Administraţie

Ping-pong-ul cu recepţia lucrărilor la străzile din centrul Clujului s-a încheiat

Primăria Cluj-Napoca a recepţionat în sfârşit lucrările din centrul oraşului, efectuate pe bani europeni.

Străzile din centrul Clujului, modernizate din fonduri europene, au fost recepţionate de Primăria Cluj-Napoca, dar cu obiecţii. Este vorba despre lucrările din proiectul de refacere a tramei stradale, de-a lungul liniei de tramvai, şi cele din proiectul „Oraşul-comoară", adică Avram Iancu, Memorandumului, Moţilor şi I.C. Brătianu. 

30

martie este ziua când lucrările din centrul Clujului au fost recepţionate de primărie

Poate aţi văzut că pe strada Horea sau pe Bariţiu se lucrează în continuare. Către aceste artere s-au îndreptat cele mai multe obiecţii formulate de municipalitate. Marţi, un utilaj spărgea pista de biciclete de pe strada Gheorghe Bariţiu. „Am pus asfalt negru şi trebuia să punem roşu. În iarnă, nu au mai avut să ne dea roşu, iar noi l-am pus negru ca să nu rămână pista neterminată. Acum punem roşu", a explicat bărbatul care manevra utilajul. Colegii săi reparau dalele de pe trotuar. Felul în care s-au realizat trotuarele a fost criticat la începutul anului de arhitectul Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. „Uitându-te la cum începe piatra de lângă bordură, îţi dai seama că cineva nu s-a gândit foarte profund să despice lespezile sau care este stereotomia pe care o aplici şi unde sunt ultimele completări pe care le faci. Răspunsul este: exact invers decât au făcut ei. Trebuie să începi de la bordură înspre construcţii şi nu invers, pentru că acolo la margine sunt detaliile cele mai vizibile şi unde îţi fug ochii întotdeauna", a spus Ţigănaş.

Recepţia trebuia făcută, iniţial, în decembrie 2015, când s-au şi putut deconta ultimii bani din exerciţiul 2007-2013 al Uniunii Europene. La mijlocul lunii februarie 2016, primarul Emil Boc a anunţat că se începe recepţia, dar apoi, văzând cât de mulţi clujeni s-au arătat nemulţumiţi de felul în care arată străzile din zona centrală, s-a răzgândit şi a suspendat procesul până în primăvară. „Nicio lucrare din zona centrală nu este recepţionată. În această primăvară se vor recepţiona toate lucrările, începând cu strada Horea, continuând cu strada Bariţiu, care a fost, din punctul meu de vedere, foarte prost realizată. S-au făcut lucrări în grabă, doar pentru a nu lăsa sfârşitul de an şi revelionul cu noroi. Acolo va trebui pe bucăţele refăcut; în special pe Bariţiu, dar şi pe celelalte străzi. Acolo unde inspectorii de specialitate vor constata că o dală nu e bine pusă, nu e distanţa legală păstrată, se va repara pe cheltuiala constructorului totul, în integralitate", a afirmat primarul, în 22 februarie.

Proiectul de modernizare a tramei stradale de acces spre zona industrială a cuprins 15 străzi şi patru poduri, adică întreg traseul liniei de tramvai, din Mănăştur şi până în Iris: Calea Baciului, Primăverii, Splaiul Independenței, George Barițiu, Horea, Piața Gării, I. L. Caragiale, Căii Ferate, Oașului, Bulevardul Muncii, Căpitan Grigore Ignat şi podurile Canalul Morii, Horea, podul peste Nadăş şi cel peste Valea Chintăului. O singură arteră a rămas de modernizat pentru 2016, este vorba despre Splaiul Independenţei. Licitaţia pentru modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială a fost adjudecată de asocierea Diferit-Kiat pentru 53 de milioane de lei.

În proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric" au fost cuprinse străzile Memorandumului, Moţilor, Avram Iancu şi I. C. Brătianu. Licitaţia pentru proiect a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

DECLARAŢIE
„Am făcut recepţia, dar companiile trebuie să remedieze lucrările acolo unde este cazul. Am plătit la finalul anului trecut cea mai mare parte a lucrărilor, ca să putem obţine decontul din bani europeni, dar avem garanţia de bună execuţie. Dacă nu se fac reparaţiile cum le-am cerut noi, vom executa garanţia"
Ovidiu Câmpean, project manager al proiectului „Oraşul-comoară"

 

 

 

Publicitate

Comentarii

Cu bata-n balta

thumb down thumb up
marţi, 5 aprilie 2016, 17:45
de Angela

Ionele,Ionele,iar ai dat cu bata-n balta (sau cu oistea-n gard) !!! NU s-a facut receptia la trama stradala,nici macar nu se pune problema !!!! Inafara de lucrarile de pe Splai mai sunt si cele din Piata Garii,pe zona unde s-a lucrat la tunelul pietonal si nu s-a putut lucra la trama.
raspunde

...

thumb down thumb up
marţi, 5 aprilie 2016, 22:16
de adrian

@Angela, asta-i Ionel, cauta si el un subiect de senzatie. Dar, doar daca-i este permis; astazi l-am ascultat, o vreme, la radio, cu Anastase. Nicio intrebare care sa deranjeze aprozareasa (nu ca Anastase ar fi mai evoluata). Omu' asa a fost educat, sa nu... impotriva vantului si sa tina cu urmasii comunistilor.
raspunde

varza

thumb down thumb up
miercuri, 6 aprilie 2016, 16:05
de George

Motilor, trotuarul din Stanga (directia - Centru - Manastur) e dezastru. Te poti realmente impiedeca atat de prost sunt puse dalele de piatra. In special, dupa ce treci de statia de Bus.
raspunde

Carosabil

thumb down thumb up
joi, 25 august 2016, 08:21
de Radu

Aproape toate capacele de canal de pe strazile reabilitate sunt denivelate fata de suprafata asfaltata. In scurt timp, in acele locuri vor apare craterele cu care deja ne-am obisnuit.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.