Administraţie

Plan pentru un parking cu terasă înierbată. Oncologia va avea două clădiri noi

Consiliul Local este chemat marţi să aprobe planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru noile clădiri ce urmează să fie construite în incinta Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă".
Publicitate

Institutul Oncologic „Prod. Dr. Ion Chiricuţă" va avea un centru de transplant cu trei etaje, care va fi situat pe latura vestică a proprietăţii de la intersecţia Republicii - Ion Creangă, la limita cu Clinica de Neuro-Psihiatrie, şi de un parking suprateran, postat chiar în mijlocul curţii spitalului.

După aprobarea PUD, etse nevoie de un studiu de fezabilitate, de aprobarea în Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici, apoi se va trece la licitaţii pentru proiectare şi execuţie. În cel mai optimist scenariu, construcţia efectivă va începe în a doua jumătate a anului. Potrivit planului urbanistic general (PUG), în zonă nu se pot construi mai mult de trei etaje şi mansardă, iar regimul maxim de înălţime admis este de 16 metri.

"Orice blocaj care este sus la Oncologie, pe strada Creangă, se simte în Piața Blaga. Jos nu se mai absoarbe traficul, dacă acolo de pe Republicii nu se absoarbe traficul pentru a merge la Oncologie, totul este blocat. În fiecare dimineață avem polițiști care dirijează circulația în zona clinicilor universitare. Am găsit deschidere totală la conducerea Institutului Oncologic să construim în parteneriat un parking cu o terasă înierbată. Poate va avea două etaje, dar care va deservi zona și să ne fluidizeze traficul pentru toate clinicile universitare din zonă", spunea Emil Boc, la începutul anului, la Realitatea FM.

Pentru aceste obiective, certificatul de urbanism a fost obţinut la 1 august 2016, iar avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, în 15 martie. În noiembrie anul trecut, la Primărie a fost organizată o dezbatere cu beneficiarii şi vecinii, la care nu a luat parte niciun locuitor din zonă.

 

Publicitate

Comentarii

Propuneri

thumb down thumb up
duminică, 19 martie 2017, 07:19
de Andrei

Parkingul ar trebui sa aiba cel putin 4 etaje supra- si doua etaje subterane, dupa modelul celui de la Primarie. Altfel se construieste degeaba, pentru ca va fi intotdeauna plin. La regimul de inaltime se poate da derogare, daca se vrea. Acolo nu sunt vecini pe care sa-i deranjeze inaltimea. Iar daca se mai construieste inca o cladire noua la limita vestica a proprietatii, de ce sa nu aiba si aceea 2 etaje de parking subteran? Toti oamenii necajiti care vin de la mari distante ar avea astfel o posibilitate legala de a-si lasa masinile, fara a incurca circulatia. Toate locurile din fata Institutului ar trebui sa dispara si ar trebui inlocuita cu o zona de stationare se scurta durata, unde sa se poata urca sau da jos din masina oamenii bolnavi. In zona Republicii/Pta Blaga/Observator mai incurca circulatia si cele doua treceri de pietoni de la capetele strazii Republicii. Timpul acordat pietonilir ar trebui limitat, dupa modelul altor intersectii, astfel incat la fiecare faza de "verde" sa treaca un "val" de pietoni.
raspunde

Iar betoane

thumb down thumb up
duminică, 19 martie 2017, 09:35
de cucu

Asa se construieste babilonia la Cluj ,betoane peste betoane, fara spatii verzi si aerisitel.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.