Administraţie

Gropile dintre marile proiecte de infrastructură ale Clujului FOTO

Pe o stradă care ar fi trebuit să arate perfect, pentru că s-au investit milioane de euro în modernizarea ei, au apărut gropi.
Publicitate
 

Clujul a investit zeci de milioane de euro din fonduri europene pentru a-şi reface infrastructura de transport. A fost primul oraş românesc care şi-a modernizat linia de tramvai prin fonduri nerambursabile. După ce a avut linia nouă, în 2013, a atras bani şi pentru refacerea străzilor pe unde trece tramvaiul, iar lucrările au fost recepţionate în 2016. Când totul trebuia să arate perfect, au apărut gropile.

ZIUA de CLUJ a descoperit în intersecţia din Piaţa Gării că în mai multe locuri unde se îmbină cele două mari proiecte de infrastructură au apărut gropi (foto). E şi greu să îţi dai seama dacă de vină sunt cei care au executat lucrarea la liniile de tramvai sau cei care au modernizat trama stradală. Municipalitatea a identificat însă vinovatul şi susţine că i-a cerut deja să remedieze.

„Degradarea asfaltului din zona menționată face parte din lucrarea de modernizare a liniei de tramvai, lucrare care se află în garanție. S-a transmis constructorului o adresă prin care se solicită remedierea acestor deficiențe. Costurile vor fi suportate de către executant", se arată într-un comunicat al biroului de relaţii cu mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.

Modernizarea celor 22,6 kilometri de linii de tramvai din Cluj-Napoca a costat 104 milioane de lei (fără TVA) şi a fost executată de asocierea Swietelsky Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup. Lucrările au început în ianuarie 2012 şi s-au terminat în vara anului 2013.

Trama stradală a fost reabilitată de societăţile Diferit şi Kiat. Lucrările au fost recepţionate în luna iunie, dar cele două firme au primit un extra-termen de două luni, care se încheie săptămâna aceasta, pentru a remedia problemele constatate de comisia de recepţie. Costul total al lucrărilor a fost de 53 de milioane de lei. Podurile de pe traseu au fost licitate separat şi au fost realizate de ARL Cluj, pentru 6,2 milioane de lei.

 

Publicitate

Comentarii

Si cand ies din garantie cine plateste? Iar deranjul pentru trafic e gratuit, nu?

thumb down thumb up
luni, 26 septembrie 2016, 16:08
de clujean

Se incadreaza in tiparul ivestitiilor facute de catre primaria Cluj: pe bani multi, cu multi nervi pentru cetateni, cu termene depasite si la o calitate indoielnica. Cereti un punct de vedere si despre mult-amanatul bike-sharing: la mai bine de 1 an de la inaugurare (dupa 2 ani de intarzieri) sistemul functioneaza in bataie de joc; nu vorbesc doar de pistele de biciclisti, ce incep sau se termina subit, ci de statiile nefunctionale sau de bicicletele made in China ce dau rateuri dupa cateva luni de utilizare sau sistemul informatic ce cade saptamanal.
raspunde

mafia organizata

thumb down thumb up
marţi, 27 septembrie 2016, 06:36
de sofer

Sa nu credeti ca nu se stie, se lucreaza cu acelasi scenariu, se fac lucrarile iar mai apoi timp de 2,3 ani se peticesc, pana iasa din garantie, iar dupa 4 ani se reincepe "implementarea reabilitarii".
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.