Administraţie

Circulăm cu autobuze electrice, în 2015. CTP vrea să mai cumpere troleibuze şi tramvaie

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, a vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre proiectele pe 2015. Parcul de vehicule de transport urmează să fie primenit semnificativ şi în acest an.
  • Autobuzele electrice se încarcă la

    Autobuzele electrice se încarcă la "priză". Acesta de exemplu, care circulă la Geneva, primeşte curent în fiecare staţie

  • Liviu Neag

    Liviu Neag

Publicitate
 

 

Cumpărarea în 2014 a celor 40 de autobuze poloneze articulate care au început în 2015 să circule prin cartiere a fost un adevărat eveniment. Dacă vorbim de perioada postdecembristă, niciodată transportul public din municipiu nu a beneficiat de o asemenea infuzie de vehicule noi.

Directorul CTP susţine că este doar începutul. În acest an, compania ar urma să beneficieze de 10 autobuze nearticulate, de alte 10 autobuze electrice, prevăzute să ajungă la Cluj într-un parteneriat între guvernele roman şi elveţian, respectiv 20 de troleibuze. Se discută şi despre tramvaie, având în vedere că achiziţia trenurilor urbane s-a oprit la cifra patru, în 2012.

Prima ţintă: sistemul de ticketing

Unul dintre principalele proiecte este finalizarea sistemului de ticketing. Acesta trebuia finalizat în toamna anului trecut, dar compania care produce programul informatic, CS Vision, a obţinut o amânare de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, având în vedere că este un proiect pe fonduri europene.

"Sper ca până la finalul lunii martie să începem efectiv probele, pentru ca o lună de zile să putem verifica funcţionarea în totalitate a sistemului. Acest sistem trebuie să ne spună, atunci când va fi funcţional în totalitate: numărul de bilete vândute, numărul de abonamente vândute, numărul de călători, numărul de kilometri parcurşi de aceştia, să ne dea toţi parametrii care de fapt definesc transportul public pe durata unei zile sau a unei luni", a dezvăluit Neag.

20 de troleibuze noi

Un alt proiect al CTP e licitaţia pentru 20 de troleibuze noi. Dacă tramvaie mov avem din 2012, iar autobuze mov, din 2014, e timpul ca în 2015 să avem şi troleibuze mov. "Domnul primar Emil Boc susţine acest proiect, ne va sprijini şi cu finanţarea. Una dintre sursele de finanţare este bugetul companiei, iar alta, bugetul local. Sperăm ca prin punerea în operă a acestui proiect să putem să eliminăm troleibuzele vechi din oraş, astfel încât să dăm şi aici o notă de civilizaţie şi de aspect comercial în ceea ce priveşte transportul cu troleibuzul", a spus Neag.

Se semnează contractul pentru autobuzele "elveţiene"

Neag a anunţat în exclusivitate că, în curând, la Cluj vor circula şi autobuze electrice. Discuţiile pentru cumpărarea celor 10 autobuze finanţate de Guvernul Elveţiei sunt vechi, dar au ajuns la final. "Am fost informaţi de către Ministerul Finanţelor că în aprilie-mai se va semna contractul de finanţare între Guvernul României şi cel al Elveţiei privind cele 10 autobuze electrice. Acestea vor aduce un plus pentru oraş în ceea ce priveşte confortul, dar va fi şi un semnal că avem grijă de mediu, că suntem preocupaţi de transportul nepoluant", a mărturisit directorul CTP.

El a subliniat că şi autobuzele cumpărate anul trecut, cele 40, sau cele aflate în procedură de achiziţie, cele 10, sunt cu standard Euro 6, deci cu grad redus de poluare.

Clujul "verde", axat pe tramvaie şi troleibuze, inclusiv în Floreşti şi Apahida

Cele 10 autobuze electrice reprezintă doar o parte din preocupările CTP pentru un Cluj "verde". "Preocuparea noastră va fi permanentă să implementăm un transport cu grad de poluare redus sau nepoluant. În acest context, am demarat discuţiile cu Consiliul Local Floreşti şi cu Consiliul Local Apahida privind un proiect comun între CTP şi primării pentru introducerea în cele două comune a transportului electric.

S-a discutat deja să se prindă în bugetul pe 2015 bani pentru efectuarea studiilor de fezabilitate.Aceste studii ne vor spune ce soluţii să se implementeze astfel încât să obţine finanţare pe bani europeni. E un punct de vedere aici: Apahida, după cum văd eu, dar vedem ce spune şi studiul de fezabilitate, se pretează cel mai bine pentru transportul electric, în special pentru transportul cu troleibuzul.

Vedem ce va spune studiul de fezabilitate la Floreşti, dacă va fi necesar troleibuz, tramvai, autobuz sau autobuz electric. Studiul de fezabilitate va face o analiză comparativă pe trei-patru mijloace de transport şi ne va spune care ar fi cel mai potrivit pentru transportul public pe respectiva relaţie", a declarat Neag.

Şeful CTP spune că, tot în spiritual unui transport nepoluant, parcul de vehicule al companiei ar urma să fie completat cu tramvaie. "Încercăm să demarăm tot în acest an un proiect mai amplu privind dotarea cu tramvaie, care, de asemenea, sunt nepoluante. De aceea vom demara un studiu de fezabilitate pentru achiziţia de tramvaie pe fonduri europene.

Asta ar însemna ca până în a doua jumătate a anului să terminăm acest studiu, astfel încât atunci când se va da startul depunerii cererilor de finanţare - având studiul de fezabilitate şi cel de mobilitate - să ni se accepte", a spus Neag. În opinia sa, un transport public modern va duce la sporirea calităţii vieţii clujenilor, a celor care folosesc zilnic autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele companiei.


Studiu de mobilitate făcut de Bruxelles

Directorul CTP, Liviu Neag, a explicat că există o comisie de la Bruxelles care realizează un studiu de mobilitate, iar concluziile acesteia vor sta la baza strategiei de transport public şi vor ajuta oraşul să acceseze mai uşor fonduri europene. "La nivelul Clujului, care este un pol de creştere, s-a demarat încă de anul trecut acest studiu de mobilitate, care se va finaliza undeva la primăvară, în luna mai. Este o comisie de la Bruxelles, care face studiul şi la Timişoara. Periodic avem întâlniri cu membrii acestei comisii, iar ei vor face la final nişte recomandări privind cererea noastră de finanţare pentru dotări. Ei vor spune: "Se recomandă să fie sprijiniţi pentru finanţarea de achiziţii de autobuze electrice, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport cu troleibuzul etc.". Legislaţia privind accesarea fondurilor europene dă prioritate transportului electric.  Vom încerca să ne folosim de această prevedere pentru a dezvolta un transport nepoluant", a spus Neag.

Publicitate

Comentarii

Poluare

thumb down thumb up
miercuri, 14 ianuarie 2015, 14:57
de Yolo

Daca va preocupa transportul nepoluant de ce a-ti cumparat autobuze poloneze care consuma 60l la suta. Cand autobuze ca Mercedes consuma cu 30-40% mai putin?
raspunde

Nu sunt poluante deloc

thumb down thumb up
joi, 15 ianuarie 2015, 10:28
de madriano

Autobuzele Solaris sunt dotate cu motoare Euro 6 (cele mai restrictive norme de poluare in vigoare in prezent). Pentru un autobuz articulat, un consum de 60l la 100km e foarte bun, referinta pentru consum in domeniul autobuzelor fiind de 0,5l/pasager. In prezent Solaris livreaza autobuze inclusiv in orasele germane (vezi Munchen). Cel mai nou model de autobuz Mercedes este dotat cu motoare Euro 6, insa pretul unui Citaro articulat este in jur de 280000 euro, pret cu care e greu sa castigi o licitatie in care criteriul principal e pretul cel mai mic. Mercedes Romania participa la licitatii cu modelul mai vechi de Citaro, care este fabricat in Turcia si are preturi competitive, dar e dotat cu motoare Euro 4/Euro 5 si nu se califica pentru licitatia din Cluj. Daca vrei sa vezi un test comparativ efectuat in 2014 cu cateva autobuze reprezentative din Europa dotate cu motoare Euro 6 (inclusiv Mercedes Citaro si Solaris Urbino), vezi aici: http://www.mercedes-benz.de/content/media_library/hq/hq_mpc_reference_site/bus_ng/busses_world/whats_new/news_2014/ibc/ibc_test_2014_pdf.object-Single-MEDIA.tmp/IBC-Test-DerCitarogegendenRestderWelt-Busfahrt5-2014.pdf
raspunde

dar de autobuzele verzi saviem cand scapam???

thumb down thumb up
miercuri, 14 ianuarie 2015, 16:11
de sorin

Tot ce spune domnul Neag suna foarte bine, foarte frumos. Dar va fi pus in practica ceea ce spune el aici? Promisiunile cu autobuzele electrice sunt vechi, Boc zicea ca vor fi pe strazile Clujului inca din 2013. La fel si cu autobuzele mov, a durat mult licitatia si abia de cateva zile au fost puse in circulatie vreo 6. Plus ca domnul Neag vorbeste despre transportul public ecologic. De acord 100% cu ce spune el. Dar ar trebui sa inceapa prin a scoate din circulatie acele autobuze verzi Saviem vechi de 50 de ani unele, care polueaza ingrozitor si care au ajuns efectiv niste rable efectiv periculoase in trafic. Asta ar trebui sa fie o prioritate. In schimb salut decizia lui de a scoate din trafic rablele de troleibuze vechi dinainte de revolutie. Si daca se va continua politica de innoire a parcului auto CTP, inclusiv cu tramvaie, cred ca avem o sansa ca in scurt timp sa nu mai privim cu invidie spre alte orase, care si-au pus la punct detaliile inca de acum multi ani. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata, asa ca ii doresc succes domnului Neag!
raspunde

Varianta Floresti (Str/ Tauti ) - Cluj (Sf. Ioan ).

thumb down thumb up
miercuri, 14 ianuarie 2015, 17:07
de tosa IOSIF

Rog, obisnuiti lumea cu denumirea de Sf. Ioan si nu Sf. Ion (de la "mitici" cetire.. ) Sa existe posib. unui racord ( bretea ) spre cab. Sf. Ioan respectiv spre E-60 iesirea din Cluj spre Feleac - Turda. Altfel n-am facut nimic ... !! Mai propun, in perspectiva,un racord spre Mall-ul dintre Floresti si Cluj respectiv Cora,- spre cart. Grigorescu.
raspunde

Satui de promisiuni, sa vedem fapte

thumb down thumb up
miercuri, 14 ianuarie 2015, 18:39
de Relu

Ca o sa circulam cu autobuze electrice ne dadea asigurari Boc inca de acum vreo 3 ani si nu s-au tinut de promisiuni. Asta ii ca in povestea cu Petrica si lupul. Tot ce au promis au amanat de la sistemul de ticketing pana la autobuze electrice, bike-sharing, renovarea cladirilor din centru, construirea Centrului Cultural Transilvania, parkinguri in centru sau SF-uri gen monorail, Somesul navigabil si tunel prin centru. Toate au ramas la stadiul de povesti pentru naivi sau au fost amanate la nesfarsit ani de zile. Deci cine va mai crede?
raspunde

la pastele cailor

thumb down thumb up
joi, 15 ianuarie 2015, 15:47
de WW

o sa circulam cu autobuze electrice la pastele cailor. Astia nu-s in stare sa faca functional un amarat de sistem de ticketing, asa ca unde sa implementeze un sistem ptr autobuze electrice. Boc se lauda ca o sa mergem cu asemenea masini din 2013 insa santem in 2015 si nici vorba. Nu mai puneti botul la minciunile lor nemuritoare
raspunde

''cand o face plopu' pere...''

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:35
de ionut

Vrajeala , din asta traiesc nenorocitii astia ! Cand se va apuca DNA sa cerceteze in ce buzunare au intrat ''comisioanele'' de la ''imbunatatirea si modernizarea'' liniei de tramvai, absolut nefolositoare ? Oare circula piticania de la primarie pe Bd. Muncii ?! Sint sigur ca nu...Toti cei care suntem obligati sa circulam pe acolo in spatele cate unui tramvai gol,care opreste in cele 5 statii, inaltam ''ode de multumire'' ( neuitand numele niciunui sfant din calendar...) la adresa imbecililor care au ''luptat'' pentru supravietuirea acestui ''dinozaur'' nefolositor.
raspunde

2015 sau 2050?

thumb down thumb up
duminică, 17 aprilie 2016, 16:37
de Victoras

Ai circulat Lespuc cu autobuze electrice in 2015? De unde pana unde? Zi-le si clujenilor, sa circule si ei. Cate minciuni scrii tu, nu scrie nimeni in orasul ala.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.