Administraţie

Ofertanţii celei mai mari licitaţii din istoria CTP (surse)

Trei companii importante doresc să aducă la Cluj 50 de autobuze.
Publicitate
 

Mercedes. Solaris. BMC România. Iată cele trei societăţi care, potrivit linia9.ro, s-au înscris la licitaţia organizată de Compania de Transport Public (CTP). 50 de autobuze nearticulate intenţionează să cumpere compania clujeană, cu bani dintr-un credit obţinut de la Raiffeisen. 20 de milioane de euro a solicitat CTP, bani cu care ar urma să cumpere şi şase garnituri de tramvai.

Licitaţia trebuia să aibă loc în luna aprilie, dar a fost blocată de contestaţii. Acum procedura s-a deblocat, iar ofertanţii sunt cei amintiţi la începutul articolului.

Aceasta este cea mai importantă atribuire organizată de CTP în ultimii mulţi ani, cel puţin din punct de vedere cantitativ. În 2014, compania a mai făcut o licitaţie de anvergură pentru cumpărarea a 40 de autobuze, câştigată de polonezii de la Solaris.

11

milioane de euro din creditul de la Raiffeisen au fost alocaţi pentru cumpărarea autobuzelor.

Vehiculele dorite de CTP vor fi diesel, de 12 m lungime. „Vor fi vehicule Euro 6, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, tot ce este modern la nivel european", a precizat Liviu Neag, directorul CTP.

Clujul a mai cumpărat 10 autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, aflate în exploatare, şi a pornit licitaţia pentru un contract-cadru ce prevede achiziţia a 30 autobuze nearticulate, electrice de această dată, din fonduri elveţiene. Licitaţia pentru autobuze electrice s-a încheiat şi există un câştigător, pe care Primăria nu îl anunţă deocamdată pentru că, potrivit unor surse din interior, s-au cerut companiei o serie de lămuriri.

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

Vladimir.Korol@belcommunmash.by Telephone: +375 17 295 41 32 OJSC Holding Managing company “Belkommunmash”: Vladimir Korol AUTOBUZE EURO 6 FULL OPTION - 230 mii euro

thumb down thumb up
vineri, 19 mai 2017, 21:04
de Lacramioara

E clar cine va castiga: Solaris! Mercedes e prea scump, BMC e inferior celorlalte doua ca si calitate. Si totusi, de ce nu cumparati autobuze EURO 6 cu acelesi dotari din Belarus cu doar 230.000 de euro ?! Ati lua aproximativ 100 de autobuze la acelasi pret. Sau Cluj-Napoca NU are nevoie de 100 de autobuze?! SI nu imi spuneti ca voi vreti, dar nu au venit ei la licitatie. Pai voi aveti nevoie de autobuze, asa ca puneti mana pe telefon si vorbiti cu ei. Linkuri utile: http://3.bp.blogspot.com/-YIE5f7s5Dog/VmcagdD33QI/AAAAAAAAA1w/qgy52wEvy3o/s1600/trolza_megapolis_2.jpg (Acest troleibuz cu varianta similara de autobuz e cumparat de Atena/Grecia) ; http://auto-zer.com/uploads/belarus/belarus-trolley-bus/belarus-trolley-bus-08.jpg (troleibuz articulat 317 mii de euro); http://auto-zer.com/uploads/belarus/belarus-trolley-bus/belarus-trolley-bus-11.jpg (tramvai Belarus pret 1.103.000 euro, adica jumate ca cele mov de la noi); http://en.cfts.org.ua/news/belarus_starts_production_of_electric_buses (autobuz electric Belarus 340.000 euro modelul cel mai nou dotat cu aer conditionat, camere video, gps etc); https://bkm.by/en/ (link la ei pe site. In Belarus se traieste mai bine ca in Romania, benzina e 2 lei litru, painea de 1 kg e 29 de euroCENTI, salarul mediu e 603 euro. Numarul lor de telefon e Director General OJSC Holding Managing company “Belkommunmash”: Vladimir Korol Telephone: +375 17 295 41 32 Fax: +375 17 210 50 55 Vladimir.Korol@belcommunmash.by Va e destul, sau e nevoie sa vi-i aduc eu la usa la primarie? Lapte, paine congelata, oua, ulei, conserve, carne, autobuze, tramvaie... totul din Polonia la pret de Germania! DESTUL! Vrem calitate la pret corect! Corect pentru cetatean! Vreti doar 50 de autobuze? Nicio problema, cumparati-le din Belarus cu jumate de bani, iar diferenta dati-o inapoi la banca de unde v-ati imprumutat. Autobuzele ce le luati trebuiesc calculate la pretul lor + DOBANDA la banca. Sau dobanda e 0% cumva?!
raspunde

fara bmc

thumb down thumb up
luni, 22 mai 2017, 09:50
de phantom

va rog sa nu coboram la nivel de bmc..otokar sau isuzu cu sasiu de camion
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.