Administraţie

Cum au aranjat consiliile de administraţie

Unul dintre liberalii din Consiliul Judeţean, Dorel Secară, şi-a avertizat public colegii cu privire la situaţia de incompatibilitate a unui membru din Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Someş.

Mihai Teaha, cel care asigura servicii juridice pentru Compania de Apă a fost propus de către PNL ca membru în Consiliul de Administraţie al acestei societăţi. „Nu este posibil să nu observăm o astfel de neregulă. Ne facem de ruşine", a subliniat Dorel Secară. Colegul său, Ioan Petran, a precizat că Mihai Teaha ar fi renunţat, de la 1 noiembrie, la contractul de servicii juridice pe care îl avea încheiat cu Compania de Apă şi că va păstra strict mandatul din Consiliul de Administraţie. În acest caz, au arătat unii consilieri, Teaha ar fi trebuit să prezinte un document plenului CJ. Reprezentantul în Adunarea Generală a Acţionarilor din partea CJ, Marius Mânzat, a afrimat că situaţia lui Mihai Teaha va fi analizată, iar dacă se va dovedi că acesta este în incompatibilitate, ar urma să fie îndepărtat. Legat de constituirea consiliilor de administraţie de la nivelul regiilor şi societăţilor subordonate CJ, s-au luat în discuţie şi salariile membrilor mandataţi. Aşa se face că atât la Cluj Arena cât şi la Clujana, un membru din Consiliul de Administraţie va primi o remuneraţie de 500 de lei, comparativ cu colegii lor de la alte regii şi societăţi care vor obţine 900 de lei. Propunerea aparţine PSD-istului Remus Lăpuşan, care a invocat situaţia financiară a celor două societăţi.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.