Administraţie

Fără evenimente fantomă. Cultura finanţată din bani publici va fi monitorizată

Evenimentele culturale susţinute financiar de primărie trebuie postate pe site-ul instituţiei pentru a putea fi monitorizate.
  • Foto arhivă

    Foto arhivă

Consilierii locali PNL au amendat, ieri, proiectul de hotărâre prin care s-au alocat 1.390.000 de lei pentru diferite manifestări organizate de structurile non guvernamentale din oraş. Aceştia au cerut ca evenimentele să apară pe site-ul oficial al primăriei, cu menţionarea intervalului în care se desfăşoară. Tocmai pentru ca primăria să nu aibă surprize că finanţează evenimente „fantomă" cu bani publici. Amendamentul a fost votat de plen.

În ceea ce priveşte alocările de fonduri, reprezentantul organizatorilor Transilvania Music Event, Sorin Guia a intervenit la şedinţa Consiliul Local şi a condamnat modul în care comisia Consiliului Local face alocările de fonduri. Acesta a precizat că anul acesta festivalul a primit doar 20.000 de lei, în timp de evenimente ca Luna Studentului Clujean care s-a organizat doar o singură dată la Sala Sporturilor obţine 50.000 de lei, în detrimentului unui festival deja recunoscut în România. Mai mult, Guia a cerut explicaţii de la comisia pentru cultură de ce a refuzat să sprijine un alt proiect aflat la prima ediţiei, Festivalul Internaţional de Stand Up Comedy. Acesta a primit 0 lei.

Consilierii USL au militat ca acestui festival să i se dea o şansă. Primarul Emil Boc a propus ca, în funcţie de resurse, să se mai facă o secţiune de selecţie. Preşedintele comsiei, viceprimarul Ana Horvath s-a arătat mai îngăduitoare, după ce grupul USL i-a semnalat faptul că asocieaţii maghiare primesc fonduri consistente. „Vom mai face o sesiune şi vom revedea proiectul, în funcţie de resurse, în limita posibilităţilor şi dacă proiectul pe care l-aţi depus se susţine. Dacă toţi cei 200 pe care i-am refuzat ar face la fel, vă daţi seama cum ar fi", a spus Horvath.

„Toate evenimentele pe care le-am finanţat le-am considerat speciale", a explicat Ligia Mihai din comisia de cultură. În schimb, consilierul PDL Ioan Pop, membru al aceleiaşi comisii, a intervenit în plen şi a întrebat ce înseamnă Stand-Up Comedy, pentru că nu este la curent cu acest tip de manifestare.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.