Administraţie

Ce soluţie a găsit Boc la blocurile controversate dar legale

Dezvoltatorii de ansambluri imobiliare controversate au toate avizele şi documentaţia respectă legea, dar vecinii acuză ilegalităţi şi spun că nu vor proiectele. Primarul Emil Boc spune că nu poate refuza avizarea unui proiect legal, dar a găsit o soluţie de compromis.

Vecinii unui proiect imobiliar de pe strada Măceşului ies în stradă regulat şi chiar şi-au făcut o asociaţie cu care să lupte împotriva acestuia. În Mănăştur, vecinii protestează împotriva construirii unui bloc-turn în apropiere. Proiectele au un alt lucru în comun, în afara protestelor vecinilor: ambele respectă legea, spune primarul Emil Boc, astfel încât, cu toată împotrivirea, nu pot fi oprite. Ce soluţie există?

"Sunt documentaţii care nu pot fi refuzate la urbanism, respectă documentaţia cerută de lege", spune Boc. "Dacă te uiţi în teren şi îi asculţi pe oameni, nu poţi avea turn pe Măceşului sau la intrare în Mănăştur, pentru că distrug calitatea spaţiului de locuit".

În ce priveşte proiectul de pe Măceşului, Boc spune că a studiat personal toată documentaţia, "până în pânzele albe", şi că nu i-a găsit cusur. "Nu ai decât să speri că instanţa pote opri o lucrare din aceasta", spune el la emisiunea Clujul în Realitate, în această seară la Realitatea TV Cluj. "Din nefericire avem aceste situaţii, în Mănăştur sau pe Măceşului, cu documentaţii aprobate în trecut; eu nu am cum, instituţional, să le opresc. sunt alte două-trei proiecte care stau în aşteptare şi dacă nu semnez, mă dau în judecată, plăteşte Primăria despăgubiri. De cealaltă parte, dacă le semnez, vin oamenii şi-mi spun că le iau lumina. Aşa că am propus Consiliului Local ca în aceste situaţii să ne asumăm să plătim despăgubiri, care ar putea fi mari şi cineva ar putea obiecta de ce să plătească el pentru o situaţie de pe altă stradă. Avem această situaţie de cântărit".

Vezi aici care  e situaţia pe Măceşului

Vezi aici ce îi nemulţumeşte pe mănăşturenii din vecinătatea preconizatului bloc-turn

Publicitate

Comentarii

cusur si vina

thumb down thumb up
marţi, 25 februarie 2014, 21:33
de adi

pai cum nu ai gasit cusur? in documentatie in 400 de mp se face spatiu de joaca gradinita spatiu verde si parcari. de ce nu isi asuma vina cine le-a aprobat? de ce nu le putem impune modificarea proiectului? sa mai taie din etaje sa mai creasca nr de parcari samd.... e spre buinele tuturor. dar vrem? poate nu, pt ca in primarie din cate stiu comisionul se da la nr de apartamente autorizate. vezi blocurile lu iancu de pe turzii
raspunde

fara cusur

thumb down thumb up
marţi, 25 februarie 2014, 22:19
de gabi

Cum poti spune ca proiectul de pe Macesului este fara cusur in conditiile in care 50% din teren este de fapt zona verde, s-a desfiintat ilegal un curs de apa, nu se respecta distantele fata de limitele de proprietatr, nu se respecta regimul de inaltime.Singura conditie respectata de catre dezvoltator este probabil cea de a fi fost sponsor in campania electorala.
raspunde

Nebunie!

thumb down thumb up
marţi, 25 februarie 2014, 22:41
de Ioan

Asta e viitorul? Sa oprim investitile in Cluj pentru ca niste vecini considera ca nu e normal ca pe o strada de 2km sa se construiasca niste blocuri? Sunteti nebuni? Lasati oamenii sa isi faca treaba si nu le mai dati protestatarilor atata interes pt ca nu merita.
raspunde

chiar asa?

thumb down thumb up
miercuri, 26 februarie 2014, 00:56
de George

Domnule Ioan, unul din protestatarii astia, care nu merita interes, s-ar putea sa fii intr-o zi chiar tu.
raspunde

da, asta e viitorul

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 00:53
de clujean

vom opri orice investitie care afecteaza calitatea vietii, dobicreti, fiindca nu dorim ca unii sa putrezeasca in bezna, iar altii sa crape de prosperitate pe seama sanatatii si a nervilor oamenilor; panimaiesi?
raspunde

Boc mic

thumb down thumb up
miercuri, 26 februarie 2014, 00:52
de George

Din pacate domnul primar Boc se miceste pe zi ce trece. Atata demagogie si politicianism pentru de fapt o intrebare simpla: cine a semnat avizele de constructie? el cantareste daca sa dea despagubiri firmei (cand oricum s-a dat spaga pentru semnarea avizelor in acea zona) sau sa "le ia lumina" oamenilor. wtf?!?!?! Si asta cu vecinu de pe cealalta strada, pe care il si instiga: "de ce sa platesc eu pentru alta strada...?" (curtea scolii) e menita, subconstient probabil, tocmai sa abata complet de la intrebarea simpla: CINE A SEMNAT AVIZELE?
raspunde

Boc e nebun?

thumb down thumb up
miercuri, 26 februarie 2014, 01:39
de Arpad

Cum adica sa plateasca primaria despagubiri pt ca nu respecta legea si blocheaza anumite proiecte? Pai daca orice functionar inclusiv primarul se opune legii sa i se faca dosar penal si sanctionat cu ani de puscarie!!! Auzi la el sa plateasca despagubiri? si din banii contribuabililor?
raspunde

Impotenta

thumb down thumb up
miercuri, 26 februarie 2014, 08:49
de PS

Dnule Primar, daca sunteti impotent, atunci faceti loc altuia.
raspunde

....

thumb down thumb up
miercuri, 26 februarie 2014, 09:37
de mihai

Domnul Boc ar trebui sa raspunda de ce pentru un om obisnuit care doreste sa-si faca o casa cu proiect care respecta toate regulile unui PUZ e atata de dificil sa primeasca autorizatie de consstructie, iar proiecte care incalca in mod evident acele constrabgeri se pare ca primesc foarte usor.
raspunde

unde nu e cap ... este ori prostie sau rea intentie

thumb down thumb up
miercuri, 26 februarie 2014, 09:55
de arhitect sef

chiar daca exista o legislatia specifica (PUG-invechit de 14 ani) care permite din punct de vedere legal aberatiile actuale, teoretic mai exista filtre care pot stopa fenomenul. In primul rand exista un arhitect sef care nu face in general nimic decat poate sa justifice interesul investitorilor in defavoarea cetatenilor si a urbanismului de calitate, iar orasul arata asa cum arata si din pacate administratia Boc a depasit-o cu mult pe cea a lui Funar in acest sens. Exista Consiliul Local unde consilierii locali ar trebui sa reprezente interesele celor ce i-au votat si nu a celor care ii "motiveaza". Mai exista o celebra comisie aleasa pe spranceana de edil CTATU in care se intalnesc membrii primariei si arhitectii (parte din ei cu multe proiecte ce au mutilat orasul) in care din cand in cand unii dintre ei mai fac figuratie )mai mult asa de ochii lumii), iar alte proiecte "cu cantec" trec in baza unor intelegeri tacite care seamana cu balcanica vorba "lasa-ma sa te las". In plus PUG-ul nou nu este dorit de primarie, chiar daca are si el puncte slabe, pentru ca ar mai reduce gradele de libertate ale "investitorilor" si evident ale polilor de interese din spatele lor.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.