Administraţie

Se înmulţesc turnurile din centru. Tavi şi Cornelius construiesc două blocuri în locul fabricii Flacăra

Un bloc cu 10 etaje şi unul cu nouă se vor ridica în centrul Clujului, la doi paşi de Piaţa Mihai Viteazul, în zona unde deja există o clădire cu 12 etaje funcţională şi alta, tot cu 12, în construcţie.
Publicitate
 

Zona din spatele halei agroalimentare din Piaţa Mihai Viteazul se umple de blocuri turn. Şi-a ridicat o clădire de 12 etaje Imoinvest-ul condus de Iosif Pop, pe str. Constanţa, apoi lipit, dar pe strada Croitorilor, se ridică un alt gigant, al familiei Tişe. Şi lucrurile nu se opresc aici.

În şedinţa de joi, consilierii locali sunt invitaţi să aprobe planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru două blocuri turn, care ar urma să se ridice pe strada Constanţa nr. 30-34, adică pe spaţiul unde a funcţionat fabrica de confecţii Flacăra. Este vorba despre un bloc cu subsol, parter, mezanin, nouă etaje şi un etaj retras, respectiv de un bloc cu subsol, parter, opt etaje şi un etaj retras. Accesul în clădiri se va face atât de pe str. Constanţa, cât şi de pe Someşului.

Dezvoltatorul are deja certificat de urbanism şi aviz al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, emise în 2015. Mai mulţi vecini au notificat primăria că nu sunt de acord cu ridicarea celor două blocuri.

Unii se plâng că le vor lua lumina naturală, cei mai mulţi, de zgomotul, praful excesiv şi trepidaţiile produse de utilajele cu care se efectuează lucrări. În cazul ambelor blocuri, dezvoltatorul este societatea TACO Developments SRL; cel puţin una dintre clădiri ar urma să găzduiască compania iQuest, specializată în servicii de informatică.

TACO Developments este o societate înfiinţată de doi membri ai boardul iQuest. TA din Taco, este Tavi Chicinaş, iar CO este Cornelius Brody. Octav Vasile Chicinaş este membru al Consiliului de Administraţie iQuest din 2015, anterior chief technology officer, în cadrul companiei, timp de 11 ani, iar Cornelius Brody este însuşi fondatorul companiei. După ce a fost CEO, Brody ocupă din 2015 funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Compania iQuest a fost înfiinţată în 1998, cu o investiţie de 50.000 de mărci germane, de către Brody, care s-a mutat din România în Germania în anul acel an. În 2009, aplicaţia „Trip Journal", dezvoltată de firmă, a fost premiată de Google cu 100.000 de dolari, iar în 2010, în cadrul unui concurs care a avut loc în Statele Unite ale Americii, aceeaşi aplicaţie a fost declarată cea mai bună din lume pentru telefoanele iPhone.

iQuest este o companie germană furnizoare de soluţii şi servicii IT de business. Compania deţine centre de dezvoltare de software la Cluj, Braşov şi Sibiu, are sediul central la Frankfurt şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris, Goteborg. Ea oferă soluţii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa, Suedia, din domenii ca serviciile financiare, telecomunicaţii, logistică, producţie, comerţ, IT, farmaceutică, media, servicii poştale.

Publicitate

Comentarii

hm

thumb down thumb up
marţi, 2 februarie 2016, 16:38
de cj

De cand e un bloc de 10 etaje considerat turn?
raspunde

Pui de securist

thumb down thumb up
marţi, 2 februarie 2016, 16:48
de Mihai

Cornelis ala sigur ii pui de securist ca altfel nu ajungea el in '88 in germania. Si culmea, in 10 ani deja avea 50000 de marci de investit.
raspunde

*****i

thumb down thumb up
marţi, 2 februarie 2016, 19:52
de Calin

Cum dracu sa dai aprobare in zona aia la astfel de aglomerari pe stradute cu o banda pe sens. Cand va fi gata blocul lui Tise si *****urile lui Iquest acolo va fi ca la Napoli, vei face din Bucuresti pana in M. Viteazu o ora jumate si din M.Viteazu pana la job 45 de minute. *****i !
raspunde

Incredibil!

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 06:46
de Cornelimbis

Mi-e greata de urbanistii orasului! Voturile angajatilor Iquest sunt bune la vara? Cum sa dai INCA o autorizare de 12 etaje in zona aia cu strada de 7m???? Voi chiar nu judecati ca sufocati centrul. Faceti centuri si langa centura da-le P+20 intr-o zona virgina ca niciun cartier de business din lumea civilizata nu e in buricul targului, nebunilor spagari din Urbanism! Subtirica, Ciuban, Boc, se aude???
raspunde

zau ????

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 12:44
de clujean

Citez din "opera" ta psihedelica: "niciun cartier de business din lumea civilizata nu e in buricul targului" Sa mori tu ???
raspunde

@un clujean

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 13:19
de Vlad P.

Arata-mi cartier de business in lumea civilizata adiacent unei strazi de 7 m cu cate-o banda pe sens !
raspunde

F bine

thumb down thumb up
miercuri, 3 februarie 2016, 13:35
de LOGITECH

F bine ca se construieste, care e problema? Cluj se dezvolta, vreti sa ramanem la nivel de satu mare? daca era o problema cu autorozatia de constructie nu se aproba. si oricum in zona sunt deja cladiri mari, nu se mai incalca regimul de inaltime. cui nu ii place in cluj sa mearga inapoi in satu mare sau zalau
raspunde

Logoree platita

thumb down thumb up
joi, 4 februarie 2016, 08:51
de cjn

Logitech, esti obraznic si impertinent. Probabil cand o sa astepti ambulanta, ai sa vezi ce inseamna blocaj pe Constanta- Ploiesti. Daca vei scapa cu viata ai sa emigrezi inapoi, "in satu mare, zalau", ca bine ti se potriveste un citat din Philippe Geluck, despre prostia umana.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.