Piaţă lângă Profi

Piaţă lângă Profi
Primăria Cluj-Napoca este convinsă că anul acesta cartierul Grigorescu va avea, în sfârşit, un spaţiu decent pentru comerţul cu legume şi fructe.

 Municipalitatea a anunţat ieri că a identificat un amplasament pentru amenajarea unei noi pieţe agroalimentare pentru cartierul Grigorescu. Edilul Sorin Apostu a declarat că va avea o întâlnire cu cei care patronează magazinul Profi, care au acceptat să cedeze municipalităţii 2.000 mp. Este vorba despre terenul de lângă magazinul Profi, unde acum se află mai multe “cabane” de lemn unde se comercializează diverse produse.

 

Primarul Sorin Apostu a explicat că a verificat contractul de concesiune dintre municipalitate şi societatea Invetsicon pentru terenul unde a fost amenajat magazinul Profi. “Cei de la Investicon aveau contract cu municipalitatea şi nu aveau dreptul să vândă terenul mai departe celor de la Profi (societatea Profi Rom Food – n. red.). Ştim cu toţii că amplasamentul unde a fost construit magazinul Profi a fost gândit pentru amenajarea unei pieţe destinate clujenilor din cartierul Grigorescu”, a spus edilul. Sorin Apostu a declarat că a purtat discuţii cu cei de la Profi şi că aceştia sunt de acord să cedeze municipalităţii 2.000 mp de teren, unde să fie amenajată o piaţă modernă pentru clujenii din Grigorescu.

 

“Este vorba despre terenul unde în prezent sunt amenajate căsuţele acelea de lemn. Astăzi ne vom întâlni cu cei de la Profi pentru a delimita terenul. La şedinţa Consiliului Local de marţi se va perfecta retragerea din concesiune a celor 2.000 mp”, a adăugat edilul. Oficialul clujean a menţionat că Primăria va căuta o alternativă pentru comercianţii care îşi vând marfa în respectivele “căsuţe” de lemn. “Cel mai probabil, «căsuţele» le vom muta pe Donath, pe terenul de lângă Televiziunea Română. Adică pe terenul nostru care nu este al nostru. Credeţi-mă, că n-am albit degeaba”, a subliniat edilul de Cluj.

 

Municipalitatea a încercat fără succes în ultimii doi ani să identifice un amplasament pentru amenajarea unei pieţe moderne de cartier şi în Grigorescu. Amplasamentul unde funcţionează în prezent piaţa este revendicat şi în proces, motiv pentru care Primăria nu a putut interveni pentru a oferi condiţii decente comercianţilor. Iniţial, intenţia oficialilor primăriei era de a se înţelege cu revendicatorii, însă aceştia au refuzat.

 

Un alt teren vehiculat pentru amenajarea pieţei e unul situat vizavi de actuala locaţie, însă şi acesta aparţinea altor instituţii şi nu s-a primit aprobarea pentru transferarea terenului către autorităţile locale. Noua piaţă de cartier s-a aflat pe lista promisiunilor fostului primar Emil Boc şi a actualului edil, Sorin Apostu, în ultimii ani. De asemenea, la fiecare final de an, aceasta a apărut şi pe lista nerealizărilor administraţiei locale clujene. “Este, într-adevăr, una dintre promisiunile noaste, dar care în acest se va materializa şi vom amenaja o piaţă decentă pentru cetăţenii din cartier”, a anunţat Apostu.

Loading...
Comenteaza