Şantierul de la gară, aproape de final. Atenţie, şoferi! Noi reguli de circulaţie FOTO/VIDEO

Şantierul de la gară, aproape de final. Atenţie, şoferi! Noi reguli de circulaţie FOTO/VIDEO
Lucrările de modernizare din Piaţa Gării vor fi finalizate până în 30 iunie 2016, informează municipalitatea clujeană. Întreaga circulaţie din zonă va fi restructurată.

"Vor fi standuri de taxi în faţa gării, dar şi parcări oblice pentru clujenii care vor veni la gară. Cei care vor veni de pe strada Horea şi doresc să vină în faţa gării vor putea intra pe banda care îi va duce la intrare. În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, vreau să îi informez pe toţi cei care vin din zona Baciu, Zalău şi care până acum erau obişnuiţi să treaca prin faţa gării pentru a merge pe Oaşului şi Bd. Muncii că de acum înainte va fi presemnalizare de la podul Locomotivei, să o ia prin spatele gării, pe strada Fabricii de Chibrituri. Astfel, vor evita să mai treacă prin centru. De asemenea, în comisia de circulaţie vom analiza posibilitatea efectuării virajului la stânga de pe strada I.L. Caragiale înspre gară", a explicat primarul Emil Boc.

Conform proiectului european, în Piaţa Gării au fost plantaţi arbori şi au fost montate bănci.

De asemenea, până la finalul proiectului vor fi unificate şi pasajele subterane.

"După 30 iunie, direct de pe strada Horea, intrând în pasaj vei putea ajunge la gară, mergând în pasaj vei putea merge direct să iei trenul sau vei putea merge dincolo de calea ferată, la Dedeman, fără să mai fi nevoit să ieţi la suprafaţă. Cei care vor ieşi din gară pentru a merge la mijloacele de transport în comun vor avea o trecere de pietoni", a mai explicat edilul.

La intrarea în pasaje vor fi asigurate rampe pentru bagaje, pentru biciclete, iar în etapa următoare vor fi montate lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Lucrările de modernizare din Piaţa Gării fac parte din proiectul european aferent modernizării tramei stradale din Cluj-Napoca, în lungime de 26,6 km, valoarea acestuia fiind de circa 20 de milioane de euro. Pentru reabilitarea pasajelor subterane au fost alocată suma de 1 milion de euro, bani de la bugetul local.

Amintim că imediat după finalizarea lucrărilor de modernizare din Piaţa Gării începe şantierul la Podul Traian. Primăria a predat amplasamentul firmei Diferit, iar lucrările ar urma dureze şase luni.

Podul nou care se va realiza va avea patru benzi de circulație, fiecare de câte 3,5 metri, două piste de biciclete, a câte 1,6 metri, și două trotuare cu lăţimea variabilă, între 2,25 şi 3,5 metri. Valoarea lucrărilor de execuție este de 6,5 milioane de lei cu TVA. Proiectul tehnic a fost realizat de societatea Expert Proiect 2002 şi este destul de banal din punct de vedere arhitectural.

VEZI Soluţiile CTP de deviere a liniilor de troleibuz + Două parcări blocate

Loading...
Comenteaza