Administraţie

Proiectele must-do ale Clujului. Măsuri pentru un transport public civilizat şi pentru un sistem de parcări modern

Un grup de specialişti a studiat traficul din Cluj şi a venit cu soluţii. Astăzi vă prezentăm proiectele considerate must-do, de făcut neapărat.

Studiul de mobilitate pentru Cluj a fost comandat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar măsurătorile au avut loc în prima parte a acestui an. Firma care l-a realizat este ARUP, din Marea Britanie; echipa de specialişti a fost coordonată de Willem Brouwer. Rezultatele acestui studiu, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), care are 300 de pagini, se află în consultare publică pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Planul prezintă rezultatele măsurătorilor efectuate la Cluj, interpretarea lor şi prezintă un plan de acţiune. El vizează crearea unui sistem de transport pentru facilitarea accesului tuturor la locurile de muncă și la servicii pe toate caile posibile, îmbunătățirea siguranței și securității în deplasare, reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie, creșterea eficienței și a eficacității costurilor pentru transportul de persoane și mărfuri, creșterea atractivității și a calității mediului urban.

Transportul public trebuie reorganizat

În cadrul PMUD există şi 16 proiecte care sunt de "prioritate zero". Acestea sunt considerate a fi „precondiții" ale planului și includ proiecte privind implementarea unor reforme organizaționale sau instituționale, proiecte necesare pentru buna funcționare a sistemului de transport în comun, proiecte critice pentru creșterea atractivității transportului în comun și sporirea cotei modale a acestuia, proiecte critice pentru creșterea cotei modale a transportului nemotorizat, cu accent pe creşterea spaţiului pietonal şi extinderea reţelelor de piste de biciclete, alte proiecte privind îndeplinirea unor cerințe fundamentale de sustenabilitate a mobilității sau de rezolvare a unor probleme critice.

ZIUA de CLUJ vă prezintă cele mai interesante proiectele „must-do", dintre cele 16. Poate nu întâmplător, mai multe astfel de proiecte sunt legate de transportul public. PMUD include în plan înnoirea flotei de transport în comun (conform statisticilor, sunt 22 de tramvaie vechi, arătate cu degetul şi de harta de zgomot a Clujului, şi doar 4 noi), reorganizarea punctelor majore de transfer în transportul public şi modernizarea stațiilor de transport în comun și a accesului la acestea. Chiar dacă avem un sistem de ticketing nou, realizatorii PMUD au ajuns la concluzia că accesibilitatea în staţiile de transport public este în proporţie de 45% slabă sau moderată, iar calitatea zonei de aşteptare este în proporţie de 40% slabă sau moderată.

În PMUD apare şi recomandarea de a se înfiinţa o agenție metropolitană pentru planificarea transporturilor. Acest punct pare mai degrabă o critică la adresa Asociației de dezvoltare intercomunitară „Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj", care nu şi-a asumat o astfel de planificare.

Avem deja prima recomandare a specialiştilor ignorată de Consiliul Local

Specialiştii vorbesc şi despre o reformă a politicii de parcare, prin eliminarea abonamentelor în zona centrală pentru non-rezidenți. Deşi acest lucru a fost pe punctul de a fi implementat, pentru că a existat un amendament în acest sens dezbătut în consiliul local, cei care conduc oraşul au decis să nu facă valuri, ca să nu aibă surprize în 2016, an electoral.

ZIUA de CLUJ a scris ieri că amendamentul viceprimarului Horvath Anna, pe tema parcărilor din zona centrală, a divizat Consiliul Local. A primit voturi insuficiente, 11, dar din tot spectrul politic. La PSD, Gabriel Oniga a fost de acord, Claudia Anastase s-a abţinut. La PNL, Ovidiu Florian a susţinut amendamentul, Radu Moisin, nu. Doar UDMR-iştii au votat in corpore de partea colegei lor. Consilierii au socotit că decizia este prea importantă şi că este nevoie de o dezbatere publică. Întrebarea este de ce s-au mai angajat specialişti precum cei de la ARUP dacă tot nu avem curajul să luăm măsurile recomandate.

PMUD mai prevede creșterea spațiului pietonal în zona urbană şi amenajarea de locuri de încărcare / descărcare de marfă în centrul orașului.

Publicitate

Comentarii

Abonamente parcare mai scumpe

thumb down thumb up
marţi, 22 decembrie 2015, 22:20
de Adrian

Eu as propune o crestere foarte mare a pretul abonamentelor de parcare in centru astfel incat efectul sa fie acelasi ca si scoaterea lor. Sunt persoane care, datorita locului de munca sau din motive personale, sunt nevoite sa vina zilnic cu masina in centru. Pretul platit ar fi aproximativ acelasi dar nu ar fi nevoiti zilnic sa trimita mesaje text sau sa cumpere tichete de parcare pe care sa le razuiasca zilnic. Cred ca aceasta masura ar reduce traficul ceea ce ar duce si la o imbunatatire a transportului in comun: daca la acealsi numar de autobuze se reduce durata unui traseu complet, timpul de asteptare din statii va scadea. Aglomeratia din mijloacele de transport v-a fi afectata de cresterea frecventei acestora in mod pozitiv dar si de scaderea traficului in cealalta directie.
raspunde

mda

thumb down thumb up
marţi, 22 decembrie 2015, 23:38
de Gabriel Campean

In sfarsit cineva spune lucrurilor pe nume. La cat se lauda astia de la RATUC ai crede ca totul ii perfect. In realitate transportul public de la noi ii jalnic, majoritatea autobuzelor - fara sa mai vorbim de tramvaie - is niste vechituri numai bune de trimis la fier vechi. Au trebuit sa vina niste specialisti de afara ca sa explice ca RATUC ii la pamant si sa le explice ca nu-i ok ca din 26 de tramvaie numai 4 is cat de cat noi si corespund, ca restul is varza.
raspunde

myst do

thumb down thumb up
miercuri, 23 decembrie 2015, 08:27
de zau

Primul pas de normalizare ar fi scoaterea din zona ultracentrala a tuturor institutiilor publice, a firmelor prestatoare de utilitati (de ex electrica, unde pentru un amarat de contor incepi lupta din manastur, ajungi pe Memo si dupa pe Dacia. Drum absolut inutil si cu 3 opriri), a tuturor spitalelor etc, Este cauza principala a aglomerarii centrului (pe langa lipsa unor inele de ocolire a orasului). La ora actuala orice vrei sa rezolvi, esti obligat sa vii in zona ultracentrala. Ar putea urma ridicarea autorizatiilor de functionare a mamutilor gen banci, romtelecom etc daca nu au suficiente parcari pentru clienti. De ex BCR Baritiu nu are nici o parcare pentru clienti. Romtelecom la fel, trezoreria la fel, etc. etc.
raspunde

Telekom are parcari in fata

thumb down thumb up
miercuri, 23 decembrie 2015, 11:38
de Stefan

Telekom (RomTelecom) are parcari amenajate in fata. Tipic romanesc : vorbesti despre ceva despre care habar n-ai!!
raspunde

Oare

thumb down thumb up
miercuri, 23 decembrie 2015, 13:23
de zau

Oare? Ia incearca tu, ca si client al firmei respective sa parchezi acolo pe timpul zilei. Oare vei reusi? Ma indoiesc. Non stop e plin de masinile angajatilor si ai angajatilor BT. Ba mai mult, masinile cu inscriptia Telekom se dubleaza pe toata lungimea parcarii si a strazii O Petrovici. Deci cine vorbeste in necunostiinta de cauza?
raspunde

...

thumb down thumb up
miercuri, 23 decembrie 2015, 14:01
de mihai

Nu inteleg focusarea asta pe centru, eu am probleme in Marasti si MAnastur cu statul ca boul in trafic zeci si zeci deminute mai mult decat in centru. Prin urmare nu inteleg cum interzicerea parcarilor in centru ar rezolva probelma. Probelma tarficului se rezilva prin cosntructia de parkinguri noi, eliminarea parcarilor de-a lungur strazilor/ bulevardelor si creearea de noi benzi de circulatie, semaforizare inteligenta, creearea de centuri perieriferice moderniazrea infrastructurii in general.
raspunde

Sweet dreams

thumb down thumb up
miercuri, 23 decembrie 2015, 16:46
de cohiba

In acest oras nu se va face nimic sau in cel mai bun caz foarte incet pentru ca e condus de incompetenti incepand cu boc pana la consilieri. Pana cand lumea va vota genul acesta de oameni ne meritam toti soarta. Vreti o schimbare -> Strada!
raspunde

Zi ARUP si trage apa

thumb down thumb up
joi, 24 decembrie 2015, 09:01
de Dan Manastur

Iarasi ceva bagatori in seama au luat cascavalul prin intermediul englezilor..Gargara(dar nu ieftina)pe banii nostrii.ai clujenilor,cuvinte pompoase gen"priritate zero",preconditii,proiecte critice,sporirea cotei modale(?????),sustenabilitatea mobilitatii,puncte majore de transfer sau intr-o fraza ,proiecte "must-do".Puteti lua DEX-ul eventual pentru cultura fenerala,pentru Cluj acestea sint egale cu zero.Cu must-do(in romaneste trebuie facut)sint de acord dar nu gainariile cuprinse in cele 300 de pagini !?Masurile sint binestiute de sute de ani si aplicate in toate orasele de pe aceasta planeta:centuri,drumuri ocolitoare,pasaje subterane si supraterane,treceri de pietoni subterane,drumuri cu patru benzi(aviz rechinilor imobiliari),parcari subterane si supraterane,obligatoriu in locul garajelor(cotetelor de tabla),unde verzi la stopuri,tunele,sensuri unice,introducerea de utilitati la perierii,lucru ESENTIAL pentru extinderea orasului sau,de ce nu,metrou.Vedeti ce simplu a fost ?Nu mi-au trebuit 300 de pagini(doar pe un A4)si e si gratis.Aviz trepadusilor din primarie in frunte cu piticul din Rachitele.
raspunde

gargara scumpa pe bani grei

thumb down thumb up
joi, 24 decembrie 2015, 12:23
de nae

Povesti de adormit mosii si babele. Oare cat a costat studiul? Ca sa mearga treburile avem nevoie de Parkinguri, subterane si unde se poate supraterane. este singura solutie, alaturi de inele, strazi expres intre cartiere, pasaje. oare ce ar spune cineva de afara care ar vedea cum se toaca bani grei pe schimbarea dalelor si bordurilor din doi in doi ani? Despre blocaje si batjocora la care suntem supusi de ani intregi nici nu are rost sa vorbesc. Despre podul ce sta sa se surpe, despre unda verde, drumuri sparte de gropi, marcaje aiurea, si nenumarate porcarii.
raspunde

Corect Nae !

thumb down thumb up
vineri, 25 decembrie 2015, 10:29
de Dan Manastur

Asta scriam si eu mai sus,din pacate aceste comentarii nu le citeste nici dracu.Ca clujenii sint "batuti in cap"cind vine vorba de a alege,iarasi cred ca nu mai mira pe nimeni(vezi episoadele Funar).Ce ma mira in schimb este placerea lor de a pierde ore(si bani pe combustibil) intregi in trafc.Sau poate compenseaza nervii cu gindul la viitoarele sindrofii de doi lei in Centru(organizate cu multa operativitate de pitic) sau la viitorul Untold ?!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.