Administraţie

Clujenii au scăpat de impunerea unei taxe pentru salubrizarea stradală

Clujenii au fost cât pe ce să scoată bani din buzunar pentru o nouă taxă. Consilierii locali au votat, însă, împotriva adoptării hotărârii care presupunea impunerea unei taxe pentru cetăţeni cu privire la salubrizarea stradală.
Publicitate
 

Curtea de Conturi a trimis o informare către conducerea Primăriei Cluj-Napoca privind oportunitatea şi necesitatea impunerii unei taxe speciale în vederea recuperării cheltuielilor efectuate cu salubrizarea stradală. Potrivit documentului emis, Consiliul Local trebuia consultat în vederea instituirii taxei pentru clujeni. În acest moment, taxa respectivă pentru salubrizare este plătită din bugetul local.

"Ei au spus în felul următor: aveţi două modalităţi prin care puteţi să acoperiţi cheltuielile avute: să puneţi o taxă pentru cetăţeni, pe care aceştia să o plătească, sau să acoperiţi din bugetul local", a explicat primarul Emil Boc.

Problema a fost dezbătută de consilierii locali în cadrul unei şedinţe de îndată, iar aleşii locali au respins în unanimitate proiectul. Înainte de vot, primarul şi-a exprimat, cu vehemenţă, părerea în legătură cu aplicarea unei noi taxe pentru clujeni, considerând-o drept inoportună.

"Din punctul meu de vedere, cred că o nouă taxă nu este benefică. Şi aşa sunt destule taxe şi impozite care se îndreaptă spre municipalitate. Să mai pui încă o taxă suplimentară pe acest aspect este prea mult, nu este necesar", a declarat Boc.

 

Publicitate

Comentarii

Și totuși....

thumb down thumb up
vineri, 14 noiembrie 2014, 17:52
de plătitor de taxe

Țiganii care primesc ajutoare, cei care vin și merg acasă cu taxi-ul, prestează muncă în favoarea comunității care-i susține? Noi ca și plătitori de taxe înțelegem solidaritatea, dar acești cetățeni dacă tot nu fac nimic (evident , nimic bun), de ce nu pot să ajute măcar la spații verzi sau la salubritatea centrală? Este rușine să lucrezi sau este o șmecherie pe spatele plătitorilo? Pe de altă parte poliția primăriei (intenționat cu ”p” mic) îi vânează și amendează pe cei care nu iau ajutoare, dar amărați fiind, vând 2-3 ouă sau o legătură de pătrunjel... Populismul de stânga al unora declarați de dreapta.
raspunde

Vai de ea curatenie !

thumb down thumb up
sâmbătă, 15 noiembrie 2014, 07:36
de locuitor din Grigorescu

Am citit stirea si sincer ma bucur ca nu a fost adoptata. Din cate stiu eu in taxa de salubritate si de ridicare a gunoiului menajer, intra obligatia de a curata si strazile. Stiti cred cum se curata strazile, nu? in Grigorescu, pe Donath, Directia Spatii verzi a Primariei ne-a pus anunt pe masini, in primavara, ca in fiecare marti intre orele 10:00-13:00 sa ne mutam masinile ca vin cu curatenia. Bun... au trecut vreo 2 luni si n-a venit nimeni, adica Rosalul, ca ei au ctr. pe Grigorescu, si au aparut intr-o miercuri.....!!! si tot, asa, o data pe luna, deci nu saptamanal, nu sa speleeeeee macar o data cu furtunul strada... E strigator la cer, vin aia cu masinile de gunoi din care curg toate zoaiele imputite, si nu spala..... curge mizeria aia pe asfalt, si daca e vara, cum nu ploua, miroase de nu poti respira.... si asta intr-un oras cu pretentii. Si asta e numai 1 aspect: iarba si vegetatia de pe malul Somesului au tuns-o 1 data in vara aceasta..... 1 data... Bine ca stie Mr. Boc sa dea cu coasa, de ce nu vine aici ?? TRAIM INTR-UN ORAS CU PRETENTII DE CAPITALA EUROPEANA A TINERETULUI, CU PRETENTII DE CAPITALA EUROPEANA, IAR CURATENIA E APROAPE INEXISTENTA !!! Si ei mai vor taxe.. cand nu sunt in stare sa verifice cum si de cate ori se face curatenia asa cum trebuie .....
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.