Administraţie

Salprest se apără de acuzaţiile aduse de CJ: "sunt afirmaţii tendenţioase făcute cu scopul de a ne discredita"

După ce Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a făcut publică o informare privind existenţa a 541.300 mc de deşeuri depozitaţi ilegal pe rampa de la Pata Rât de Salprest Rampă, compania a venit cu o reacţie.
Publicitate
 

Reprezentanţii firmei înfiinţate de Eugen Vereş susţin că afirmaţiile făcute de preşedintele forului adminitrativ judeţean sunt unele tendenţioase, "făcute cu scopul de a ne discredita şi de ascunde incompetenţa CJ Cluj".

Mai jos redăm conţinutul integral al punctului de vedere remis de Salprest Rampă, semnat de Mircea Vereş, acţionarul majoritar al companiei:

"Cu privire la acuzele nefondate şi nefondate şi tendenţioase făcute de preşedintele CJ Cluj, fac următoarele precizări:

1. Rampa de la Pata Rât ar putea funcţiona până în 2017, având capacitatea necesară, an în care se sistează activitatea tuturor rampelor neconforme din România. 

CJ Cluj a raportat ca an de închidere 2010, ce a fost cuprins în HG349/2005-"Depozite neconforme clasa "b" din zona urbană care sistează depozitarea conform anilor înscrişi în tabel" din anexa 5. 

Obligaţia CJ Cluj era ca la data sistării depozitului neconform să se deschisă prima celulă ecologică unde să se depoziteze deşeurile din Cluj-Napoca şi judeţul Cluj. 

2. Construirea noului Centru CMID este obligaţia legală a CJ Cluj - deşi lucările la noul centru au început în 2012, nici până în prezent nu au fost finalizate, ele mai mult stagnează. 

3. Având în vedere culpa Cj Cluj, în luna februarie 2015 Agenţia Naţională de Mediu a cerut CJ Cluj să construiască o rampă provizorie ca urmare a acestei întârzieri a finalizării centrului nou.  

4. Nerealizările CJ Cluj nu pot fi puse în sarcina firmei noastre care întotdeauna a fost de partea interesului clujenilor. 

5. Acuzele legate de existenţa unor cantităţi de gunoi suplimentare faţă de anul 2014 care ar fi fost depozitate de către societatea noastră sunt afirmaţii  tendenţioase făcute cu scopul de a ne discredita şi de ascunde incompetenţa CJ Cluj.

6. Nu putem accepta ca după moartea patronului şi administratorului rampei, Vereş Eugen, în mod incalificabil şi jignitor, Cj Cluj să dea vina pe o persoană decedată, care s-a luptat din răsputeri pentru a asigura un mediu curat în Cluj-Napoca şi judeţ. 

7. Cu privire la cantităţile şi aspectele tehnice am solicitat ajutorul unei firme de specialitate pentru a determina suprafaţa şi cantităţile de deşeuri de pe rampa de gunoi de la Pata Rât."

Existenţa unor cantităţi suplimentare de gunoaie a fost adusă în atenţia Consiliului Judeţean Cluj de reprezentanţii asocierii Nordconforest - Finara Consult - Interdevelopment SRL, antreprenorul primului lot al proiectului de închidere şi ecologizare a depozitelor neconforme de deşeuri urbane din judeţ.

Publicitate

Comentarii

baba si gunoiul

thumb down thumb up
vineri, 10 iulie 2015, 09:11
de baba

Gunoiul ar trebui dus si varsat in fata consiliului judetean si a celor responsabili cu lipsa locului de depozitat gunoaie.
raspunde

Incompetentii din CJ

thumb down thumb up
vineri, 10 iulie 2015, 11:55
de adicu

Incompetentii din Consiliul Judetean fac la fel ca si cu constructorul gropii de gunoi. Arunca vina intr-o parte si-n alta cand esecul proiectului este datorat 100% incompetentei lor. Rezultatul ? bani pierduti, o noua licitatie cu alti constructori la preturi mult mai mari. Si ei nu platesc cu nimic, raman bine mersi in functii.
raspunde

Vinovat mort

thumb down thumb up
sâmbătă, 11 iulie 2015, 07:57
de Manevra

Inca multe manarii se pot afla, Veres ia cumparat pe toti, multi stau cu morcovu-n gaoz sa nu se gaseasca vreo dovada, mortu-i vinovat. Hai Consiliu Jud, hai Saplakan, Boc, etc, dati drumul si sifonati. Dar va faceti pe voi de frica , si voi sunteti manjiti pana-n gat de gozul lui Veres. Cum a putut un semianalfabet ca Verses sa va jongleze pe toti? Intrebare pt. DNA.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.