Administraţie

UPDATE Surse: DNA i-a făcut o vizită lui Boc

Ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au fost, marţi, la Primăria Cluj-Napoca pentru a verifica documentaţia în baza căreia au fost autorizate blocurile de pe str. Măceşului, afirmă surse din cadrul instituţiei. Municipalitatea a infirmat astăzi informaţiile. În ciuda contestaţiilor depuse şi a intervenţiei Prefecturii, primarul Emil Boc spune că documentaţia urbanistică este legală.

UPDATE : Primăria Cluj-Napoca a transmis astăzi către ziuadecj.ro un punct de vedere referitor la cazul de pe strada Măceşului:  "Va informăm că până în acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de informaţii din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nicio altă formă de cerere referitoare la documentaţia pe baza căreia s-a emis autorizaţia de construire pentru blocurile de pe strada Măceşului", susţin reprezentanţii Biroului mass-media.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Locatarii de pe Măceşului sunt dispuşi să se judece până în momentul în care blocurile care le blochează strada vor fi demolate. Legat de modul în care s-au autorizat aceste construcţii a fost făcută o sesizare şi la DNA. Surse din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au informat că ofiţerii DNA au trecut deja pe la Direcţia de urbanism pentru a verifica documentele în baza cărora au fost autorizate cele trei blocuri.

Cu toate acestea, primarul rămâne de neclintit. "Autorizaţiile care s-au eliberat pentru construirea acestor blocuri sunt perfect legale. Nu avem cum să intervenim pentru a stopa lucrările. Dacă prefectura a găsit alte soluţii pentru a interevni, eu mă bucur, însă primăria nu are cum să stopeze aceste lucrări atât timp cât există o documentaţie aprobată legal", a subliniat Boc.

De cealaltă parte, reprezentanţii prefecturii arată că primăria putea să intervină fără probleme şi să sisteze şantierul, având în vedere că există un dosar pe rolul Tribunaului Cluj în care se cere demolarea acestor imobile.

"Cel puţin până la pronunţarea unei sentinţe, primăria avea posibilitatea să sisteze lucrările", a arătat suprefectul Mihnea Ioraş. El a trimis o scrisoare oficială în sensul acesta, atât către Inspectoratul de Stat în Construcţii, cât şi către Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, Asociaţia pentru Protecţia Urbanistică a Străzii Măceşului a anunţat că va face plângere penală împotriva primăriei. "Dacă nu se sistează lucrările, depunem plângere penală", a spus preşedintele asociaţiei, Elek Levente.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care include aceste blocuri s-a aprobat în 2008. Cel care a elaborat acest PUZ este arhitectul Sorin Scripcaru. Tot acesta a elaborat şi documentaţia de proiectare a blocurilor de 5-10 etaje.

Publicitate

Comentarii

cotzcaru scripcaru

thumb down thumb up
miercuri, 19 martie 2014, 23:03
de adi

aici nu e conflict de interese? arhitectul care a proiectat a si autorizat in primarie..... e de-a dreptul perferc. evident ca e legal. acel arhitect merita batut.
raspunde

mascatii l-au saltat pe Boc, bla-bla-bla

thumb down thumb up
miercuri, 19 martie 2014, 23:45
de A.

Ma gandeam ca au fost la Boc acasa, dupa titlul manipoolattor, adresat unui potential cititor bou teleormanean. Pe urma, mi-am amintit ce ziar citesc, si straduinta acestuia de "obiectivitate".
raspunde

doar pe asta sa-l cenzurati, lasati-l pe primul

thumb down thumb up
miercuri, 19 martie 2014, 23:46
de A.

Aoleu, si ce frumoasa obiectiva scrie articolul...
raspunde

Vrajeala

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 00:36
de Doru

De ce nu zice lumea ca subprefectul are rude pe str Macesului? Cum adica sa demoleze blocurile? E o aberatie imensa si e doar circ politic!
raspunde

relax

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 00:48
de clujean

in orice tara cu apa calda, daca se dovedeste ca autorizatia a fost eliberata ilegal (prin coruptie, sa zicem), cladirile se demoleaza pe cheltuiala constructorului; uite-asa! apropo, vezi ce a patit Michael Cretu in Ibiza, ca sa te lamuresti cum se pune problema in mod normal.
raspunde

Absurd

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 00:59
de Doru

Pai cum adica sa demoleze ceva ce e legal? Deci eu imi cumpar un teren, fac o casa, dupaia cica printr-o greseala de la primarie nu e valabila autorizatie, imi demoleaza casa si tot eu platesc? Nu e absurd? Sa plateasca cei care gresesc! Daca e vb de greseala...ca poate e totul ok! Deci in ziua de azi, nici o constructie, nici o autorizatie nu mai e sigura?
raspunde

drt

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 02:49
de gelu

Baietii construitii blocuri cu 20 de etaje. nu-va uitati dupa citeva mintii bolnave. cnstruiti fara frica ca m-ai multi sint cu voi decit impotriva voastra. Suces Suces
raspunde

abecedar

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 07:46
de Mamaia

Gelule mama, mai lasa si tu lopata si pune mana pe abecedar, macar duminica dimineata, ca face bine la ochisori si nu macelaresti limba stramoseasca. Doar esti intelectual a la Cluj. Hai pa!
raspunde

Bau,bau

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 06:29
de Faget neasfaltat

Nici in pix,nu l doare pe Cobuletz!!. A fost decat o vizita de curtuazie din partea DNA(pentru ai pupa manutzele lu` Wudrea)
raspunde

decat atat

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 07:33
de A.

A ajuns Tugurlan la Cluj??? Sper ca ti-ai lasta opincile la bariera, miticule.
raspunde

fix ca in Gruia

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 07:51
de Gruia

"Autorizaţiile care s-au eliberat pentru construirea acestor blocuri sunt perfect legale", a subliniat Boc. Daaaa, sunt legale exact si fix precum cele din Gruia.
raspunde

pentru gelu ***omodelul

thumb down thumb up
joi, 20 martie 2014, 11:32
de locatar

Draga Gelu, pentru tine cultura si educatia e muschi. Cu alte cuvinte dupa ce esti agramat mai faci si pe interesantul. Crezi ca daca ai devenit dezvoltator imobiliar si ai prins la rapan ai dreptul sa zici tampenii si sa faci ce vrei. Vremea cand voi cei care peste noapte ati devenit constructori si ati mutilat cu incompetenti si spagarii de la primarie orasul se apropie de sfarsit. Eu zic sa-ti faci bloc cu 20 de etaje la tine in curte. PUZ-ul este unul facut cu incalcari flagrante a legii, asadar ce e ridicat e ilegal. Oricum ce se intampla e Macesului este un macel si un atac la adresa unui mod de viata civilizat. Sigur pentru cei care vor sa se inbogateasca peste noapte nu exista legi si reguli. Pentru ei doar banii si averea lor conteaza. Boc zice ca este legal, dar aprobarile sunt ilegale, acesti baeti au construt pe zona verde, iar legea interzice acest lucru, prprietarul nu conteaza. S-a schimbat ilegal destinatia spatiului. Boc nu reciunoaste ca doar el a semnat si in 2008 si 2013.
raspunde

mnciuni

thumb down thumb up
vineri, 21 martie 2014, 00:15
de paul

cum puteti sa mintiti in halul acesta? stiti bine ca nu a fost niciun dna la primarie, dar improscati cu noroi? de ce nu publicati comunicatul primariei prin care va informeaza ca nu a fost niciun dna la primarie? asta e presa?
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.