Administraţie

www.primăriacluj.ro, cumpărat “de sub nasul” municipalităţii


Specialiştii Primăriei Cluj-Napoca analizează modalitatea de înfiinţare a portalului care va asigura cetăţenilor accesul on-line la departamentele de specialitate ale instituţiei. Potrivit municipalităţii, intenţia era ca accesul să se facă de la adresa www.primariacluj.ro, însă domeniul a fost cumpărat deja.

Municipalitatea a câştigat recent un proiect european în valoare de 6,5 milioane de lei pentru implementarea unui sistem informatic integrat care le va asigura cetăţenilor accesul online la departamentele primăriei. Contribuţia instituţiei la proiect va fi de 1,1 milioane de lei. Scopul acestui proiect este de a facilita accesul cetăţenilor la serviciile publice oferite de către Primăria Cluj-Napoca prin intermediul unui portal pus la dispoziţia acestora.

Edilul Sorin Apostu a explicat că termenul de implementare a proiectului este de 12 luni. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea de calculatoare, servere, licenţe de operare etc. Cetăţenii vor putea să urmărească stadiul cererilor pe care le-au depus, să solicite informaţii, lămuriri şi chiar să plătească taxe online.

Potrivit datelor furnizate de primărie, licitaţiile pentu achiziţiile necesare implementării proiectului vor demara la finele acestei luni. “S-au trimis la Bucureşti toate documentele şi urmează să fim convocaţi în termen de două săptămâni pentru semnarea contractului. De atunci curge termenul de 12 luni pentru implementarea proiectului. Estimăm ca undeva la finele lunii august - începutul lui septembrie să fie lansate licitaţiile pentru achiziţiile necesare implemetării proiectului”, au explicat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei.

Iniţial, municipalitatea dorea să folosească pentru acest proiect o pagină distinctă de internet, www.primariacluj.ro. “Am verificat şi acest domeniu de pe internet a fost achiziţionat de cineva. Nu ştim de cine. Există varianta ca relaţia online cu cetăţenii să se facă de pe site-ul actual. Deocamdată nu s-a luat o decizie. Societatea pe care o vom contracta în urma licitaţiei ne va prezenta cea mai bună soluţie”, a menţionat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.


Publicitate

Comentarii

tipic, ati lasat esentialul stirii pe dinafara

thumb down thumb up
luni, 2 august 2010, 09:05
de skormonitor

ok, buzatu "a declarat", dar nu era frumos sa vedeti si sa scrieti si cine a cumparat domeniul asa un-doi? interesant e cum o ditai afacerea de 6,5 mil euro se impiedica intr-o asemenea chichita. fireste, echilibrul, echidistanta si amicitiile mai marilor ZdC au aruncat aceasta stire in derizoriul cu care atat de bine v-ati obisnuit.
raspunde

sigur ca nu stiu cine l-a luat...

thumb down thumb up
luni, 2 august 2010, 10:14
de alex

Vreun prieten de-al lor desigur, ca sa-l poata cumpara Primaria ulterior cu 500.000 de RON - si-asa au arhisuficienti bani pentru proiectul asta! 7,6 milioane de lei noi pentru cateva servere, pc-uri si o platforma de online???
raspunde

Niste prosti

thumb down thumb up
luni, 2 august 2010, 23:57
de somnorosu

Niste prosti astia de la primarie. Cei care vir detalii despre cumparatorul comeniului am vazut aici http://www.stiridecluj.ro/social/eprimariecluj-ro-a-fost-cumparat-de-o-firma-din-cluj-in-urma-anuntului-facut-de-primarul-sorin-apostu
raspunde

pt Alex

thumb down thumb up
marţi, 3 august 2010, 00:32
de DanT

Domeniile .ro nu se pot tranzactiona legal intre terti, deci primaria n-are cum sa-l cumpere oficial de la o persoana fizica/juridica, decat de la RNC, autoritatea in domeniu. Cel care l-a cumparat a facut o prostie, crezand ca il va putea revinde, dar intrucat ar fi vorba de o tranzactie oficiala, e imposibil sa faca asa ceva. In plus primaria poate contesta la RNC si sa obtina dreptul pentru domeniu.
raspunde

ePrimarieCluj.ro

thumb down thumb up
miercuri, 4 august 2010, 21:34
de cristi

Domeniul despre care e vorba este ePrimarieCluj.ro, nu PrimariaCluj.ro Asa ca, ce contestatie sa faca?!?! Mai simplu e sa plateasca ceva si dreptul de folosinta se poate "ceda"
raspunde

comentarii fara cap

thumb down thumb up
luni, 9 august 2010, 08:50
de sandu

in primul rand sa vede ca cine a scris stirea este paralel cu fondurile europene, ca de obicei majoritatea din presa. scriu doar ce aud si inteleg din toata discutia. in alta ordine de idei, la un asemenea proiect nu este ales numele de domeniu inaintea inceperii implementarii proiectului. deci toata stirea e cam de facut praf. va rog inainte de a scrie tampenii consultati va rog pe cineva cine stie cu ce se mananca fondurile europene.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.