Centura lui Boc îşi schimbă traseul

Centura lui Boc îşi schimbă traseul
Primăria Cluj-Napoca a anunţat că va alege un alt traseu pentru centura de nord-est a municipiului Cluj-Napoca, B-dul Muncii – Apahida, însumând 8,3 kilometri. Purtătorul de cuvânt al municipalităţii susţine că proiectul se află în faza de identificare a proprietăţilor de pe noul traseu, pentru ca acestea să fie achiziţionate de administraţia locală.

Primarul Emil Boc a declarat, la puţin timp după de a depus jurământul pentru al doilea mandat, că va duce la bun sfârşit proiectul centurii de ocolire B-dul Muncii - Apahida. Termenul anunţat pentru finalizarea variantei ocolitoare a fost toamna acestui an. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raimonda Boian, susţine că nu sunt date concrete şi nu se poate avansa un termen pentru finalizarea tronsonului ocolitor, mai ales că se aşteaptă şi definitivarea celorlalte proiecte de drumuri ocolitoare de la Cluj.

 

“Suntem la faza de achiziţie a terenurilor de la proprietarii persoane fizice. Procedura nu a început deocamdată. Până nu se definitivează exact traseul, ca să se ştie exact de la cine şi cât trebuie cumpărat, firma care se ocupă de lucrări (societatea Tirrena Scavi – n.red.) nu poate construi nimic”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raimonda Boian.

Aceasta a adăugat că instituţia pe care o reprezintă nu poate avansa un termen pentru finalizarea documentaţiei deoarece nu s-a bătut în cuie o variantă finală de traseu. “Până acum, acest proiect ne-a costat 10.000.000 de lei. Suma include şi cheltuielile de consultanţă. Din centură, la ora actuală sunt executaţi aproximativ 1,8 kilometri, care au fost şi asfaltaţi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

 

La finele lunii octombrie 2006, când s-a turnat asfaltul şi oficialii oraşului au tăiat panglica inaugurală, tronsonul ocolitor de aproximativ 8 km presupunea o investiţie de aproape 25 de milioane de lei de la bugetul local. Momentan, nu se cunoaşte exact suma pe care Primăria trebuie să o aloce pentru finalizarea proiectului.

Anul trecut, municipalitatea a organizat o licitaţie pentru angajarea unui consultant care să stabilească proprietăţile afectate de traseul variantei. Contractul a fost câştigat de societatea DP Consult, la un preţ de peste 60.000 de euro.

 

La finele anului, optica Primăriei privind traseul s-a schimbat. Iniţial, centura era plănuită să asigure legătura spre Dej şi Baia Mare pe traseul de 8,36 kilometri  Bulevardul Muncii – Tetarom II - pe sub Dealul Tigla - zona Sub Coastă – pe sub Dealul Târşa Mică – Apahida.

Fostul director tehnic al instituţiei, Sorin Apostu, proaspăt viceprimar, a declarat că traseul nu va mai avea 8,3 kilometri, ci aproximativ şase, şi va merge până într-un sens giratoriu unde va intersecta drumul naţional şi centura de ocolire Vâlcele-Apahida. “Tocmai documentaţia pentru noul traseu se află în lucru sub raportul identificării proprietarilor şi a terenurilor, ca să putem continua proiectul”, a precizat Apostu.

Loading...
Comenteaza