Administraţie

Panouri în staţiile CTP. „E o formă de respect faţă de timpul cetăţenilor"

Primarul Emil Boc a dezvăluit că a dat termen CTP să pună panouri în staţii.

Staţiile de călători ale Companiei de Transport Public (CTP) vor fi dotate cu panouri care vor indica minutele de aşteptare până la sosirea următorului autobuz, troleibuz sau tramvai. Pe principalele rute, acestea ar trebui să apară în această vară, după ce primarul Emil Boc a anunţat că a dat un termen limită companiei.

„Am cerut CTP să avem până pe 30 iunie, pe principalele artere, panouri informative cu timpii de aşteptare pentru autobuze. Să fie introduse măcar pe axele principale, pentru început. Este vorba despre panouri mult mai mari decât în prezent, care vor anunţa cu exactitate când soseşte autobuzul în staţie. La Operă, de exemplu, sunt câteva staţii şi călătorii trebuie să afle, de exemplu, când vine 35 sau 46, că aceste rute mă interesează pe mine, dar şi celelalte linii", a spus Boc, marţi, la Realitatea FM.

Ulterior, datele vor fi introduse într-o aplicaţie de smartphone. „Vom corela datele şi le vom cuprinde într-o aplicaţie. Autobuzele noi au GPS, aşa că e uşor. Oamenii vor şti de acasă câte minute mai au de aşteptat şi vor pleca spre staţie când vine autobuzul. Clujul trebuie să fie model de bune practici. E o altă formă de a arăta respect faţă de cetăţean", a subliniat primarul.

Municipalitatea a lansat anul acesta o aplicaţie de iOS şi Android pentru parcări; aceasta arată în timp real câte locuri disponibile sunt în parcările sub, supraterane şi terestre cu barieră din zona centrală (mai puţin, deocamdată, cea de la Cluj Arena). În viitor, există intenţia de a se aplica senzori şi în parcările de la bordură din municipiu, astfel încât aplicaţia să fie capabilă să ofere informaţii şi despre situaţia acestor locuri.

Publicitate

Comentarii

2x

thumb down thumb up
marţi, 18 aprilie 2017, 14:08
de Cohiba

Modernizarea a 87 de stații de transport în comun includea si 74 panouri de afişaj. Acele afisaje sunt o gluma proasta dar ele au fost platite, acum se mai plateste inca o data pentru noile afisaje, din banii cui?? Bravo!
raspunde

ctp

thumb down thumb up
marţi, 18 aprilie 2017, 15:31
de cosnim

As vrea sa stiu cand o sa dati dispoziti sa se desfinteze si crasmele din statile de autobus,in special crasma din grigorescu,bine cunoascuta de toata lumea......
raspunde

Vise multe, idei putine!

thumb down thumb up
miercuri, 19 aprilie 2017, 07:46
de pentru Cosmin

Niciodata! Unde vrei sa mai rasune "Pusca si cureaua lata"?!
raspunde

STAȚIILE PENTRU CĂLĂTORI NU PENTRU CHISCURI

thumb down thumb up
miercuri, 19 aprilie 2017, 06:04
de Cslatir

Cind desființați si aprozarul cu celelalte mizerii din statia de la Gară? Nu mai poti circula pe trotuar fără să te freci de lazi cu de toate. . Parcă legea prevede doar chioșcuri de bilete in stații nu și chioșcuri. La fel și pe Aurel Vlaicu la Pod IRA.
raspunde

trombon

thumb down thumb up
miercuri, 19 aprilie 2017, 10:34
de popercu

degeaba puneti panouri ,daca sunt pe limba chineza. vezi statia de pe strada titulescu statia albini!!!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.