Administraţie

Mai mult loc pentru maşini. O arteră din Cluj ar urma să se lărgească la cinci benzi

Municipalitatea doreşte să lărgească o arteră importantă a Clujului cu o bandă.

Calea Mănăştur, una dintre arterele extrem de importante ale Clujului, ar urma să fie extinsă de la patru la cinci benzi. Pentru a realiza acest lucru, urmează să se reducă trotuarele, care sunt destul de generoase în zona respectivă. Viceprimarul Dan Tarcea a explicat, marţi, la Realitatea FM Cluj, că ideea a ajuns pe masa proiectanţilor.

„Dorim să lărgim strada Calea Mănăştur, la trei benzi pe unul dintre sensuri. Aşteptăm răspunsul proiectanţilor. Cred că banda suplimentară va fi pentru mijloacele de transport în comun şi vom încerca să scoatem traficul din Cluj cât mai uşor, adică pe sensul spre Floreşti", a spus Tarcea.

Ideea de realizare a unei benzi dedicate mijloacelor de transport pe relaţia est-vest s-a tot discutat la Cluj şi urmează să fie organizată o dezbatere publică. Specialiştii au venit cu soluţii unei benzi de la biserica Sf. Petru până la primărie, dar nu au găsit încă rezolvare pentru strada Moţilor.

Aceasta are patru benzi, două pe sens, iar dacă se introduc benzile dedicate mai rămân doar două benzi pentru automobile. Practic, până se va agrea o soluţie de sens unic sau de benzi reversibile pe Moţilor, s-ar putea ca banda dedicată să se întrerupă de la primărie până la intrarea pe Calea Mănăştur.

„În condiţiile în care vom face trei benzi pe Calea Mănăştur, una va fi sigur dedicată mijloacelor de transport în comun. Dar vrem continuitate din Mănăştur până în Mărăşti, pentru că dacă facem numai segmente de 2-300 m de benzi dedicate nu rezolvăm nimic", a subliniat viceprimarul.

Potrivit lui Tarcea, lucrările la Calea Mănăştur ar urma să se realizeze anul acesta. Momentan, banda dedicată mijloacelor de transport în comun funcţionează pe relaţia vest-est, pe Memorandumului şi Bd. 21 Decembrie, respectiv pe o porţiune scurtă din Piaţa Ştefan cel Mare.

Publicitate

Comentarii

Dragi tovarasi

thumb down thumb up
marţi, 2 mai 2017, 14:34
de bula

In stilul caracteristic, se umbla cu peticeli sau solutii ce nu rezolva mare lucru, lipseste o viziune de ansamblu asupra lucrurilor. Boc cu clica lui de incompetenti si spagari conduc orasul de, azi-maine, 13 ani, insa in loc sa rezolve probleme ei creeaza altele noi sau le amplifica pe cele existente. Bai tovarasi, astea-s apa de ploaie, in conditiile in care voi aprobati blocuri peste blocuri pe aceeasi infrastructura depasita (ce nu are cum fi imbunatatatita, ci doar peticita precum in cazul Caii Manastur) iar, pe de alta parte, nu intelegeti ca politica corecta, la care oricum se va ajunge mai devreme sau mai tarziu, e cea de a descuraja utilizarea autoturismului propriu pentru deplasarea in oras (in prealabil insa pus la punct transportul in comun, evident). In fine, vad ca au redesteptat vechiul banc cu metroul in Cluj. Se vor gasi iar destepti sa-si dea cu parererea pe unde sa-l facem, eventual legat si Florestiul la retea si alte basme de astea, pentru ca peste ani si ani sa fie alt basm de-al baiatului cu gastele (precum au fost si "Tunelul pe sub centru", "Somesul navogabil" sau alte cateva creatii de-ale sale ce au circulat prin lume suficient cat sa-l faca reales).
raspunde

Povesti cu pesti

thumb down thumb up
miercuri, 3 mai 2017, 05:47
de Nae

Pana se vor implementa, planuri, aprobari, PUZ PUG, bla bla, alegerile vor bate la usa. Si din nou se va relua placa , sa ne lasati sa continuam, sa ne alegeti, etc, etc. Nerusinatilor, de 14 ani tot asa mintiti poporul sarac cu duhul. Ei ve cred si sunt sigur ca va vor crede si in 2020, sunt tineretul amator de festivaluri si de cluburi, pensionarii care nu stiu ca in toate orasele din tara au gratuitate si alte categorii defavorizate. Voi astia cu Boc in frunte, nu va este rusine sa mintiti doar ca sa ramaneti acolo in scaunele alea comode si aducatoare de parandarat? Cat ati mintit nerusinatilor!
raspunde

Desfiintarea trotuarelor

thumb down thumb up
miercuri, 3 mai 2017, 14:36
de Calin

Cea mai buna solutie ar fi desfiintarea tuturor trotuarelor din oras, acestea oricum nu aduc bani la primarie. Iar stalpii de iluminat ar putea fii instalati in curtile oamenilor, ca oricum nu ne pasa de proprietatea privata.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.