Ce investiţii prioritare are judeţul Cluj în 2017

Ce investiţii prioritare are judeţul Cluj în 2017
Printre priorităţile de investiţii din bugetul pe 2017 al forului judeţean clujean se regăsesc drumurile judeţene dar şi un proiect nou.

Drumurile judeţene, atât pe partea de reabilitare cât şi pe partea de întreţinere, vor fi o prioritate, cu alocări bugetare consistente, în acest an. Consiliul Judeţean (CJ) Cluj are la dispoziţie un credit de 50.000.000 de euro pentru investiţii, iar cea mai mare parte a sa se va duce în reabilitarea de drumuri. Peste 500 de kilometri de drumuri judeţene urmează să fie reabilitaţi.

Proiectul nou pe care forul judeţean vrea să-l realizeze în acest an este Spitalul monobloc pentru copii.

„Va fi o sumă pentru Spitalul monobloc de copii, ori achiziţia unei clădiri ori contruirea unei clădiri noi pentru acest spital. Eu sunt acum în discuţii avansate cu ministerul Sănătăţii, vreau să intre şi ministerul partener, în sensul de a se implica fie cu o parte de achiziţie, fie cu partea de dotare, noi vom prinde o sumă, fie pentru construire, dacă vom avea terenul, fie pentru achiziţia unei clădiri de pe piaţă. Poate suma pe care o vom prinde va fi chiar din creditul de 50.000.000 de euro pe care îl avem, pentru că acest credit este pentru orice investiţie, nu strict numai pentru drumuri. Va putea fi şi de acolo o sumă, dar sigur, cu hotărâre", a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj

Investiţiile în parcurile industriale vor fi şi ele prioritare în acest an, mai spune Alin Tişe: „A treia componentă este cea de parcuri industriale. Este vorba de finalizarea extinderii Tetarom I şi finalizarea Tetarom IV, de la Feleac şi începerea Tetarom V la Câmpia Turzii. Aici la Tetarom V anul acesta vom face demersurile pentru partea de studii, pentru partea de proiectare, pentru obţinerea titlului de parc industrial şi abia apoi discutăm de construcţie efectiv."

Forul judeţean clujean mai are şi proiecte care sunt în derulare şi la care trebuie să asigure cofinanţare, cum ar fi proiectul Centrului de Management al Deşeurilor (CMID) pe fonduri europene. O să fie alocaţi bani şi pentru aeroportul Cluj , în prima fază pe partea de exproprieri, pentru finalizarea plăţilor exproprierilor pentru pista care există. Abia după ce se va face regularizarea Someşului, se va putea discuta de o extindere a pistei, mai informează conducerea CJ Cluj.

„Vor mai fi bani alocaţi pentru reparaţii la Muzeul de Artă, la Muzeul Etnografic, vor fi bani pentru spitalele din subordinea noastră, atât pentru reabilitări, unde au proiecte DALI, SF şi pentru partea de reparaţii curente şi dotări, acolo unde au proiecte în curs", a mai afirmat Alin Tişe.

Consiliul Judeţean Cluj are în plan să dea o utilitate şi terenului de circa 7000 de metri pătraţi pe care forul judeţean îl are în Haşdeu. „Acolo va fi un parteneriat pentru construirea unui parking şi amenajarea unui parc, fie cu Primăria Cluj, care va face ea investiţia, fie cu un privat, care va face, de asemenea, el investiţia".

Bugetul judeţului Cluj pe anul 2017 va fi analizat şi adoptat la şedinţa ordinară a CJ Cluj de la sfârşitul acestei luni. Bugetul de dezvoltare prevăzut de conducerea executivă a forului judeţean în proiectul de buget este de 222 de milioane de lei.

Loading...
Comenteaza