Administraţie

Un nou Cluster la Cluj: pentru ştiinţele vieţii

Consilierii PNL intenţionează să propuns înfiinţarea unui cluster care să valorifice tradiţia din domeniul medical şi al cercetării pe care Clujul o are. În 2013, aceştia vor sta la masă cu universităţile şi principalii jucători privaţi de pe piaţă pentru a pune la punct înfiinţarea unul Cluster de Ştiinţele Vieţii şi a unei stategii de acţiune în acest domeniu.
  • Liberalii vor să discute cu universităţile. Foto arhivă

    Liberalii vor să discute cu universităţile. Foto arhivă

„Propunem un parteneriat bazat pe un contract de asociere încheiat între organizaţiile din sfera ştiinţelor vieţii - farmacologie, biologie, medicină, psihologie - şi instituţiile de învăţământ superior acreditate, împreunp cu agenţi economici, autorităţi publice, organizaţii patronale, etc. Aceasta este gândit pentru a atrage bani în domeniul cercetării, inovaţii şi transferului de tehnologie. Nu este vorba despe un proiect care să concureze Clusterul IT ci de unul care îl va completa şi va face din Cluj un pol important în ceea ce priveşte cercetare medicală", a subliniat consilierul PNL Ioana Borza. Acesta a adăugat că anul acesta se vor pune bazele asocierii pentru înfiinţarae noului cluster, după ce se vor purta discuţii cu Universitatea Babeş-Bolyai, Univestitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, agenţi economici ca Terapia, Farmec sau Plantextract, clinici medicale şi autorităţi publice. „Apoi vom veni cu o formulă şi cu o strategie, dar şi cu primele proiecte", a mai precizat Borza.

 

Publicitate

Comentarii

ziaristii

thumb down thumb up
vineri, 12 aprilie 2013, 09:21
de damian

Draga ziarista Luminita Silea, mama ta cand te-a crescut se pare ca ti-a vorbit de clustere dar limba materna nu te-a invatat: "unul Cluster de Ştiinţele Vieţii şi a unei stategii de acţiune în acest domeniu." 2 greseli numai in citatul de mai sus! Dar sa incepem cu "Consilierii PNL intenţionează să propuns ", continuam cu " împreunp", inca 2 aici "Aceasta este gândit pentru a atrage bani în domeniul cercetării, inovaţii şi transferului de tehnologie", una aici " ...în ceea ce priveşte cercetare medicală", hop, inca una aici "...Ioana Borza. Acesta a adăugat...", continuam cu "...pentru înfiinţarae noului cluster...." si marele sfarsit "...Babeş-Bolyai, Univestitatea de Medicină...". Stimata d-ra, concurati la titlul de ziarist AGRAMAT al anului. Sincere FELICITATI! Eu SA FIU PATRON v-as da AFARA si v-as CERE SI BANI pentru compromiterea IMAGINII ziarului, asa buna sau rea cum e ea. P.S. Important e ca ati scris corect CLUSTER, desi nu e cuvant romanesc, si are corespondent in limba romana.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.