Administraţie

NEWS ALERT Noua piață Lucian Blaga, noua stradă Napoca. PROIECT: Se reduce numărul de benzi auto, avantaj pietonii și bicicliștii GALERIE FOTO

La clădirea Casino s-a discutat marți seara despre modernizarea unei zone centrale importante a Clujului.
Publicitate
 

Piața Lucian Blaga, cu numai patru benzi. Strada Petru Maior, cu trei. Strada Napoca, redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu. Extinderea spațiului pietonal, mai ales în piață, în fața cafenelei Croco. Piste de biciclete pe fiecare dintre aceste artere. Arbori pe fiecare dintre segmentele propuse modernizării. La Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) s-a discutat marți despre reabilitarea unei părți importante a Clujului. Proiectul supus dezbaterii aparține societății de arhitectură Planwerk, cea care a redesenat și Piața Unirii. La "tablă" a ieșit, cu toate explicațiile, unul dintre parteneri, Tudor Pănescu.

În Piața Lucian Blaga și pe strada Emil Isac ar urma să fie amplasate stații de încărcare pentru mașini electrice, tot în piață ar urma să fie instalată o toaletă publică, în locul tarabelor de flori existente. Sunt propuși arbori de trei tipuri: arțari în zona trotuarelor înguste, platani în față cafenelei Croco și tei pe strada Petru Maior, unde există deja și alți tei.

Reprezentantul Planwerk a prezentat proiectul în contextul în care politica Primăriei este aceea ce de a fi reduse emisiile de dioxid de carbon și de a oferi mai multe spații pietonilor și bicicliștilor. ”Acum, pistele de biciclete din zona centrală nu comunică. Noile propuneri vor conecta pistele din zona centrală”, a explicat Pănescu.

A fost prezentat și un studiu de trafic, care relevă că aceste străzi nu sunt încărcate la maximum, că mai există rezerve. ”Gradul de încărcate va crește, e adevărat, dar până în 2020, când ar trebui să fie finalizat acest proiect, ar trebui să se ia și alte măsuri pentru reducerea traficului rutier”, a subliniat Tudor Pănescu.

La dezbatere a participat și Călin Mărincuș, tânărul cunoscut pentru pozițiile sale radicale, naționaliste. Acesta a subliniat că municipiul Cluj nu este unul al bicicliștilor, că ar trebui conservate benzile rutiere din centru și realizarea unor pasaje subterane pentru pietoni, prevăzute cu spații comerciale. Lui Mărincuș i-a răspuns Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România. ”Poziția dumneavoastră nu este una de secol XXI”, a spus Țigănaș.

Prezent la dezbaterea moderată de Ovidiu Cîmpean, director în Primăria Cluj și cel care conduce CIIC, Emil Boc s-a interesat dacă proiectul se aliniază la datele și recomandările Planului de mobilitate urbană durabilă. Răspunsul pe care l-a primit a fost afirmativ.

 

Publicitate

Comentarii

Mascarada continua

thumb down thumb up
vineri, 26 ianuarie 2018, 01:33
de Vio

Ai 5 strazi, sa vii sa scrii ca desi gradul de incarcare a strazilor va creste o sa fie luate masuri corective dar sa nu le si prezinti si sa le argumentezi cu dovezi ca vor reduce traficul arata ca te axezi pe inia binecunoscuta a edilului: facem ceva si o sa vedem ce o ds iasa si cum o vom drege. Mai "arhitect" de 3 parale, exista o regula: cand incervi sa "rezolvi" o problema, trebuie sa ai grija sa nu generezi alta mai mare. Pentru Tiganas: care e mijlocul de deplasare al secolului 21? Bicicleta sau masina? Ma asteptam de la el la un argument mai convingator. Jalnic. Inca un proiect nestudiat indesjuns risca sa ne inrautateasca traiul.
raspunde

Hm...

thumb down thumb up
vineri, 26 ianuarie 2018, 23:46
de Adrian

Singurul cui al lui Pepelea real în planșele realizate este gâtuitura Republicii. La anumite ore, dimineața, urcarea spre Zorilor pe acolo este foarte aglomerată și dă cozi spre piața Blaga. Ar fi soluții și pentru acea problemă. Să fie sens unic pe urcare până la Oncologie. Atunci s-ar putea degreva destul de repede și eficient intersecția cu strada Avram Iancu, pentru că s-ar scurta și timpii de semafor acolo. Se poate organiza coborârea pe Bisericii Ortodoxe. Pentru a permite virajul spre Creangă și dinspre Zorilor, s-ar putea impune un semafor la intersecția Creangă - Republicii.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.