Administraţie

Şantierul de la gară, aproape de final. Atenţie, şoferi! Noi reguli de circulaţie FOTO/VIDEO

Lucrările de modernizare din Piaţa Gării vor fi finalizate până în 30 iunie 2016, informează municipalitatea clujeană. Întreaga circulaţie din zonă va fi restructurată.

"Vor fi standuri de taxi în faţa gării, dar şi parcări oblice pentru clujenii care vor veni la gară. Cei care vor veni de pe strada Horea şi doresc să vină în faţa gării vor putea intra pe banda care îi va duce la intrare. În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, vreau să îi informez pe toţi cei care vin din zona Baciu, Zalău şi care până acum erau obişnuiţi să treaca prin faţa gării pentru a merge pe Oaşului şi Bd. Muncii că de acum înainte va fi presemnalizare de la podul Locomotivei, să o ia prin spatele gării, pe strada Fabricii de Chibrituri. Astfel, vor evita să mai treacă prin centru. De asemenea, în comisia de circulaţie vom analiza posibilitatea efectuării virajului la stânga de pe strada I.L. Caragiale înspre gară", a explicat primarul Emil Boc.

Conform proiectului european, în Piaţa Gării au fost plantaţi arbori şi au fost montate bănci.

De asemenea, până la finalul proiectului vor fi unificate şi pasajele subterane.

"După 30 iunie, direct de pe strada Horea, intrând în pasaj vei putea ajunge la gară, mergând în pasaj vei putea merge direct să iei trenul sau vei putea merge dincolo de calea ferată, la Dedeman, fără să mai fi nevoit să ieţi la suprafaţă. Cei care vor ieşi din gară pentru a merge la mijloacele de transport în comun vor avea o trecere de pietoni", a mai explicat edilul.

La intrarea în pasaje vor fi asigurate rampe pentru bagaje, pentru biciclete, iar în etapa următoare vor fi montate lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Lucrările de modernizare din Piaţa Gării fac parte din proiectul european aferent modernizării tramei stradale din Cluj-Napoca, în lungime de 26,6 km, valoarea acestuia fiind de circa 20 de milioane de euro. Pentru reabilitarea pasajelor subterane au fost alocată suma de 1 milion de euro, bani de la bugetul local.

Amintim că imediat după finalizarea lucrărilor de modernizare din Piaţa Gării începe şantierul la Podul Traian. Primăria a predat amplasamentul firmei Diferit, iar lucrările ar urma dureze şase luni.

Podul nou care se va realiza va avea patru benzi de circulație, fiecare de câte 3,5 metri, două piste de biciclete, a câte 1,6 metri, și două trotuare cu lăţimea variabilă, între 2,25 şi 3,5 metri. Valoarea lucrărilor de execuție este de 6,5 milioane de lei cu TVA. Proiectul tehnic a fost realizat de societatea Expert Proiect 2002 şi este destul de banal din punct de vedere arhitectural.

VEZI Soluţiile CTP de deviere a liniilor de troleibuz + Două parcări blocate

Publicitate

Comentarii

incompetenta!!!!

thumb down thumb up
miercuri, 22 iunie 2016, 12:28
de marin

Incompetenta crasa! Este incredibil cum au reusit sa faca dintr-o artera de circulatie o straduta ingusta. Ce sens avea sa mai faca pasajul subteran daca au facut piata pietonala in fata garii??? La ce trafic de persoane este pe calea ferata nu se justifica investitia !!! Pentru ce trebuia amejata piata cu pomi si bancute?? Ca sa scuipe tiganii samanta pe jos??? Este un furt din banul public! O lucrare negandita, ineficienta si care stranguleazaq odata in plus traficul rutier!!! Trist este ca nu raspunde NIMENI !!!!!!!!!!!
raspunde

Alegeri au fost, multi au stat in casa de lene si nepasare. 69% pentru continuitate! URAAA, impusca-m-as de-as avea pistol!

thumb down thumb up
miercuri, 22 iunie 2016, 15:00
de o pu.la de om

Ce e cu tine Marin? De ce te stresezi? A fost votarea? A iesit Boc 69% se.xy? Pai daca a iesit, inseamna ca asa trebuie sa fie, majoritatea are mereu dreptate! Lasa-I sa scuipe, crezi ca la Berlin, Paris, Milano, or Napoli e altfel? Si acolo scuipa toti la seminte, ohoho. Mai iesi din tara un pic si o sa vezi ca la Gara doar s-au copiat modele externe. Nu e nimic senzational la noi, dar nici la ei. Zi mersi fain ca nu te intampina drogatii cu heroina de isi injecteaza direct in vena in fata trecatorilor, ca la... Hamburg, de exemplu! Si daca pica Boc, ce? Vine ori Tise, ori prietenelul ala de I-a dat la amanta apartament social si si-a facut-o secretara in Primarie! Sau altul de-a lui Boc. Asta-i viata, ai 3 variante: 1.obisnuieste-te; 2.pleaca dracu' din Cluj-Napoca; 3.implica-te activ in viata politica a orasului si pana la urmatoarele alegeri construieste-ti o echipa competenta in jurul tau, ca degeaba iesi primar daca nu ai consilierii de partea ta. Succes indiferent de decizia ta!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.