Administraţie

Nouă oferte pentru construirea centurii de Sud Floreşti-Cluj. Cine e în pole-position şi când încep lucrările

Primăria Floreşti a deschis ofertele pentru execuţia drumului de legătură Sud Floreşti- Cluj.

Nouă firme şi asocieri cunoscute de construcţii au depus oferte pentru realizarea acestui obiectiv atât de aşteptat de locuitorii Floreştiului, dar şi de clujenii care vor avea astfel o alternativă la Drumul Naţional nr. 1, extrem de aglomerat în unele momente ale zilei. Mai multe firme de construcţii s-au arătat interesate să realizeze acest obiectiv, cu oferte financiare cuprinse între 28 şi 36 de milioane de lei.

Pasul următor va fi analizarea ofertelor tehnice de către firma de consultanţă, iar în trei săptămâni sperăm să avem un câştigător. Legal, urmează după aceea perioada de contestaţii, dar eu sper să nu fie contestaţii fiindcă am amânat până acum de patru ori această licitaţie la cererea ofertanţilor. Dacă nu vor fi contestaţii, sper să putem începe lucrările în aprilie-mai. În mod normal, funcţie şi de condiţiile meteo precum şi alţi factori, în noiembrie ar trebui să avem drumul de legătură utilizabil", a spus primarul comunei, Horia Şulea.

În luna februarie, CEC Bank a câştigat o licitaţie a Primăriei Floreşti care se referă la servicii de acordare credit bancar revolving în valoare de maxim 47,6 milioane de lei, în vederea finanţării obiectivelor de investiţii de interes local. Este vorba de o linie de finanţare ce va fi folosită la realizarea drumului de ocolire pe partea de Sud Floreşti-Cluj, precum şi la alte investiţii publice.

Date drum de legătură varianta Sud Floreşti

Drumul, care va porni din strada Tăuţiului şi va face joncţiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,6 km - firul principal, la care se adaugă încă 2 km de bretele.
Drumul de ocolire Sud va avea 11 podeţe şi două poduri, precum şi două giraţii şi trei intersecţii. Vor fi incluse şi două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro şi una în zona Polus.
Carosabilul va fi de 2x3,5 m, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 m, iar pe cealaltă parte va fi inclusă şi o pistă de biciclete, lăţimea ansamblului trotuar - pistă de biciclete fiind de 2 m.

Lista ofertelor, în ordinea depunerii documentelor

DIFERIT SRL (28,4 milioane lei)
KIAT GROUP CONSTRUCT (C-TIN SANDU ALDEA 96) + VIAROM CONSTRUCT (29,4 milioane lei)
NORD VEST INFRASTRUCTURĂ ŞI SERVICII SRL (30,4 milioane lei)
NAPOCA SA (31 milioane lei)
TIRRENA SCAVI (31,8 milioane lei)
SYLC CON TRANS (32,5 milioane lei)
NORD CONFOREST (33,2 milioane lei)
ANTREPRIZA REPARAŢII ŞI LUCRĂRI CLUJ (35 milioane lei)
PORR CONSTRUCT (36,1 milioane lei)

Sursa: Primăria Florești

Publicitate

Comentarii

An electoral

thumb down thumb up
vineri, 11 martie 2016, 16:22
de Sergiu L

Aceasta centura putea sa fie gata de cel putin doi ani de zile daca domul Sulea incepea din primul an de mandat. Sa nu uitam ca domnul Sulea a fost viceprimar si teoretic trebuia sa stie foarte bine ce probleme are comuna si cum se pot rezolva. In afara de asfaltarea catorva stradute (foarte putine) si de constructia unei gradinite nu prea are cu ce se lauda dupa 4 ani de mandat . Dat fiind faptul ca Floresti este cea mai bogata comuna din tara nu cred ca lipsa banilor sunt problema.
raspunde

Corect Cohiba

thumb down thumb up
marţi, 22 martie 2016, 09:04
de Dan Manastur

Nu va rezolva nimic aceasta centura.Va aglomera Manasturul,si asa un cartier napastuit de trafic.Cu orice am incercat(tramvai,troleibus,autobus,taxi,masina personala sau pe jos)nu am facut mai putin de 30 de minute pina la Teatrul Maghiar.Astia doi,nazistul si piticania sint rupti de realitate.Clujul trebuia sa aiba centuri,pasaje,tuneluri si drumuri ocolitoare de zeci de ani.Inchei cu deja binecunoscuta urare”sedere placuta in trafic”.
raspunde

kiat... ura!!

thumb down thumb up
vineri, 11 martie 2016, 22:02
de Adi

Dati-l la Kiat, sa il aveti gata in dublu timp, facut de Gicu de la Scularie & prietenii, cu costuri ceva mai mari, si care la data receptiei, are mici probleme (a se citi inca nu e gata finisat).... priviti strada Baritiu, piata Operei Maghiare... monumente Kiat, o firma care dovedeste ca expresia "... turci dom'le" este complet justificata! Serios vorbind ar merita niste oua vechi sparte pe geamurile sediului. Firma de 2 lei. Mult spus!
raspunde

Atentie!

thumb down thumb up
sâmbătă, 12 martie 2016, 13:54
de Cohiba

Parerea mea de necunoscator al infrastructurii rutiere dar avand logica si rationament (sper) este ca se va crea o supraaglomerare a intersectiei Primaverii -Bucium dupa cea aceasta "centura " va fi gata. Si in momentul de fata in orele de varf este aglomerata dar o data cu cresterea trraficului mai ales de peDrumul Sf Ion , drum fara prioritate in acea intersectie, impreuna cu linia de tramvai si trecerea de pietoni de la capul peronului plus suprafata mare a intersectiei ce permite soferilor indisciplinati sa nu se incadreze corect si nu in ultumul rand faptul ca pe Str Primaverii din 2 benzi se face una dupa statie de troleibuz/autobuz , vor duce la ambuteiaje , parerea mea. Daca are altcineva obiectii la observatiile mele, rog sa le precizeze. Peace!
raspunde

cam asa

thumb down thumb up
duminică, 13 martie 2016, 22:22
de clujean-florestean

Pentru o buna parte dintre floresteni orice solutie care le-ar "teleporta" in mai putin de un sfert de ora la o distanta de mai putin de trei kilometrii de la marginea Clujului ar fi aproape egala cu mantuirea. Deci putin ambuteiaj pe Bucium, un altul pe Calea Floresti, si poate inca unul (daca ne ajuta cine trebuie) la marginea cartierului Grigorescu ar fi un pas urias pentru. Dar, cei drept, comunicarea intre edilii celor doua localitati a fost in cel mai bun caz precara. La nivel de declaratii Boc era ostil fata de floresteni de parca acestia nu contribuiau la fel la economia Clujului precum restul si fara sa beneficieze de asistenta sociala din Cluj. Sulea si-a atribuit rolul de partizan, victima a mai marilor puteri de la Cluj si Bucuresti. Deci si eu am presimtiri proaste, si termenul de sase luni imi e suspect. Dar speranta moare ultima.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.