Administraţie

Piaţa Unirii a scăpat de şantier. S-au terminat lucrările la fântâna arteziană GALERIE FOTO

După ce timp de câteva luni bune fântâna arteziană din Piaţa Unirii a fost îngrădită de garduri şi de grilaje care delimitau şantierul, lucrările au ajuns la final, iar clujenii pot, în sfârşit, să o admire în toată spendoarea ei.

Lucrările de reabilitare a fântânii arteziene din Piaţa Unirii au fost finalizate la sfârşitul  săptămânii. După ce jumătate din luna decembrie gardurile au blocat vederea trecătorilor şi au umbrit imaginea de sărbătoare din centrul oraşului, clujenii pot admira, într-un final, Piaţa Unirii fără probleme.

După trei licitaţii ratate, a patra procedură de acest fel a fost lansată în iunie, iar contractul i-a fost atribuit societăţii Fountain Design, care a câştigat lucrarea pentru suma de 281.940 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Înlocuirea vechilor structuri ornamentale a început încă din septembrie, iar potrivit graficului de lucrări, muncitorii trebuiau să încheie reabilitarea ei la mijlocul lui decembrie, ceea ce s-a şi întâmplat. Arhitectura şi designul fântânii nu au suferit modificări, însă materialul utilizat a fost unul diferit, de această dată constructorii folosind granit pentru a reface obiectivul.

Piaţa Unirii a fost modernizată parţial în 2009 şi redeschisă, tot parţial, în noiembrie acelaşi an. În zonă s-a lucrat tot anul 2010 la reabilitarea statuii lui Matei Corvin, iar o parte din lucrarea de pavare a pieţei a fost executată spre finele anului trecut, după ce s-a reuşit finalizarea restaurării grupului statuar din centrul pieţei. Lucrările de modernizare a Pieţei Unirii au fost realizate de societatea Iridium, la preţul de peste 1,5 milioane de euro.

Fântâna construită în anul 2009 a suferit reparaţii atât în 2011, cât şi în 2012. Dacă primele lucrări au fost efectuate pe banii constructorului, întrucât obiectivul era încă în garanţie, celelalte au fost suportate de municipalitate, din cauză că societatea care a efectuat lucrările a intrat în insolvenţă şi nu s-a mai putut ocupa de lucrare.

Publicitate

Comentarii

OK

thumb down thumb up
vineri, 19 decembrie 2014, 13:33
de Misu

Bun, cine plateste pentru lucrarile prost executate la momentul la care s-a facut amenajarea pietei? Va aduc aminte ca s-a facut in primul mandat al dlui Boc. De atunci, nu a fost un an fara stricaciuni. Cine plateste? Sau nu conteaza, nu-i asa?
raspunde

Fraieru' plateste, Misule

thumb down thumb up
vineri, 19 decembrie 2014, 14:04
de clujean

Fraieru', adica fiecare platitor de taxe si impozite din Cluj, ce are "ghinionul" sa aiba primar un incompetent ca tov. fost secretar UTC Emil Boc. Marea problema e ca sansele sa fie reales in 2016 acest zero barat din Rachitelele sunt maricele. Mai ales daca are, din nou, contracandidati din acelasi aluat ca el. Poate ar fi momentul ca din interiorul societatii civile sa se lanseze niste propuneri pentru eventuali contracandidati ai lui Boc. Oameni care sa nu aiba legatura cu ce s-a intamplat in administratia locala sau centrala din ultimii 20 de ani si care sa aiba capacitatea de a duce Clujul acolo unde-i este locul.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.