Administraţie

Încotro merge Clujul. Ce scenariu au propus britanicii, ce au corectat şi completat experţii locali

Compania britanică ARUP a realizat trei planuri pentru dezvoltarea infrastructurii Clujului. Primăria a ales unul şi i-a adus o serie de modificări.

Pe website-ul primăriei poate fi consultat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), elaborat de compania britanică ARUP la solicitarea MDRAP. În plan este analizat traficul din zona de dezvoltare Cluj, atât cel privat, cât şi cel public, cu măsurători şi statistici. Plecând de la observaţiile din teren, britanicii au elaborat o listă de proiecte necesare oraşului pentru a nu se bloca din cauza numărului tot mai mare de maşini. Au existat trei scenarii alternative, care conţineau măsuri pentru îmbunătăţirea transportului public şi crearea de noi artere, iar în urma discuţiilor de la primărie s-a decis care este cel mai potrivit.

„În urma prezentării rezultatelor analizei celor trei scenarii alternative cu modelul de transport și prin analiza multi-criterială, a rezultat preferința pentru continuarea construcției PMUD Cluj-Napoca în baza Scenariului Alternativ 1, prin dezvoltarea proiectelor propuse (atât proiecte prioritate-zero cât și proiecte-schelet), și prin completarea acestui scenariu cu proiecte-suport. Ulterior au avut loc consultări cu reprezentanții Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, ADI ZMCN, ADR Nord-Vest, Consiliul Județean Cluj, Compania de Transport Public S.A., respectiv cu elaboratorii Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană şi PUG Cluj, în baza cărora au fost aduse modificări portofoliului de proiecte-schelet", scrie în PMUD.

ZIUA de CLUJ a scris deja despre cele 16 proiecte de prioritate zero din PMUD, denumite must do, care se referă în principal la înnoirea flotei de transport în comun, reorganizarea punctelor majore de transfer în transportul public, reforma politicii de parcare şi creşterea spaţiului pietonal urban.

Citeşte şi: Proiectele must-do ale Clujului. Măsuri pentru un transport public civilizat şi pentru un sistem de parcări modern

Centura de sud şi mai multe şine de tramvai

În ce priveşte proiectele de bază, denumite „proiecte-schelet", scenariul considerat cel mai bun de către primărie a pus accent pe centura de sud, Bucium - Someşeni, inclusiv realizarea conectorilor cu varianta Zorilor - Mănăștur și cu strada Teodor Mihali, în apropiere de Iulius Mall, conform unei propuneri deja existente în PUG, respectiv pe extinderea tramvaiului în Floreşti şi în centrul Clujului.

Ce ar urma să se realizeze până în 2020:
- centura de sud așa cum este prezentată în PUG, între Bucium (drumul Sfântul Ioan, DJ 107R) și calea Someșeni (DJ 105S), cu două benzi pe sens și cu intersecții la nivel
- racorduri de sud-vest la centură (spre varianta Zorilor - Mănăștur) și de sud-est (spre Iulius Mall)
- extinderea tramvaiului Bucium - Florești

Ce ar urma să se realizeze între 2020 și 2030:
- a doua axă vest - est, constând în șoseaua adiacentă căii ferate în zona de est (deci la est de gară) și șoseaua subterană în albia Someșului.
- bucla centrală a tramvaiului
- banda dedicată pentru transport în comun între Avram Iancu și Aurel Vlaicu.

Scenariul cuprinde de asemenea un proiect implementat din fonduri naționale. E vorba despre racordul A3 (Gilău) - centura de sud, care ar aduce cel mai mare beneficiu pentru Zona Metropolitană Cluj.

Costul total estimat pentru aceste lucrări se ridică la 341.590.000 de euro.

Troleibuz până în Zorilor, drum Selgros - Bulevardul Muncii. Poate şi tunel la Tetarom

Din start, la discuţiile cu primăria, s-a eliminat șoseaua subterană în albia Someșului. De asemenea, s-au adus şi alte modificări:

- realizarea drumului rapid A3 - Cluj-Napoca, extins înspre vest, în vederea ocolirii comunei Gilău
- centura de sud a Clujul şi drumul rapid A3 - Cluj-Napoca au fost decuplate de racordul rapid dintre acestea, care a devenit un proiect distinct (întregul proiect ar urma să conţină tronsonul Gilău vest - A3, drumul rapid de acces vest A3 - Cluj-Napoca, drum de legătură între drumul rapid şi inelul sudic, tronsonul Bucium - Selgros, tronsonul Selgros - Bd. Muncii).
- a fost inclus în scenariu și proiectul unui drum nou pe lângă calea ferată - tronsonul de vest (de la gară spre Baciu), inclusiv pasajul superior peste linia de cale ferată din zona Tetarom I
- pentru bucla de tramvai din zona centrală s-a propus demararea de îndată a unui studiu de aliniament pentru stabilirea optimă a rutei acestei bucle unidirecționale și a extremității sale sudice (axa Moților - Memorandumului, axa Napoca - Eroilor sau axa Avram Iancu)
- s-a introdus un proiect de închidere a inelului rutier rapid în zona de nord-vest, între zona Cora și Tetarom I sau gară, printr-o centură de vest (pe la vest de pădurea Hoia), prin tunel pe relația Grigorescu - Tetarom I sau prin drum subteran în albia Someșului.

În vederea elaborării portofoliului final de intervenții, au fost propuse, potrivit PMUD, mai multe proiecte şi măsuri care ţin de modernizarea sistemului de parcare, de cel de transport public, inclusiv prelungirea liniei de troleibuz până în cartierul Zorilor şi revederea întregii filosofii de transport, prin crearea unor puncte majore de transfer, creșterea spațiului pietonal în zona centrală şi pe malurile Someşului, dezvoltarea pistelor de biciclete, majoritatea conţinute deja de lista proiectelor must do din PMUD.

Centura de sud se leagă de strada Mehedinţi

Realizatorii PMUD mai precizează că, în şedinţa de la primărie, au fost adăugate o serie de proiecte pentru îmbunătățirea mobilității la nivel regional:

- Drum expres Turda - Halmeu: tronson Tureni - Cluj-Napoca
- Drum expres Turda - Halmeu: tronson Apahida - Răscruci (ambele parte din proiectul drumului expres Turda - Halmeu, cuprins în Masterplanul General de Transport, însă cu implementare doar în perioada 2029 - 2032)
- Racordarea centurii de sud la cartierul Mănăștur, care prevede modernizarea, creșterea capacității și reorganizarea circulației în zona străzilor Basarabia - Cernăuți - Mehedinți - Negoiu - Bâlea.

A mai fost adăugat proiectul de prelungire a străzii Uzinei Electrice, care ar urma să se lege de Calea Moţilor pe un teren ce urmează să fie donat de dezvoltatorul complexului imobiliar din zonă. Printre proiectele incluse a mai apărut amenajarea a patru parcări de tip park&ride pe Bulevardul Muncii, strada Aurel Vlaicu, Piaţa Unirii şi strada Frunzișului.

Clujul a devenit o întreagă tolbă în care se aruncă proiecte din toate direcţiile. Sunt cele din Planul Urbanistic General, completate cu cele din strategia de dezvoltare a oraşului 2014-2020, sunt cele propuse de realizatorii hărţii de zgomot, proiectele din strategia metropolitană, care încă nu au fost publicate şi, iată, acestea din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, care sunt numeroase, frumoase, dar cam învăluite în ceaţă, dacă le privim dinspre acest început de 2016.

 

Publicitate

Comentarii

Centuri ocolitoare + Metrou

thumb down thumb up
marţi, 5 ianuarie 2016, 16:26
de Ciprian

Centuri ocolitoare, apoi metrou, apoi taxe pentru cei care merg prin centru cu masina (ca si congestion charge din Londra). Asta ii solutia pentru a rezolva traficul, zgomotul, poluarea pe termen lung. Restul sunt doar solutii provizorii care nu rezolva problema pe termen lung. Dar ca sa se implementeze un asemenea proiect (centuri ocolitoare + metrou) ii nevoie de oameni capabili si competenti la primarie/consiliul judetean...nu doar incompententi care asteapta spaga pentru orice cum sunt acum.
raspunde

mda

thumb down thumb up
marţi, 5 ianuarie 2016, 19:02
de mda

Orice proiecte ar exista, șansele de a fi puse în practică sunt aproape nule. Boc a promis încă din 2004 metrou, tunel în centru pentru decongestionarea traficului, trenuri urbane rapide, monorail, Someș navugabil, centuri ocolitoare etc. Nu a realizat nimic din toate astea în 12 ani. Marile sale performanțe constau în cumpărarea a 40 de autobuze noi, 10 troleibuze și 4 tramvaie. Din păcate, transportul public e la pământ, că 80% dintre autobuzele și tramvaiele Clujului sunt doar niște rable uzate, casate de acum mulți ani în străinătate și luate ca bune de noi. Cum o să facă acești indivizi care conduc orașul metrou, monorail etc când ei nu au fost în stare în atâția ani să schimbe parcul auto uzat al CTP Cluj? Nici Planul de Mobilitate Urbană Durabilă nu are șanse să fie pus în practică. Degeaba încearcă britanicii să ne deschidă ochii, incompetența și hoția de la noi vor face ca implementarea acestor proiecte să fie imposibilă. Primăria și oamenii primarului ne vor duce acum cu zăhărelul și ne vor promite că până în 2030 vor face o mulțime de grozăvii, dar în realitate vor continua doar să peticească străzile și să le spargă la nesfârșit și să ia autobuze second hand aruncate la fier vechi de străini.
raspunde

Corect

thumb down thumb up
miercuri, 6 ianuarie 2016, 11:24
de clujean

Evindent ca recomandarile planului sunt si vor ramane la nivel de recomandari, cat timp Boc va fi primar. Dezvoltarea orasului s-a facut haotic, sunt zone (culmea, unele cartiere noi) unde nu stiu ce se mai poate face. Atunci cand dai aprobari poentru blocuri fara sa-ti pese ca nu exista cai de acces decente (cu greu incape o masina pe multe strazi) sau fara trotuare (din lipsa de spatiu) e evident ca orice recomandari ai primi ele nu se vor pune in practica. Orasul nostru a fost mutilat de combinatia intre o administratie locala corupta sin incompetenta si lacomia unora de a face bani din imobiliare fara sa tina cont de norme elementare de urbanism. Iar in zona centrala ce sa mai zici: Boc da aprobari pentru proiecte imobiliare mamut in zone deja sufocate de trafic! In fine, cu Boc la timona in maxim 3 ani orasul e blocat total, deja sunt zone in care, intre anumite ore, e jale.
raspunde

promisiuni

thumb down thumb up
miercuri, 6 ianuarie 2016, 00:00
de vio

Studii si proiecte au mai fost si fara rost. Rezultat: ZERO! Cateva remarci. La nivelul e sufocare al transportului, clujenii doresc REZULTATE! Nu mai impresioneaza pe nimeni niste traduceri inepte din engleza, a unor titluri sforaitoare de programe. Nu ii fac pe "primariasi" nici mai destepti, nici mai corporatisti, poate mai snobi si mai semidocti. Si arata cum iubesc limba noastra cei care ar trebui sa contribuie la promovarea ei. Auzi dom'le: "MOST DO"!!! De ce nu: "AWIARA GRIPA?". Lasand gluma, eu as fi cobarat cu picioarele pe pamant si as fi analizat care sunt programele cele mai realiste de realizare si care sunt cele mai simplu de executat. Si ce anume impiedica fluenta transportului urban si poate fi rapid si real eliminat. Acestea ar trebui sa fie cele mai prioritare. Unul, (cum am mai citit) ar fi o sosea de la gara pe langa calea ferata pana in Dezmir pe traseul: Rasaritului, Selgros, gara Someseni. Podul peste str. Fabricii exista, loc pentru restul soselei de asemenea este, cu exceptia a 7-8 funduri de gradini pe langa fosta fabrica de pensule care in cel mai rau caz pot fi supratraversate. Pasajul peste sensul giratoriu in Marasti este iar realizabil ca si cel intre Taietura Turcului si Baci. Sau cateva poduri largite la 4 benzi. Sau un tunel scurt pe sub str. Horia intre str. Dacia si Dragalina. Sau un pod in locul puntii de la facultatea de Mecanica. Tramvaiul, dimpotriva ar trebui complet desfiintat sau orientat pe linii suspendate avand in vedere ingustimea strazilor si relieful orasului. Toata linia de tramvai pe str. Muncii a fost o IMENSA PROSTIE, cat timp nu exista centura intre Apahida si Baciu. Acum tirurile si alte masini asteapta dupa fiecare tramvai in statie. Am fost recent in Oradea. Desi e oras mic, au construit in timp record, sosea-pasaj peste 2 sensuri giratorii si peste calea ferata, un pod peste Cris, o sosea rapida sapata in deal pe curba de nivel. In paralel, centrul e reabilitat profesionist si podul central e reparat in 6 luni! Asta ar trebui sa vedem si la Cluj! Ca EXISTA repet, REZULTATE!
raspunde

o corectura

thumb down thumb up
miercuri, 6 ianuarie 2016, 14:31
de alt clujean

Prietene, ai dreptate in proportie de 90%. Dupa parerea mea reabilitarea liniei de tramvai e cea mai tare chestie facuta in ultimii ani in Cluj. Trebuie doar sa se respecte legea (rutiera) si totul e OK. De unde incepe str. Oasului (sub podul de cale ferata) si pana la iesirea din Cluj pe Muncii exista inca o banda pe langa linia de tramvai. Pe tot acest parcurs, foarte bine semnalizat, este INTERZISA OPRIREA VEHICULELOR pe prima banda. Daca s-ar respecta acest lucru, ai fi uimit sa vezi ce reprede ajungi de la gara pana la iesirea din Cluj. Desigur, e o utopie ca in anul de gratie 2016, in "orasul de 5 stele" sa se respecte indicatoarele rutiere. Ma uitam aseara la tv la Realitatea si un tip destul de interesant spunea ca ar fi cazul sa mai facem ceva si noi, OAMENII, ceva bun, concret, corect, si sa nu asteptam si sa criticam tot timpul autoritatile.
raspunde

Zi Boc si trage apa....

thumb down thumb up
miercuri, 6 ianuarie 2016, 10:19
de Dan Manastur

Studii peste studii,planuri si concepte ?!Si un elev de liceu stie ce e de facut pentru fluidizarea traficului intr-un oras,masuri deja aplicate de sute de ani in toate urbele de pe aceasta planeta,centuri ,pasaje subterane si supraterane,drumuri ocolitoare,sosele mai largi cu min.4 benzi(aviz rechinilor imobiliari),tuneluri,treceri de pietoni subterane,sensuri unice ,unde verzi la stopuri,parcari subterane si supraterane si nu in ultimul rind darimarea garajelor(cotetelor) si eliberarea drumurilor de masinile parcate. Din pacate cine sa le faca ?Piticul?Nicidecum,prioritatile primarelului iubit sint gardurile intre blocuri si distrarea plebei cu serbarile si sindrofiile de trei lei din Centru.
raspunde

Cata rautate!

thumb down thumb up
miercuri, 6 ianuarie 2016, 14:30
de Eugen

Citesc pe aici parerile ante-comentatorilor mei si nu vad decat repulsie si scarba la adresa unui singur om. Nu reusesc sa va inteleg, fratilor! Ati urlat tot anul trecut, nu v-ati obosit??? Cu rabdare si incredere, se vor face toate! De ce circulati pe Horea sau pe Motilor acum, daca ati fost atat de revoltati ca se lucreaza? Sunteti niste nulitati care nu fac nimic decat sa umbreasca opinia publica!
raspunde

Postacii piticului ?

thumb down thumb up
joi, 7 ianuarie 2016, 04:19
de Paul

Nu sint niste nulitati.Sint doar FRAIERI care stau cu orele in trafic.
raspunde

Ce bine ca se face!

thumb down thumb up
miercuri, 6 ianuarie 2016, 14:37
de Florin

Eu totusi fac parte din categoria oamenilor care se bucura ca se intampla lucruri minunate in orasul sau! Daca n-o sa apuc eu, o sa apuce copii mei si tot e bine! Felicitari, domnule primar! Eu cred in puterea dumneavoastra!
raspunde

nu e adevarat

thumb down thumb up
miercuri, 6 ianuarie 2016, 15:13
de Bogdan

De acord cu Eugen, mie mi se pare ca am evoluat mult, autobuze, strazi, scoli, evenimente si sunt sigura ca vor urma si altele. Sunt de parere ca unii oameni nu merita sa circule pe strazi modernizate si ma tot intreb cum se descurca in Londra, daca tot fac comparatie
raspunde

scoli

thumb down thumb up
joi, 7 ianuarie 2016, 00:57
de @Bogdan

Daca ai avea copiii elevi la Eminescu sau Agarbiceanu, ai lauda mai putin pe primar. Daca ai analiza calitatea si respectarea angajamentelor de data de finalizare la executia strazilor, ar trebui sa faci la fel.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.