Administraţie

Horia Nasra îl chestionează pe Ministrul Transporturilor pe o problemă a Clujului nerezolvată de 9 ani

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra i-a adresat o întrebare Ministrului Transporturilor despre drama locuitorilor unei străzi din municipiu.
Publicitate
 

Deputatul clujean cere Ministrului Transporturilor să aprobe trecerea străzii Triajului din proprietatea CFR SA în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca. „Locuitorii străzii Triajului trăiesc o adevărată dramă off-road de mai bine de nouă ani, chiar dacă în această perioadă clujenii au depus mai multe solicitări către Primăria Cluj-Napoca pentru ca strada lor să fie asfaltată.

Strada Triajului, din zona comunei Baciu, care administrativ ţine de Primăria Cluj-Napoca, se află într-o situație juridică extrem de complicată având în vedere că este în proprietatea Companiei Naţionale CFR SA și din această cauză rămâne neasfaltată. Municipalitatea a solicitat CFR SA, Regionala Cluj, transferul dreptului de proprietare, cu titlu gratuit, privind strada Triajului din municipiul Cluj-Napoca însă răspunsul nu a reușit să clarifice situația", afirmă deputatul.

Nasra mai spune că  200 de persoane sunt afectate din cauza acestui litigiu juridic şi solicită ministrului Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, un răspuns în scris cu privire la rezolvarea acestei probleme. Din cauza faptului că strada este în proprietatea publică a CFR SA, ea nu poate fi reabilitată de către Primăria Cluj-Napoca şi se află într-o stare deplorabilă de mai mulţi ani.

În toamna anului 2015, la o solicitare a primarului comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, către CFR SA, în care cerea clarificări cu privire la situaţia drumului, răspunsul primit de la compania feroviară a fost următorul: „Strada Triajului se află în proprietatea statului român şi concesiunea CN CFR SA şi se află în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare".

Publicitate

Comentarii

9 ani si continua

thumb down thumb up
vineri, 14 aprilie 2017, 09:41
de Cris

de ce nu-l asfalteaza cei de la CFR daca tot nu vor sa transfere drumul catre primarie pentru a fi asfaltat ca locuitori sa-l poata folosi. Dovada ca politicul nu are ca scopuri sociale, doar personale
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.