Administraţie

Pasajul subteran din Piaţa Gării, modernizat până în vară

Reabilitarea pasajului subteran din Piaţa Gării ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul lunii iulie. Se ia în calcul dotarea acestuia cu scări rulante, căi de acces pentru persoanele cu handicap, dar şi montarea de camere video.

Proiectul de conectare al pasajului cu cel aflat în proprietatea CFR Călători se află în licitaţie. Scopul lucrărilor este de a asigura accesul cetăţenilor în zona industrială a oraşului prin subteran, minimizând astfel traficul de suprafaţă.

"Prima lucrare este cea de reabilitare, reparare şi modernizare a tot ce este necesar pentru acest pasaj, la final vom studia şi dacă este posibil să montăm scări rulante şi acces pentru persoane cu handicap. În plus îl vom dota, aşa cum este şi cel de la CFR cu sistem de supraveghere video, astfel încât să asigurăm şi siguranţa cetăţenilor în acest pasaj. După modernizarea acestuia este foarte important că avem la licitaţie conectarea acestuia cu cel al CFR-ului, astfel încât toţi călătorii şi pietonii care doresc să ajungă în zona industrială a Clujului, să poată avea continuitate în circulaţie fără să fie nevoiţi să urce la suprafaţă, să traverseze strada", a declarat viceprimarul Gheorghe Şurubaru.

Costul modernizării pasajului din Piaţa Gării se ridică la 400.000 de lei. În cazul lucrărilor de conectare a acestuia cu pasajul CFR, costul proiectului este estimat la 1 milion de euro. Investiţia totală se estimează că va avea valoarea de 5,2 milioane de lei. Pasajul nu a mai fost reabilitat de la construirea lui, care a avut loc între anii 1983 - 1985, în timpul montării liniilor de tramvai care leagă Mănăşturul de platforma industrială a oraşului.

Citeşte şi Pasajul Gării, ţara nimănui. Vezi cum arată FOTO / VIDEO

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Comentarii

degeaba

thumb down thumb up
miercuri, 28 mai 2014, 16:47
de gicu

Degeaba se modernizeaza daca nu se pune paza in el, altfel vin iarasi homelessii si dorm si isi fac nevoile in el. Plus ca nimeni nu trece pe acolo seara, cine isi risca pielea in el sa fie talharit ? Paza frate, minim 4 agenti care patruleaza in interior si s-a rezolvat.
raspunde

felicitari

thumb down thumb up
joi, 29 mai 2014, 10:34
de marius

Felicitari pentru decizia de a reabilita acest pasaj! Este important ca zona garii sa arate "normal", avand in vedere fluxul posibil crescut de turisti din 2015 si apoi, poate, din 2021. Insa mai importanta va fi apoi mentinerea la un nivel "normal" al zonei, fie ca este vorba de supraveghere umana sau CCTV. Altfel, investitia va fi anulata in scurt timp.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.