Administraţie

Preţurile pentru biletele de autobuz la automat. Mai lipseşte sistemul de ticketing

Consiliul Local a aprobat tarifele pentru biletele şi abonamentele ce urmează a fi eliberate de automatele de ticketing. Numai că acestea nu sunt încă funcţionale, deşi trebuiau predate de un an.
Publicitate
 

Consilierii locali a luat în discuţie tarifele pentru biletele şi abonamentele ce urmează a fi eliberate de noile automate din staţiile de transport public, parte a sistemului de ticketing implementat de Primărie pe bani europeni. Tarifele au fost aprobate de consilieri aşa cum au fost acestea propuse de conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Iată cât vor costa tichetele:

Bilet urban de 30 de minute pe orice linie - 2 lei
Bilet urban de 60 de minute - 4 lei
Abonament pe toate liniile valabil 24 de ore - 13 lei
Abonament pe toate liniile valabil 72 de ore - 23 lei
Abonament lunar nominalizat valabil 60 de călătorii - 60 lei
Abonament lunar nominalizat valabil 120 de călătorii - 84 lei

Acestea se adaugă abonamentelor deja practicate de CTP. Conform unei decizii din 2013 a Consiliului Local, inclusă în bilete şi abonamente este şi o taxă de 6,65% din tarif care merge spre înnoirea parcului auto al CTP.

Proiectul pe fonduri europene "Modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în zona metropolitană Cluj - etapa 1", pe scurt sistemul de ticketing mult lăudat de primarul Emil Boc, a suferit amânare după amânare. Proiectul are în denumire sintagma „etapa 1", deoarece sistemul de ticketing este implementat momentan doar pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, deşi CTP circulă şi în şase comune învecinate. De aceea, şi tarifele votate de consilierii locali se referă strict la transportul public de pe teritoriul municipiului.

Început în 2013, proiectul urma să fie gata în iulie 2014. De la momentul anunţat a trecut însă un an: am avut o amânare pentru septembrie 2014, o amânare a amânării pentru decembrie 2014 şi încă una pentru martie 2015, iar deadline-ul de Ziua Copilului din acest an a fost şi el „sărit". „Ni s-a transmis că se va amâna pentru septembrie 2015", mărturisea, pentru ZIUA de CLUJ, Andreea Marcu, specialist în comunicare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism intermediar în acest proiect.

„Durata estimată a contractului de servicii este de 13 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 luni perioada de garanţie de la data recepţiei pentru lucrările de construcţie şi toate echipamentele şi software-urile care compun sistemul de eliberare automată a legitimaţiilor de călătorie, validare şi control a acestora, asigurată la locul de amplasare a echipamentului, în 24 ore de la solicitare", scria în caietul de sarcini.

Sistemul de ticketing este implementat de asocierea CS Vision - Ramb SRL, despre care ZIUA de CLUJ a scris de mai multe ori. Ambele firme sunt controlate de omul de afaceri braşovean Răzvan Gabriel Bâgiu, cunoscut ca apropiat al dispărutului PDL. Tot Bâgiu ar trebui să ducă la bun sfârşit şi un al proiect amânat până la plictiseală, cel al sistemului de bike-sharing.

Direcţia Naţională Anticorupţie şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă anchetează în prezent modul în care asocierea braşoveană de firme a câştigat licitaţia pentru ticketingul de la Cluj. Informaţiile sunt că ar fi folosit documente false, lucru confirmat de un răspuns primit la redacţie din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Valoarea pentru care a fost adjudecat proiectul este 21,05 milioane de lei. În cadrul acestuia, urmau să fie modernizate 87 de staţii de transport în comun în municipiul Cluj-Napoca. Trebuiau să fie montate 94 de copertine, amenajate 61 de automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie, respectiv 74 de panouri de afişaj cu privire la circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Publicitate

Comentarii

60 si 120 de calatorii?

thumb down thumb up
joi, 9 iulie 2015, 15:29
de Claudiu

Buna ziua, Este anormal ca un ABONAMENT sa aiba un numar limitat de calatorii (60 ori 120). Nu vad rostul limitarii. De asta imi fac si abonament, sa merg de cate ori vreau, cat vreau cu o anumita linie ori mai multe. Acum cum contorizati cate calatorii face un om cu abonamentul lui intr-o luna? Acum nu imi dau seama daca CTP e condusa de oameni ce n-au fost in vest si n-au calatorit cu mijlocul de transport in comun ori e rea intentie.
raspunde

@ Claudiu

thumb down thumb up
joi, 9 iulie 2015, 16:49
de pzzzz

"Acestea se adaugă abonamentelor deja practicate de CTP."
raspunde

Hotie la drumul mare

thumb down thumb up
joi, 9 iulie 2015, 17:00
de Alin Pop

Chiar eram curios pana unde pot sa mearga cu hotia CTP + oamenii lui Boc, acum avem raspunsul. Ca sa ajung din Gheorgheni in Manastur cu 25 sau cu 24 ma va costa CEL PUTIN 4 lei, daca nu pun la socoteala faptul ca strazile is sparte si cu aglomeratia existenta se poate depasi chiar si o ora. Am fost saptamana trecuta in Bucale si vreau sa zic ca acolo se circula bine mersi cu un bilet de 1,3 lei dintr-un capat in altul al orasului. Se pare ca ai nostri au ajuns sa fure mai ceva ca miticii. Comparatia ii simpla. Acolo dai 1,3 lei pentru un drum din Militari in Baneasa de peste 25 km, la noi vom plati cel putin 4 lei pentru 10 km. Ii astept pe postacii primariei si ai CTP-ului sa ma contrazica, dar le recomand mai intai sa verifice ce spun eu pe net inainte sa sara sa-si apere sefii
raspunde

Fals, e tot 2 lei

thumb down thumb up
joi, 9 iulie 2015, 17:39
de cj

La biletul de 30 de minute mai e o spcificatie: "de la prima la ultima validare". Iar daca citesti proiectul din consiliul local specifica faptul ca daca ai validat un bilet de 30 de min, iar calatoria dureaza 50, e ok. Doar sa nu schimbi mijocul de transport dupa cele 30 de minute. Asta au omis ziaristii nostri.. asa sunt ei.. nu te poti astepta la mai mult de la ei.
raspunde

-

thumb down thumb up
joi, 9 iulie 2015, 17:57
de tony

nu vreau sa te contrazic, dar ai vazut tu proiecte facute cu cap la noi in ultima vreme? Si stai sa vezi cum o sa te vaneze boacterii cand ai compostat biletul si cate abuzuri vor face si scandaluri o sa fie din cauza asta. Ma duce cu gandul la scandalul din ultimele zile cu aerul conditionat. In regulamentul lor (al CTP) se specifica faptul ca toti calatorii trebuie sa beneficieze de o serie de conditii de confort, minime as spune. Dar se respecta? De ex aerul conditionat, curatenia din mijloacele de transport etc
raspunde

-

thumb down thumb up
joi, 9 iulie 2015, 17:57
de tony

nu vreau sa te contrazic, dar ai vazut tu proiecte facute cu cap la noi in ultima vreme? Si stai sa vezi cum o sa te vaneze boacterii cand ai compostat biletul si cate abuzuri vor face si scandaluri o sa fie din cauza asta. Ma duce cu gandul la scandalul din ultimele zile cu aerul conditionat. In regulamentul lor (al CTP) se specifica faptul ca toti calatorii trebuie sa beneficieze de o serie de conditii de confort, minime as spune. Dar se respecta? De ex aerul conditionat, curatenia din mijloacele de transport etc
raspunde

Verifica aici:

thumb down thumb up
joi, 9 iulie 2015, 17:43
de cj

Verifica aici: http://actualdecluj.ro/veste-buna-daca-circuli-cu-troleul-de-saptamana-viitoare-cumperi-bilete-valabile-pe-orice-linie-cat-costa/ PS: nu-s postac, ba din contra, ma enerveaza de cele mai multe ori ce face primaria. Dar asta e chiar un proiect bun daca e facut cu cap. Asa e in orice oras civilizat din europa. In mod normal asta ar duce la busuri mult mai dese si ar mai trebui sa dispara liniile "duplicate". e.g. 35 cu 50, 25 cu 6 si 24. O mare parte din ele is comune. Mergi o portiune, te dai jos, iei altul. Pt aceiasi bani.
raspunde

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

thumb down thumb up
vineri, 10 iulie 2015, 10:27
de Ion

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: locmunca.office@gmail.com
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.