Administraţie

Tişe îl ameninţă cu demiterea pe Ciceo. Directorul aeroportului solicită în continuare revocarea hotărârii CJ Cluj

Disputa de la aeroportul Cluj a ajuns în punctul în care Alin Tişe, şeful instituţiei care este proprietarul aerogării clujene, l-a atenţionat pe directorul David Ciceo, că ar putea demara procedura de demitere din funcţie a acestuia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a adresat vineri o somaţie publică către directorul aeroportului Cluj, David Ciceo, în care îi cere acestuia să nu mai facă "afirmaţii publice halucinante".

"Afirmațiile publice halucinante făcute în spațiul public de către directorul aeroportului, Ciceo David, respectiv - că dacă nu rămâne el director există un pericol real să cadă avioane, că poate avea loc o tragedie mai mare decât în cazul Colectiv, că este posibil ca din data de 17 octombrie 2017 să nu mai zboare nici un avion din Cluj - sunt inadmisibile.

Aceste afirmații iresponsabile, făcute cu scopul de a crea presiune asupra Consiliului Județean și pentru a stârni panica în rândul populației sunt false, nepermise și se situează în afara legii.

Hotărârile Consiliului Județean sunt legale și obligatorii pentru directorul aeroportului până când o instanță de judecată le-ar califica drept ilegale!

În calitate de președinte al Consiliului Județean - proprietar al aeroportului - Îl Somez Public pe directorul aeroportului, Ciceo David, să înceteze orice declarație menită să creeze panică în rândul populației și să producă pagube aeroportului și județului Cluj.

În cazul în care aceste declarații iresponsabile vor continua, voi demara, în regim de urgență, procedura legală de destituire", a transmis Alin Tişe.

Directorul aeroportului Cluj, David Ciceo, a făcut joi, la Realitatea FM Cluj, mai multe afirmaţii despre ce consecinţe ar avea hotărârea luată de CJ Cluj săptămâna trecută.

„Prin nelegalitatea acestei hotărâri, se pune real în pericol siguranţa şi securitatea, întrucât începând cu data de 17 octombrie întreaga conducere executivă a aeroportului internaţional Cluj nu mai există. Este un fapt deosebit de grav, a creat o îngrijorare deosebită pe plan internaţional în rândul companiilor aeriene, în rândul angajaţilor. Datorită acestei hotărâri nelegale, deja este pusă în pericol siguranţa aviaţiei şi securitatea aviaţiei, întrucât s-a tulburat foarte mult activitatea angajaţilor, nu numai activitatea angajaţilor, dar şi cei din perimetru, care sunt aproximativ 2000. (...) Este prevăzut în această hotărâre ca în data de 17 octombrie , CA să preia activitatea executivă, la această dată, ora 00:00, aeroportul nu mai are conducere calificată conform cu Regulamentul european 139. Acest regulament, care dacă intră în contradicţie cu orice lege românească, are prioritate acest regulament, stabileşte în mod imperativ competenţele şi calificările necesare astfel încât siguranţa şi securitatea să nu fie pusă în pericol. În cazul în care rămâne în vigoare această hotărâre este posibil ca din data de 17 octombrie, ora 00:00 să nu mai zboare niciun avion pe Cluj. Nu ne dorim asta şi ne dorim ca activităţile să se desfăşoare în siguranţă. Pentru că nu există o conducere executivă calificată conform competenţelor", a spus David Ciceo, la Realitatea FM Cluj.

David Ciceo a afirmat în aceeaşi emisiune că solicită în continuare revocarea parţială a acestei hotărâri şi că nu are nimic împotrivă faţă de numirea unui nou consiliu de administraţie sau faţă de scoaterea postului său la concurs. Directorul aeroportului a cerut să se revoce articolul referitor la preluarea conducerii executive a aeroportului de către Consiliul de Administraţie începând cu 17 octombrie şi să rămână actuala conducere excutivă până la finalizarea concursului pentru un nou director.

"Mandatul actualului director se încheie odată cu finalizarea concursului de numire a unui nou director general, şi nu odată cu încheierea mandatului actualului CA al aeroportului, aşa cum susţine CJ Cluj. Ca şi manager responsabil cu securitatea pe aeroport, nu am voie să-mi deleg integral aceste atribuţii nici când sunt plecat în concediu", a mai declarat David Ciceo

 

Publicitate

Comentarii

Tişe îl ameninţă cu demiterea pe Ciceo

thumb down thumb up
sâmbătă, 30 septembrie 2017, 15:07
de stefan

Din pacate Ciceo are dreptate in ceea ce priveste riscul sistarii zborurilor pe aeroportul cluj.Ca si administrator de aeroport ce a obtinut licenta de functionare a aeroportului de la AACR,Ciceo este obligat sa notifice autoritatea aeronautica cat si operatorii aerieni despre modificarile ivite in structura de conducere a aeroportului ce nu mai corespunde cu conditiile de la data autorizarii.Aspect ce duce la pierderea licentei si impune o noua procedura de autorizare cu un administrator de aeroport ce are acceptanta AACR in baza pregatirii de specialitate,a cursurilor din domeniu promovate si a demonstrarii caci cunoaste legislatia si reglementarile din domeniul aviatiei civile-aeroportuar(zeci de mii de pagini)!!!!
raspunde

Tise !

thumb down thumb up
duminică, 1 octombrie 2017, 07:58
de Piticul

Alin Paunel Tise, mai bine ti-ai vedea putin de o cura de slabire, eventual o clisma daca esti constipat si mai lasa treburile care merg binisor sa mearga binisor. La Aeroportul din Cluj-Napoca mai sunt multe de facut, dar in nici un caz nu se impune schimbarea conducerii sau a directorului, si crede-ma n-am nici o simpatie fata de cineva din conducerea aeroportului, sunt doar un pasager care tranziteaza acest aeroport.
raspunde

Tise "ESTI FLAMAND"

thumb down thumb up
sâmbătă, 7 octombrie 2017, 10:32
de WALTER

Pasager frecvent al aeroportului in pricina! Eu am o alta opinie si realitatea conturata de tise in tot ce a facut pana acum ne demonstreaza asta! Sa fim sincer cu realizarile lui si ale consiliului judetean care decat sa spele bani alceva nu face, toate regiile consiliului sunt pe minus mai putin 2 si una este aeroportul. Si asta datorita nu vreunui hot de la consiliu ci unui director cu mana de fier, (prea dur din auzite, dar asta face bine la piata noastra politica). Cu siguranta in 5-10 ani clujul nu va mai avea aeroport, consiliul jud. CJ a demonstat si in trecut ca a vrut sa inchida aeroportul CJ, doar ca le-a fost rusine de lumea care a iesit in strada, aduceti-va aminte acum 2-3 ani cand nu vroiau sa semneze ceva hartii pentru reparatii la pista sau ceva legat de pista si au fost manifestatii in strada! Cum e romanul doar cand ai ajunge cutitul la os se trezeste! CLUJENI AR TREBUI SA IESIM IN STRADA SA DAM JOS TOTI HOTII DIN CLASA POLITICA! Toti cei care au rezultate gen Tise la a-si construi blocuri din banii nostrii trebuie anhilati! Si nu purtati prin tribunale ca stim bine ce Hoti sunt si pe acolo! Clujul datorita consiliului CJ are o groapa de gunoi cu care se mandreste datorita furturilor facute de consiliul CJ. Asta doar pentru ca noi clujenii nu ai putem verifica si nici nu avem dreptul!!! pe banii nostrii nu avem dreptul sa le cerem explicatii ce au facut cu banii! Sa nu credeti ca e doar Tise la mijloc ... sunt acei multi din consiliu care au fost acolo si nu s-au schibat in acesti multi ani in care s--au mai perindat la consiliu multi presedinti! Dara ar fi sa nu privim doar aparentele posibil ca si Tise este pus sa faca asta de altii, doar stim cum lucra masonii nostri dragi! Iar tinand cont ca Tise are studii juridice speram ca nu sunt facute la coltul blocului si realizeaza ca nu poti pune in fruntea unui aeroport de la care vrei progres un economist sau un neica nimeni fara studii aeronautice! Si mi se para logic ca aprobarile mentionate mai sus de STEFAN nu au fost date cladirii si nici consiliului ci oamenilor care isi fac bine treaba si au invatat prin scoli adevarate nu false!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.