Administraţie

Se deschide şantierul centurii de sud a Floreştiului. „Dacă lucrările vor întârzia 3-4-5 zile, mi le asum"

Centura de sud a Floreştiului va fi gata în toamna acestui an, a promis, la Realitatea FM, primarul Horia Şulea.

Lucrările la centura de sud a Floreştiului vor învepe în câteva zile, probabil săptămâna viitoare. Primarul celei mai mari comune din ţară, Horia Şulea, a declarat că se lucrează la organizarea de şantier.

„Suntem pe punctul de a vira banii către cei care au fost expropriaţi. Pe de altă parte, suntem pe punctul de a vira doar acuma aceşti bani, pentru că nu am crezut că vom ajunge în luna aprilie să nu avem buget. Asta este. Legea trebuie respectată. Dacă lucrările vor întârzia 3-4-5 zile, mi le asum", a spus Şulea, la Realitatea FM.

Executantul lucrării, firma Diferit, a primit ordinul de începere a lucrărilor încă din mai 2016, imediat după ce comuna a contractat un credit de 47,6 de milioane de lei de la CEC Bank, şi aşteapta clarificarea problemelor cu exproprierile şi cu autorizaţia de construire pentru a începe efectiv lucrul. În luna februarie, edilul şef al Floreştiului dăduse un ultimatul subordonaţilor săi, să creeze cadrul pentru deschiderea şantierului până în 3 aprilie.
„Dacă în februarie nu puneam termen de începere a lucrărilor 3 aprilie, s-ar fi putut ca astăzi să fim tot la nivel e poveste. Faptul că atunci am fost foarte radical şi am spus „stop joc, 3 aprilie este ziua în care începeţi lucrările" se pare că a fost de bun augur şi că lucrurile vor merge spre bine. Termenul de execuţie este de şase luni. Sunt convins, cei care au câştigat licitaţia au dotarea tehnico-materială necesară pentru a respecta termenele şi a realiza totul aşa cum este în proiect", a spus Horia Şulea.

15

exproprieri au fost necesare pentru realizarea centurii de sud a Floreştiului.

Proiectul tehnic este gata din 2014, iar prima promisiune de realizare a centurii făcută de conducerea comunei datează din 2015. Anul trecut, în campania electorală, floreştenii au aflat încă o dată că buldozerele intră pe drum, dar atunci s-a dat numai ordinul de începere a lucrărilor.

Lucrările vor începe efectiv cu cele două "bretele", cea spre DN 1 din zona Vivo!, respectiv Metro. Drumul, care va avea și iluminat public, va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan. Acesta va avea o lungime de 2,6 km - firul principal, la care se adaugă încă 2 km de bretele. Un segment de 1,6 kilometri ar urma să fie realizat de municipiul Cluj-Napoca; aici s-a modernizat şi drumul Sf. Ion, astfel încât cei care vin dinspre Floreşti să poată merge spre Mănăştur sau spre Calea Turzii.

Drumul de ocolire sud va avea 11 podețe și două poduri, precum și două girații și trei intersecții. Carosabilul va fi de 2x3,5 m, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 m, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar - pistă de biciclete fiind de 2 m. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și semnalizare rutieră.


DECLARAŢIE
„Este un drum de trafic greu cu o bandă pe sens, cu trotuare pe ambele sensuri, cu piste de biciclete pe ambele sensuri, sistem de iluminat public şi celelalte lucrări aferente acestei investiţii. Vor trebui introduse şi nişte canalizări prin zonă şi alte aspecte"
Horia Şulea, primarul Floreştiului

 

Publicitate

Comentarii

Centura de Sud

thumb down thumb up
joi, 6 aprilie 2017, 08:02
de Letitia Persa

Ha...Ha..Ha....
raspunde

siiigur

thumb down thumb up
joi, 6 aprilie 2017, 11:41
de pop

parca mai incepusera lucrarile, inainte de alegeri.
raspunde

Ghici?

thumb down thumb up
luni, 10 aprilie 2017, 13:09
de Nicolae

Deci: centura nu va fi construita in veci.De ce? Nu vin alegerile. Daca urmariti articolul copy paste de acum un an gaseati aceleasi detalii de incepere.. Si ca o dovada:vedeti pancarda cu MINCIUNA si NESIMTIRE de la capatul strazii Razoare.Acolo va fi si la anul viitor cu acelasi mesaj adevarat de dureros.Iar peste un an va voi spune si cine a scris.
raspunde

centura sud floresti

thumb down thumb up
joi, 4 mai 2017, 15:08
de oros

Domnule primar Sulea, a trecut de mult data de 3 aprilie 2017. Nici vorba de inceperea lucrarilor !!! Ati fixat cumva o alta data de incepere a lucrarilor si cetatenii nu stiu? pana cand sa mai avem rabdare?
raspunde

centura sud floresti

thumb down thumb up
vineri, 19 mai 2017, 02:06
de Ionut

Oare mai crede cineva in piticul apelor? A trecut campania electorala, au trecut si prioritatile la cosul de gunoi (de unde nu le ridica nimeni). Impotenta administrativa a primariei din Floresti este cat se poate de evidenta. Drumul asta e un dezastru, L-as plimba pe Sulea macar de doua ori pe zi cu cei 30 km/h asa cum e limitata viteza acolo dar tinand in mana o cafea fierbinte. Anyway, tovarasul primar este in grafic inca atata timp cat nu a mentionat anul in care in data de 3 Aprilie vor incepe lucrarile. Jenant dom'le!
raspunde

NE-AM SATURAT!!!!!

thumb down thumb up
vineri, 26 mai 2017, 22:18
de Burebista

Ai să ti chiş în freză mai Şulea! Sa-ti curga pe dupa urechi cum curge apa pe Centura de Sud cand ploua! Ca sa vezi cat te "respect" it schimb prima litera din S in P, ca asa te comporti cu noi, de-an' Sulea!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.