Administraţie

De unde vin banii pentru salvarea fabricii Clujana

Pentru ca producătorul de încălţăminte să evite intrarea în insolvenţă, Consiliul Judeţean promite o infuzie de capital, în speranţa că, astfel, vor putea fi acoperite toate datoriile înregistrate către stat.
Publicitate

Insolvenţa iese din discuţie, pe moment, în planul pentru redresarea societăţii Clujana. În calitate de acţionar majoritar, Consiliul Judeţean va încerca să facă o infuzie de capital, în speranţa că managerii acestei societăţi se vor descurca să aducă noi contracte, astfel încât să poată asigura funcţionalitatea fabricii, iar ulterior chiar un profit. Beneficiind de această infuzie, societatea va putea scapa de datoriile pe care le are către stat şi va capăta încrederea unor parteneri, a transmis liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

Dacă societatea Clujana n-ar avea datorii de peste 1,3 milioane de euro, s-ar putea descurca acceptabil, dat fiind faptul că între timp s-au mai semnat câteva contracte pentru producţie în regim lohn - a comentat Uioreanu. În urmă cu câteva zile, acesta afirma că ia în calcul posibilitatea de a cere ca societatea Clujana să intre în insolvenţă. De altfel, sursele ZIUA de CLUJ informau, la momentul respectiv, că liberalii ar face presiuni pentru ca fabrica de încălţăminte să ia calea insolvenţei. Noul director al societăţii, Dorinel Şumlea (numit în această funcţie de reprezentanţii PSD), preciza că nu crede că insolvenţa ar putea fi o soluţie pentru redresarea fabricii. La rândul lor, social-democraţii anunţau, prin liderul lor, Remus Lăpuşan, că nu vor susţine o astfel de măsură şi că noii manageri trebuie să arate că există posibilitatea ca societatea să se relanseze.
Cu aceeaşi teză vine, acum, şi preşedintele CJ, apreciind că o infuzie de capital social ar rezolva cea mai mare problemă cu care se confruntă societatea. „Dacă datoria pe care o are Clujana către stat, de 1,3 milioane de euro, ar fi plătită, activitatea societăţii nu ar mai fi afectată. Acesta este motivul pentru care m-am gândit că ar fi bine să facem o infuzie de capital şi să vedem apoi cum vor evolua lucrurile. Treptat, această datorie poate fi achitată, iar dacă între timp creşte şi numărul contractelor, cu siguranţă că situaţia societăţii se va îmbunătăţi foarte mult", a comentat Uioreanu.

El a afirmat că a renunţat la ideea insolvenţei deoarece aceasta îi speria pe potenţialii parteneri. „Insolvenţa nu e echivalentă cu falimentul, dimpotrivă, iar în străinătate, firmele înţeleg foarte bine importanţa acestei proceduri juridice, care are menirea să salveze şi nu să închidă. Din păcate, însă, la noi lucrurile nu sunt privite aşa. Am înţeles că, în momentul în care s-a vorbit despre posibilitatea insolvenţei în cazul Clujana, managerii nu au mai putut semna un contract, pentu că partenerii lor s-au speriat. Prin urmare, mi-am spus că merită să mai facem un efort. Venim cu această infuzie de capital, se plătesc datoriile, se semnează mai multe contracte, păstrăm locurile de muncă şi poate pe viitor reuşim să relansăm şi brandul Clujana, pentru că la acest moment se lucrează mai mult în lohn", a spus Uioreanu. În prezent, în fabrică lucrează 400 de persoane. Infuzia de capital pentru această societate ar urma să fie propusă spre aprobare plenului Consiliului Judeţean.

 

 

Publicitate

Comentarii

adica de la noi

thumb down thumb up
luni, 3 iunie 2013, 10:02
de gigi

de la toti. bravo psd. asta stiu comunistii sa faca. ca peste 2 ani sa aflam iar ce director de pe acolo si-a mai facut o vila.
raspunde

Amanarea unui faliment anuntat !

thumb down thumb up
luni, 3 iunie 2013, 12:09
de Cristian

Din pacate in Romanica noastra,pe orice afacere,unde actionarul este statul, "scrie" mai intai JAF,iar mai pe urma FALIMENT ! Restul sunt discutii...Bineinteles ca Uioreanu,PNL-ist fiind,stie asta insa facand "pactul cu diavolul" (a se citi PSD) i-a luat acestuia si apucaturile demagogico-populiste ! Deci nu-i decat o AMANARE a unui FALIMENT ANUNTAT !
raspunde

tinere Cristiane..

thumb down thumb up
luni, 3 iunie 2013, 14:18
de Florin

inainte de a-ti face meseria de postac-pedelist documenteaza-te asupra situatiei...ce sa facem treba si aici documentare....Clujana 2008 era pe profit.. iunie 2012 cu un peste un milion de euro datorie....oare nu da cu virgula ? oare Tise cu TARMure nu au nici o vin in afacerea asta ?
raspunde

Pe profit pe dreaq...

thumb down thumb up
luni, 3 iunie 2013, 16:06
de make

Nu stiu cine v-a spus ca in 2008 Clujana era pe profit, e abureala maxima. De la redeschiderea operationala - ca asa i s-a zis pompos de catre pesedistii Medrea, Serban Gratian & Co - caricatura asta de fabrica a fost NUMAI PE PIERDERE. Ce a salvat-o a fost ca a avut o baza de plecare: 2,6 mil euro rezultati din vanzarea de active anterioara. Mai documentati-va si vedeti realitatea: e o amarata de sectie ramasa din falnica Clujana, care concureaza cu sereleurile ce lucreaza prin garaje in lohn. Halal blazon !
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.