Administraţie

Liber la amenajarea lacurilor din Gheorgheni

Consilierii locali din Cluj-Napoca au adoptat în urmă cu puţine momente proiectul de investiţii al societăţii ce administrează complexul comercial din cartierul Gheorgheni.

După o oră de discuţii şi intervenţii din partea cetăţenilor cu privire la intenţiile companiei Iulius Group de a construi clădiri pe malul lacului, proiectul a fost aprobat. Primarul Emil Boc spune că va propune orice proiect care e în intresul public, indiferent de orientarea investitorului. "Pentru extinderea investiţiei, documentaţia respectă condiţiile legii. Eu am impus o condiţie: să fie amenajat parc, lac, circulaţii - pistă alergare, pistă biciclete, spaţiu verde,. Ai deschidere cu această condiţie", a transmis Boc, adăugând că procedura este respectată. "Mă intereseză în cel mai înalt grad. Nu va fi semnată autorizaţia dacă nu se fac mai întâi amenajările", a spus edilul. Proiectul a fost adoptat cu o abţinere, a lui Irimie Popa. Acest proiect de investiţie, ce vizează inclusiv construcţia unei clădiri de birouri, a fost evaluat la minim 12 milioane de euro. Ar urma, practic să fie amenajat unui parc pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Lucrările vor demara în primăvară şi vor dura un an, au anunţat reprezentanţii Iulius Group. Prin acest proiect se intenţionează crearea unui pol de dezvoltare urbană, având în vedere potenţialul zonei. Zona verde din jurul Lacului de Vest va fi amenajată de firma italiană Lemscape, companie care a proiectat şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012. Lucrările la parc includ amenajarea de alei de promenadă pavate cu piatră cubică, spaţii de relaxare, pistă pentru alergare pe covor special, pistă pentru ciclism cu două sensuri, prevăzută cu locuri pentru închiriere şi parcare de biciclete. Spaţiul verde va fi amenajat cu gazon special iar lacul va fi şi el amenajat, cu pontoane şi debarcader.

 

 

Publicitate

Comentarii

bai

thumb down thumb up
vineri, 22 februarie 2013, 01:25
de ion

bai da rau o duceti in romania. in timp ce in spania se inchid sute de magazine, in cluj se mai fac shopping centere, si lacuri.
raspunde

Mani****re

thumb down thumb up
vineri, 22 februarie 2013, 11:16
de Ilinca Toderean

Ieri am fost la ședința Consiliului Local Cluj. Praf în ochi: din nou sacrificăm spațiul verde pentru niște interese private și ne prefacem că susținem interesul public condiționând niște construcții aberante de, vezi-doamne, amenajarea "parcului" din jurul lacului Gheorheni. Uităm să spunem că vom avea ca rezultat: - două clădiri mari de birouri care vor umbri zona și vor consuma ultimul spațiu verde disponibil, - un trafic imens, - un precedent pentru distrugerea întregului teren din jurul lacului și că atât de mult trâmbițata amenajare nu se va produce pe mai bine de jumate din zona promisă, datorită proceselor de retrocedare în curs. Ne facem că dezbatem public, dar nu anunțăm niciunde dezbaterile, și apoi scoatem ochii societății civile că nu a participat. Când societatea civilă vine, într-un final, îi aruncăm vorbe frumoase, preocupate, o infantilizăm, ignorăm argumentele importante și în fine o ignorăm complet în momentul votului. Consiliul Local Cluj are nevoie de un apel dur la trezire. Cetățenii nu sunt fraierii voștri!
raspunde

* Subiect: Amenajarea "parcului" din jurul lacului Gheorheni

thumb down thumb up
vineri, 22 februarie 2013, 12:15
de Onisor Ana Maria

Ma intreb daca cei care au luat aceste hotarari au fost intr-o plimbare in jurul lacului. Cred ca nu. Daca ar fi fost si-ar fi dat seama ca nu au unde sa construiasca cladiri pe malul lacului sau vreti sa lasati un "petic de apa si doua salcii" si sa ne mandirim cu zona verde pe care am amenajat-o. La ora actuala pe o margine de lac nu este nici un trotuar pt.ca circula masini. Trebuie amenajat lacul si putinul spatiu verde care a mai ramas, dar nu distrus sau folosit pt.constructia de cladiri. Am vrea sa vedem o schita a viitorului proiect sau se procedeaza cum s-a procedat cu amplasarea unitatii ACE intre blocuri in loc sa se amenajeje spatiu verde si terenuri de sport.
raspunde

CLUJ=BETOANE

thumb down thumb up
sâmbătă, 23 februarie 2013, 12:23
de dan manastur

Din pacate Clujul a pierdut batalia spatiului verde,autoritatile(banii si interesele)au invins.
raspunde

lacul in sine

thumb down thumb up
duminică, 24 februarie 2013, 19:29
de piscicultor

Nu am vazut in acest proiect sa se faca referire la lacul in sine care se afla in stare deplorabila , colmatat si plin de gunoaie pe fundul lacului iar vara pe caldura pute de-ti muta nasul.NU ar fi rau deloc o decolmatare a lacului si o repo****re astfel incat acest proiect sa fie complet.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.