Administraţie

Se întorc parcările rezervate, în centrul Clujului

Consiliul Local va dezbate marţi un proiect de hotărâre care permite unor persoane juridice să aibă loc de parcare rezervat în Zona I.

Consiliul Local va dezbate marţi un proiect de modificare a regulamentului de parcare în centrul Clujului. După ce, anul trecut, s-a luat decizia istorică de a fi dublat preţul parcării, de a se limita durata staţionării la trei ore şi, mai cu seamă, de a se renunţa la abonamentele transmisibile pentru persoane juridice, acum încep derogările. Modificarea actuală vine în sprijinul băncilor şi a universităţilor, care vor putea păstra locuri rezervate pentru transport de valori şi protocol.

Astfel, art. 5, litera e) din anexa la hotărârea 26/2010, modificată şi completată inclusiv în 2016, va avea următorul conţinut: „Pentru Zona I sunt valabile doar abonamentele de tip riveran persoane fizice care pot fi acordate maxim două pe unitate locativă şi rezervare loc pentru instituţii bancare pentru activitatea de transport valori şi pentru instituţii de învăţământ superior pentru activitatea de protocol. Abonamentele de tip universal persoană fizică/juridică, abonamentele transmisibile şi rezervare loc parcare nu sunt valabile în Zona tarifară I, cu excepţia celor pentru instituţii bancare pentru activitatea de transport valori şi a instituţiilor de învăţământ superior pentru activitatea de protocol".

Proiectul mai prevede ca tariful pentru rezervarea locului în Zona tarifară I să fie egal cu cel din Zona tarifară II. Locurile se pot rezerva la cerere şi sunt atribuite de Primărie. 

300 

de lei este suma pe care vor trebui să o achite lunar instituţiile care primesc loc rezervat de parcare prin această modificare a anexei la HCL 26/2010.

Proiectul de hotărâre nu vine cu nicio explicaţie şi nicio solicitare depusă de vreo bancă sau de vreo instituţie de învăţământ superior. Viceprimarul Dan Tarcea a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, cum s-a ajuns la această măsură. "Am plecat de la o cerere a BNR, care din motive de securitate are nevoie să îşi parcheze maşina de transport valori în spatele instituţiei, şi una a UBB, care a explicat că organizează simpozioane sau întâlniri cu ambasadori şi nu poate trimite ambasadorul să parcheze în Zona II. Fiecare bancă şi universitate care va solicita locuri rezervate va primi câte unul", a spus Tarcea. Acesta a subliniat că tariful de 300 de lei este valabil doar în 2017, pentru că tarifele nu se pot modifica în timpul anului, şi că din ianuarie pentru locurile rezervate se va plăti "o sumă considerabilă".

Publicitate

Comentarii

Vai de voi

thumb down thumb up
marţi, 21 martie 2017, 19:12
de clujean

Cum adica "fiecare banca si universitate", tovarasi? Banuiesc ca realizati ca pe acelasi principiu si cei de la pacanele, care tot cu "valori" lucreaza, ar putea cere si ei locuri de parcare. Pe principiul asta si cei de la alte institutii sau firme pot invoca motive sa primeasca un loc (daca bancile primesc, nu vad sincer argumente care sa ramana valabile in instanta pentru primarie). Asta e o noua modalitate de a arata ca legea e lege, dar nu pentru toti. Cat priveste intalnirile UBB cu ambasadorii, n-au decat sa-si opreasca masina si sa coboare "maria sa" din masina, iar apoi soferul sa parcheze unde gaseste loc (poate si in zona I, ca doar n-a sta mai mult de 3 ore). Ca doar si ambasadorii tot oameni is, insa se vede ca cei ce platesc taxe in oras sunt cetateni de mana a doua, iar altii care vin cu covor rosu sunt cu 3 perechi de c+oaie. In fine, ca de obicei in era Boc, nu sunteti capabili sa implementati pana la capat nici macar o masura de 2 lei din punct de vedere al impactului, care oricum nu rezolva mare lucru.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.