcut", a spus Uioreanu. Arpad Paszkany se consideră nedreptăţit de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, subliniind că şi dacă şi-ar dori acum ca echipa CFR să joace pe Cluj Arena, acest lucru ar fi imposibil, dat fiind faptul că stadionul nu a fost omologat pentru Liga Campionilor. „Fosta conducere a Consiliului Judeţean nu a dorit ca stadionul să fie omolgat, tocmai pentru ca CFR Cluj să nu poată să joace pe el", a comentat Paszkany.

Finanţatorul a menţionat că administraţia judeţeană şi-a justificat gestul apreciind că Universitatea nu va ajunge să joace la nivel de Champions League şi că nu are pentru ce să ceară ca stadionul să fie omologat. „Nu au cerut omologarea, în ciuda faptului că noi le-am transmis două scrisori în care îi informam că suntem interesaţi să facem parte din echipa de management a noului stadion şi că vrem ca şi echipa CFR să poată să joace acolo. Am primit răspuns, atunci, că dacă ajungem în Champions League, pe Cluj Arena vor putea să intre să se antreneze doar echipele rivale. Acum suntem invitaţi să venim să jucăm, însă cum putem să o facem dacă a început am fost refuzaţi în modul acesta. Oricum, nu există omologarea pentru meciuri de Champions League", a comentat patronul CFR.

Consiliul Judeţean Cluj va putea să face demersuri pentru omologarea stadionului, nu este o problemă în sensul acesta, a precizat Uioreanu. El a precizat că îşi menţine invitaţia ca şi CFR să joace pe Cluj Arena. Arpad Paszkany a explicat că va oferi Consiliului Judeţean consultanţă în privinţa demersului omologării, dar că acest lucru nu înseamnă că e dispus să uite că i s-a refuzat intrarea pe Cluj Arena.

 

Publicitate

Comentarii

...

thumb down thumb up
luni, 3 septembrie 2012, 23:33
de tito

Pacat ca asa zisii ziaristi de la zcj nu stiu nici macar sa scrie corect numele finantatorului CFR-ului, rusine domnilor! Chiar asa de greu este?
raspunde

Gresit

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 06:34
de GAbriela

Si chiar cu numele scris gresit (si fara accente), crezi ca nu stie lumea despre cine e vorba?
raspunde

MuIIIIIEEEEEEVERSITATEA!!

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 15:38
de pa

LA TOTII uistii va dorim sa dispareti din fodbalul romanesc sa nu ne facieti de ras orasul KOLOZSVAR!!
raspunde

yy

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 08:25
de xx

ziaristii n-au invatat limba mongola la scoala !
raspunde

atentie

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 09:16
de Gigi

mai baieti , asta vrea sa-si recupereze banii si sa dispara.
raspunde

Ei na!

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 09:18
de Miki

Problema cea mai mare nu este ca nu au scris corect "pașcani"! Problema e ca m-au speriat cu poza respectivului! Tocmai imi beau cafeaua de dimineata mai baieti... nu mai puneti poze cu acest individ, va rog tare mult! Multumesc anticipat!
raspunde

forza CFR

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 09:57
de andrei

cel mai tare club din istoria clujului si ardealului...Forza CFR...restul e kaka, pardon cancan. :)
raspunde

sperietoare

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 10:16
de pas

Si eu va rog fff frumos nu mai puneti poze cu cersetoarea anamaria proda strica imaginea clujului si in plus cu fata aceea de spart gardurj imi sperie ciinele rotweiler care se numeste buzau
raspunde

Bine spus

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 10:23
de eu

Prodanca e urata rau si mai e si CERSETOARE/ MINCINOASA/ MANI****TOARE si curv@ de doi lei. Dupa ce a scris pe Facebook, nici Boc si nici CL nu ar trebui sa mai stea de vorba cu aceasta individa................. Dl. Boc....Chiar ati ajuns la nivelul sa stati de vorba cu cineva care va injura in public??? .............Ar tre' sa o dati in judecata pe prodanca! Nu sa mai stati de vorba cu ea!
raspunde

subscriu

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 12:16
de Miki

Intr-adevar! AnaMaria are comportament de mahalagioaica si manelista! Iar pozele... mi-e frica sa nu-mi crape monitorul!
raspunde

Solutie

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 10:20
de eu

Paszkany:" Consiliul Judeţean a construit de la zero un stadion pe care l-a oferit, fără licitaţie publică, Clubului Universitatea. Iar acum patronii Universităţii se plâng că pentru ei e prea scumpă chiria. Este complet anormală această situaţie".........Adevarat. INSA: Singura solutie normala ar fi ca:....1) Cluj Arena sa fie omologat de UEFA pt CL cat mai repede (doara tise se tot lauda cu titlul elite...)..........2) Brandul u cluj sa dispara de pe Cluj Arena si sa fie un stadion al clujului (si nu a unei echipe)............3) orice echipa care plateste chiria sa aiba dreptul de a juca pe stadion!
raspunde

Clujul suntem noi !

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 14:14
de u cluj

Greu inteleg unii,ca Universitatea a fost,este si va fii mereu echipa Clujului.Cu toate titlurile si cupele castigate!!!!!!,tot echipa a doua sunteti.Istoria si traditia nu se cumpara cu bani.Haide U !
raspunde

And this is relevant how exactly?

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 14:25
de eu

asta ce are cu subiectul articolului sau a comentariului meu? Este inconstestabil ca de ex. Bayern München este echipa nr. 1 din München. Asta nu il impiedica pe TSV 1860 München sa foloseasca aceeasi stadiun (NEBRANDUIT!!! numai iluminatul fatadei se schimba in functie de echipa care joaca)
raspunde

tradiţie?

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 14:40
de oricine

Din perspectiva istoriei şi a tradiţiei sale echipa U poate fi considerată una dintre echipele emblematice ale Clujului, dar între rândurile suporterilor de azi (mai precis în rândurile acelora, care se fac auziţi prin tot felul scandaluri) tradiţia universitară s-a pierdut cu desăvârşire!
raspunde

dsadas

thumb down thumb up
joi, 6 septembrie 2012, 00:36
de Alin

"Greu inteleg unii,ca Universitatea a fost,este si va fii mereu echipa Clujului." La ultimul meci ati fost 3000, nici 1% din locuitorii clujuli. Ce reprezentati voi?
raspunde

CJC vinovat

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 15:54
de Alin

Consiliul Judetean are o mare problema: a bagat 45 de milioane din banii tuturor clujenilor intr-un stadion pe care nu poate juca nimeni. U nu isi permite, iar CFR nu are voie. Nimeni nu ne-a intrebat daca vrem sa cotizam la acest stadion in aceste conditii. Nu este Cluj Arena, ci U Cluj Arena. Era clar de la inceput ca CFR nu va fi acceptata pe terenul fostului stadion Ion Moina. Cele 2 solutii corecte nu pot fi aplicate din lipsa de finantare: stadionul CFR sa fie adus la standarde UEFA din bani publici sau Cluj Arena sa fie vandut definitiv clubului Universitatea. Astfel, situatia actuala va continua.
raspunde

stadioane

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 17:39
de Cristi

Daca luam ca model AllianzArena, acolo primaria din München si cele doua cluburi au suportat fiecare cite o treime din investitie. Daca ar fi sa se creeze o situatie corecta fata de toate cluburile - si nu ma limitez la cele doua din divizia A - atunci consiliul Judetean ar trebui sa achizitioneze si stadionul din Gruia si Clujana. Fiecare club, in fucntie de meciul pe care il va avea de jucat, in functie de echipa care joaca (prima sau a doua), in functie de nivelul de suporteri pe care ii estimeaza ar putea sa isi inchirieze baza optima pt acel meci. Si cu brandingul se poate rezolva usor, daca tribunele principale ramin neutrale iar cele doua cluburi mari isi pot brandui cu culorile proprii cite o peluza.
raspunde

sa

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 18:49
de szoptok

┏┫ | | ┣┓  ┏┓ ┗┫━━ ┃ ━━┣┛ ┣┫  ┃ ━━━━━ ┃ ┏┳┫┣┳┓ ┗━━┳━┳━━┛ ┃  ┃ ━━━━┃ ┃  ┗━┳┳━┛ ━━━━┃ ┗━━━━━━┛
raspunde

ipotentii

thumb down thumb up
marţi, 4 septembrie 2012, 20:38
de mir

la CJ CJ s-au adunat toti ipotentii. Pai figura asta taiata din Urzica ,figura asta de Uioreanu e total paralele cu politica si sportul. Figura asta de cioclu pe care Uioreanu o are e buna de infrumusetat mormintele in cimitirul central. Uioreanu,Boc ,Tise,Moisin...labagii ipotenti
raspunde

nesimtit unguru

thumb down thumb up
miercuri, 5 septembrie 2012, 16:36
de ddd

ce nesimtit e unguru asta! Ce-ar fi vrut? licitatie publica pentru echipele care sa joace?! Pe cluj arena poate juca oricine, nu doar cine vrea Pazskany! un ESCROC! Nu-s de acord ca CJ sa preia stadionul din Gruia. CFR -ul sa vina pe Cluj Arena si sa joace, daca nu le convine stadionul lor. Bineinteles, vor plati si ei chirie, ca orice echipa.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.