Administraţie

EXCLUSIV Untold cu arenă. S-a semnat în sfârşit contractul

Consiliul Judeţean şi societatea Untold SRL au semnat contractul pentru Cluj Arena.

A rămas puţin timp până la începerea ediţiei a treia a festivalului Untold. Promovat încă de anul trecut, evenimentul din 3-6 august nu avea, până de curând, siguranţa că va putea desfăşura cele mai interesante dintre concerte pe locul tradiţional, Cluj Arena. Contractul dintre părţi a „levitat" până în această lună, deoarece preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a cerut celor de la Untold să remedieze toate stricăciunile produse la ediţia anterioară a festivalului.

„Tişe a formulat o serie de solicitări de reparaţii şi a mers să verifice felul în care s-au executat lucrările. S-a redactat şi un proces verbal de recepţie a lucrărilor, abia după aceea s-a trecut la semnarea unui nou contract", susţin surse din CJ. În iarnă, cei de la Untold ameninţau că vor muta festivalul de la Cluj, tocmai pentru că Tişe s-a dovedit intransingent.

Noua înţelegere dintre părţi prevede, potrivit datelor obţinute de ZIUA de CLUJ, obligaţia ca Untold să achite CJ aproximativ 250.000 de lei. Sunt patru zile de festival, dar contractul a fost semnat pentru două săptămâni. Cei de la Untold preiau arena din 26 iulie, imediat după ce se demontează scena de la concertul Depeche Mode (din 23 iulie).

Ultima zi în care este închiriat stadionul pentru festivalul de muzică electronică este 8 august. Costul de închiriere a fost stabilit printr-o hotărâre de CJ şi este de 15.000 de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, pe zi. La aceşti bani se adaugă costul utilităţilor, achitat în întregime de chiriaş pe durata celor două săptămâni.

Sursele noastre spun că a fost introdusă o garanţie de 500.000 de lei pentru reparaţii. Cei de la Untold şi-au asumat obligaţia de a proteja stadionul şi gazonul, respectiv de a remedia stricăciunile. De altfel, ei s-au angajat să instaleze un alt tip de porta-floor decât anul trecut, care lasă gazonul să respire.

Spre norocul tuturor, anul acesta nu urmează niciun meci internaţional de fotbal, ca anul trecut, aşa că gazonul are timp să îşi revină până la partidele Universităţii Cluj din Liga a treia. Să ne amintim, în 2016, după Untold a urmat meciul de fotbal România - Muntenegru (1-1), iar gazonul a fost reanimat cu mari eforturi.

ZIUA de CLUJ vă prezintă şi bilanţul Untold pe 2016, ca să vedeţi că, după toate costurile de refacere a gazonului şi de reparaţii la stadion, afacerea a fost un succes. Profitul net al societăţii care organizează festivalul a fost, anul trecut, de 700.000 de euro, iar cifra de afaceri, de peste 7 milioane de euro. Untold este un business 100% privat, care a plecat însă, în 2015, cu o finanţare de 400.000 de euro de la bugetul local, deoarece Clujul era Capitală Europeană a Tineretului.

Image and video hosting by TinyPic

Untold 2017 va avea loc în perioada 3-6 august. Artiști de renume sunt aşteptaţi la Cluj: Afrojack, Armin Van Buuren, Axwell&Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix și Steve Aoki. Organizatorii se așteaptă ca festivalul să fie declarat sold out. 320.000 de persoane ar urma să umple până la refuz zona dintre Sala Polivalentă şi Casino. Anul acesta vor fi 10 scene, cu două mai multe decât anul trecut: mainstage-ul este pe Cluj Arena.

Publicitate

Comentarii

Sume derizorii

thumb down thumb up
miercuri, 19 iulie 2017, 09:16
de Dragos

Din păcate încă un exemplu de neprofesionalism și chiar părtinire din partea conducerii stadionului. Adică pentru un meci de fotbal (4-5 ore maxim) se cer 3000 de euro, iar pentru o zi întreagă se cere un pic peste această sumă, în condițiile în care și numărul de oameni e cu mult mai mare, gazonul e afectat cu mult mai mult, curentul consumat de asemenea (și nu mă refer la ce e necesar pt instalațiile de sunet, sunt convins că acolo e separat, ci chestii banale cum ar fi iluminatul de pe stadion, al toaletelor etc).
raspunde

.....

thumb down thumb up
miercuri, 19 iulie 2017, 22:20
de ionut

Din punctul meu de vedere, asta este furt pe fata! Aici nu mai este vorba de ''lipsa de profesionalism'', este o jignire adusa bunului simt, o palma data contribuabilului.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.