Administraţie

Decizia Primăriei Cluj care va afecta mii de clujeni. Centrul oraşului nu va mai arăta la fel

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă azi o schimbare importantă în modul în care va arăta centrul oraşului.
Publicitate
 

Este vorba de confecţionarea şi amplasarea a două chioşcuri de flori pe actualele amplasamente închiriate de municipalitate către florari - în faţa Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) şi în faţa cimitirului central.

"Am decis să achiziţionăm ca Primărie chioşcuri moderne pentru cei care vând flori la CCS şi la Cimitir", spune azi primarul Emil Boc. "Comisia de estetică urbană, după discuţii multiple, a ajuns la propunere, primăria le va confecţiona şi le va închiria titularilor de abonament".

Arhitectul-şef al municipiului, Ligia Subţirică, spune că ambele chioşcuri au o "expresie arhitecturală neutră", ca să "nu intervină violent în zonă, să aibă coerenţă şi ordine".

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

Preinfarct

thumb down thumb up
miercuri, 17 iulie 2013, 14:02
de Badea Cartan

Bata-te norocu' sa te bata! Mi-a stat inima -n loc citind titlul . Visam deja la sutele de cladiri din Centrul Istoric,reabilitate,restaurate,cu "termopanele" aruncate la gunoi, cu portile stravechi curatate, cu gangurile, pline de putori indescriptibile , curatate, cu fatadele si calcanele refacute total, "statuia" din Piata Catedralei Ortodoxe mutata in Tara Motilor, "biserica moteasca" de pe Cetatuie mutata tot acolo, parkingul de langa biserica Sf Mihai transformat in rond de flori, Asadara e vorba de chioscuri de flori care lipseau teribil in viitoarea [sanchi] "Capitala Europeana" .Bata-ma norocu,am scapat si de data asta !
raspunde

hai ca esti tare!

thumb down thumb up
miercuri, 17 iulie 2013, 14:20
de clujean

unde te crezi, in Sibiu (de pilda)?
raspunde

Incredibil!

thumb down thumb up
miercuri, 17 iulie 2013, 15:39
de clujean

Primarul-clovn mai bine ar avea grija ca zona pietonala sa redevina pietonala, asa cum era de altfel inainte de a reveni la Primarie. Aceasta decizie a primariei nu va "afecta mii de clujeni", ci cateva zeci de tigani ce vand flori in centrul Clujului si de care Boc se ingrijeste sa aiba un adapost propice in caz de ploaie...masura necesara, mai ales cu precipitatiile frecvente din ultima vreme.
raspunde

Sa nu...

thumb down thumb up
miercuri, 17 iulie 2013, 14:24
de Brosky

Sa nu pomenim totusi ca nici una din locatii nu is in centru ;)
raspunde

bv portocalii

thumb down thumb up
miercuri, 17 iulie 2013, 19:08
de clujean

Saracii"tzii" care cumpara floarea cu 50 de bani si o vand cu10 lei chair au nevoie sprijinul contribuabilului , nici nu-mi puteam imagina un mod mai frumos de a cheltui banii, multumesc primariei so in mod special primarului pentru aceasta idee revolutionara' urmatorii pe lists as fie "tzii" din mihai viteazu sa le dam ceva subventii can si lor le merge rau
raspunde

False prioritati

thumb down thumb up
joi, 18 iulie 2013, 09:15
de marcel

Centrul istoric al orasului,dorit viitoare capitala culturala europeana, este total neglijat. Promisa zona pietonala nu se realizeaza , parcarile in zona centrala se amana la infinit. Cimitirul Central monument istoric propus pentru patrimoniul UNESCO este invadat de comertul morbid cu sicrie si accesorii mortuare in plina strada. Autocarele cu turisti, sant circa 30000 pe an pentru vizitarea cimitirului istoric din datele fundatiei Hojongard, nu au unde parca, desi Primaria a prevaut cica locuri in zona cimitirului . In loc sa se gaseasca alte spatii in afara centrului pentru comertul cu moartea in plina strada, se fac gherete pentru flori... Stimati politicieni, chiar nu va pasa deloc de Cluj ???
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.