Administraţie

"Semnal de egoism". Boc nu vrea să primească deşeurile comunelor din jurul Clujului în noua rampă

Un consilier local i-a propus primarului Emil Boc să primească şi gunoaiele din comunele învecinate în rampa Regiei Autonome a Domeniului Public, dar a fost refuzat.
  • Dan Morar, al treilea de la dreapta la stânga

    Dan Morar, al treilea de la dreapta la stânga

Publicitate
 

Consilierul local PSD Dan Morar a intervenit în şedinţa de miercuri şi a întrebat dacă alte comune, precum Baciu, Feleacu sau Apahida, nu şi-ar putea trimite deşeurile la Cluj. Cele din Baciu, de exemplu, sunt trimise în judeţul Sibiu. Municipiul Cluj-Napoca a investit 4,6 milioane de lei pentru a deschide o nouă rampă de gunoi, temporară, la Pata Rât, administrată de RADP.

"Orice schimbare produce două efecte: scade durata de viaţă a rampei, care poate funcţiona doi ani, noi sperăm chiar mai mult, având în vedere că doar în 2019 ar putea fi gata Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) al Consiliului Judeţean; apoi am investit banii clujenilor în noua rampă şi ne ia Curtea de Conturi.

Ar trebui gândite preţuri diferenţiate, ar fi complicat. Eu cred că Asociaţia de Dezvoltare Metropolitană trebuie să gândească soluţii, aşa cum am făcut şi noi, la fel şi CJ. Alţii să gândească pentru judeţ, nu noi", a răspuns Boc.

"Consider că dăm un semnal de egoism şi nu e corect", a spus Morar, subliniind că, dacă şi Oradea proceda la fel, clujenii ar fi rămas cu gunoaiele în stradă. "Eu pot să investesc bani pentru municipiu. Aşa e legal. Şi nu avem suprafaţă suficientă. Dacă se va putea în viitor, ne vom gândi. Vă mulţumeşte acest răspuns?""În parte", a fost dialogul final dintre cei doi.

În acest moment, localităţile din judeţ îşi transportă deşeurile în diferite rampe din judete precum Sibiu, Satu Mare, Covasna, Sălaj sau Bihor, iar de vină este întârzierea uriaşă a CMID, centrul pe care Consiliul Judeţean s-a angajat să îl construiască din fonduri europene.

Publicitate

Comentarii

E doar o solutie temporara...

thumb down thumb up
joi, 15 octombrie 2015, 10:50
de Ionel

Nu mi se pare un gest de egoism... Cum primarul Clujului a gandit solutii in locul Consiliului Judetean, asa pot gandi si ceilalti primari din judet! Sa zica multumesc toti locuitorii orasului ca nu trebuie sa plateasca in plus pentru incapabilitatea CJ Cluj!!!!
raspunde

Imbecili

thumb down thumb up
joi, 15 octombrie 2015, 11:12
de Tz

Ia ganditi-va loazelor care scrieti tampenii, ca rampa temporara se va umple intr-un an si nu doi, datorita adaosului de deseuri de la comunele limitrofe, Floresti si Baciu in special, iar boii aia din CJ si Seplecan nu finalizeaza Centrul de Management al deseurilor!? Va va conveni sa reveniti iarasi la 8-10-20 lei, pret datorat deplasarii deseurilor in Vatra Dornei sau Sibiu, ori mama naibii stie pe unde? Sa faca bine domnii primari de comune presiuni pe CJ si presedinte sa se urneasca dracului si sa treaca la treaba pentru ca de cand l-au dat jos pe Tise sa-l cocoate pe spagarul de Uioreanu, N-AU FACUT ABSOLUT NIMIC pentru judet; noa asta-i adevarata problema nu egoismul lui Boc sau al clujenilor.
raspunde

calcul

thumb down thumb up
joi, 15 octombrie 2015, 14:36
de elf

Moua mizeria de la Pat Rat (care apropo trebuia sa fie deja o mica padure) a costat 4.6 milioane lei adica mai mult decat ar fi costat ca primaria sa plateasca o subventie gunoierilor Bratner si Rosal pentru a duce gunoiul in alt judet!!!!Asa ne-am ales cu groapa neconforma care va imputi Someseniul ,Apahida, dezmirul si Marastul !!!Sa nu mai vorbum ca este le 700 m de aeroport .....Halal mod de gandire d-le Boc!
raspunde

Adica un fel de subventie

thumb down thumb up
vineri, 16 octombrie 2015, 11:16
de Dan Cel Rau

Cum s-ar zice, clujenii care platesc taxe si de 10 ori mai mari ca ale comunelor limitrofe sa suporte acum si costul deseurilor acestor "comune capusa".
raspunde

PNL

thumb down thumb up
vineri, 16 octombrie 2015, 13:58
de zicco

Sa nu uitam ca blocajul de la CJ este cauzat tot de un coleg de partid al d-lui Boc. Deci sunt cam toti responsabili
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.