Administraţie

Vor tramvai suspendat pe strada Horea

Proiectul de reabilitare a liniei de tramvai nu include această propunere, însă executivul Primăriei a anunţat că va începe o dezbatere publică pe acest subiect.
Publicitate

“Ieri a fost definitivat traseul liniei de tramvai, iar proiectul va fi trimis la Ministerul Mediului pentru aprobare şi apoi depus pentru finanţare”, a declarat ieri viceprimarul Clujului, Adrian Popa. Conform declaraţiilor sale, pe tronsonul străzii Horea administraţia locală a luat în calcul construirea unui traseu suspendat pentru linia de tramvai.

“Acolo este o problemă, pentru că trebuie fluidizat traficul şi desfiinţate parcările. Fie construim un parking, fie facem un tronson suspendat”, a explicat Popa. Viceprimarul a adăugat că în zona străzii Horea, autorităţile locale nu deţin terenuri pentru construcţia unui parking, ceea ce duce la varianta suspendării traseului.

“E doar o propunere, care trebuie discutată şi cu reprezentanţii Comisiei Monumentelor, pentru că zona este protejată din punct de vedere istoric”, a completat Popa.

 

Directorul RATUC pune altceva

 

Cu toate că viceprimarul a înaintat ca fezabilă ideea suspendării tramvaiului, directorul Regiei Autonome de Transport Urban Călători (RATUC) spune că e mai mult o chestiune fabulistă.

 “Niciodată Primăria nu va primi un aviz de la Comisia Monumentelor, pentru că este o zonă istorică importantă. într-adevăr, a fost înaintată şi această soluţie, însă nu e cea mai realistă”, a declarat Liviu Neag, directorul regiei. Conform lui Neag, o soluţie mai bună pentru degajarea traficului ar fi deplasarea liniei de tramvai de pe mijlocul străzii spre margine.

 “Cele două linii paralele ar putea fi trase către trotuar şi înconjurate de spaţiu gazonat. Aceasta este o altă propunere, care se va mai discuta”, a completat directorul RATUC.

 

Modernizarea va dura peste trei ani

 

După estimările reprezentanţilor regiei, modernizarea liniei de tramvai va începe în vara anului viitor, iar lucrările vor fi finalizate în aproximativ trei ani şi jumătate.

în total, proiectul de modernizare costă în jur de 30 de milioane de euro, bani pe care municipalitatea clujeană speră să-i obţină prin fonduri structurale. Numai în ultimele luni RATUC a cheltuit peste 150.000 de lei pentru întreţinerea liniei de tramvai.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.